Et år har gått

Kjære dere gode, trofaste bloggleserne mine!

Det har gått over et år siden forrige innlegg, og veldig mye har skjedd - på godt og vondt. Bloggen har ligget i brakk. Ikke fordi jeg ikke har hatt noe å skrive om, men fordi den rett og slett ikke har blitt prioritert. Jeg har fått veldig sans for Instagram, som blir som en miniblogg for meg - et fristed hvor jeg kan legge ut bilder og få utløp for min interiørinteresse, samt gi og få hyggelige kommentarer med andre med felles interesser. Det utvikler seg raskt nettvennskap, akkurat slik som her på bloggen. Foto og interiør er en genial kombinasjon av hobbyer å ha, synes jeg, og med Instagram har jeg funnet arena som passer meg perfekt. Under brukernavnet @medandreord (likt bloggnavnet) kan du finne meg på Instagram hvis du er interessert i det. Den profilen består mest av interiør. Vil du se hverdagsbildene mine er nok min andre konto @heges_instadill å foretrekke. Your choice!

Nå lover jeg ikke å begynne å blogge aktivt igjen, men som takk til alle som fremdeles er innom her etter over et års bloggtørke (dere fotjener en stor applaus!), vil jeg prøve å gi bloggen en sjanse igjen og i alle fall gi dere en oppsummering av hele året som har gått.

Jeg startet med å skrive at året som ligger bak meg har vært på godt og vondt. Det vil bli i overkant å sette dere inn i alt, men et lite sammendrag skal bli! Begynner med det vonde, så jeg blir ferdig med det. ;-) Jeg har nylig blitt erklært kreftfri etter et tøft halvår med sykdom i fokus. Jeg fikk konstatert ondartet føflekkreft i høst, og har vært gjennom 4 operasjoner, mye frykt og engstelse, opp- og nedturer, mange gode samtaler, enorm støtte og forståelse fra fjern og nær, og en følelsesmessig berg- og dalbane av dimensjoner. En fantastiske lykkefølelsen som da kommer når man blir erklært frisk, klarer jeg ikke å beskrive med ord her på bloggen. Jeg nyter livet og verdsetter hver stund på en helt annen måte en tidligere. Det er lov å spørre hvis noen lurer på noe angående sykdommen min. Jeg har valgt å være åpen om alt. For meg er det en form for terapi å kunne dele situasjonen min med andre, og jeg tenker at det kan hende det også kan være litt hjelp i det for andre syke, det å se at man ikke er alene om å være syk, og at de aller fleste med kreft i dag heldigvis blir helt friske igjen.

Så over til noen av de største gledene det siste året. Da jeg skrev forrige innlegg var vi helt i innspurten av det store oppussingsprosjektet vårt. Nå har vi bodd oss inn i "nytt" hus, og jeg kan ikke få uttrykt nok hvor fornøyd jeg er med alt. Løsningene vi valgte, møbler og inventar, farger - ja, alt! Det eneste vi "måtte" gjøre om på var spisestuestolene, som jeg aldri ble helt tilfreds med, så de ble solgt og erstattet med nye, som passer mye bedre inn. Jeg viser gjerne noen bilder. ;-)

I mai i fjor ble mellomste datteren vår konfirmert, og hun var alldeles nydelig i ny Rogalandsbunad! Jeg gikk rundt og var stolt og rørt hele dagen, mens vi koste oss med familie og venner først under selce seremonien, og deretter med god mat og et vellykket selskap.

Sommerferien tilbrakte vi i Spania, hvor vi leide et flott hus. Deretter var vi i Skagen og Aarhus i deilige Danmark, samt mye i campingvogna vår på Brusand, rett ved en av de flotteste jærstrendene! Hele sommeren hadde vi sol og varme. Vi er vel priviligerte!

Ei uke i varme strøk (Tenerife) ble det rom for i høst også, før jeg måtte kaste inn håndkledet som kreftsyk for en periode. (Nå er jeg tilbake på jobb, og er SÅ takknemlig for det!) Påskeferien benyttet vi til å kjøre ny campingvogn opp til Bodø hvor mine kjære kommer fra. Vi har en plan om å tilbringe mer tid i nord, og ønsker å etablere noe eget. Siden økonomien ikke tillater hytte, velger vi inntil videre å ha campingvogn stående fast der oppe, og har avviklet campinglivet på Brusand. Målet er å reise nordover oftere i ferier og andre litt lengre friperioder. Det er langt til Bodø. Litt avhengig av reiserute er det 160-180 mil. Dermed gikk mye av påsken til å frakte vogna opp, samt p kjøre ned igjen, men jeg klager ikke. Nå står vogna fin og flott og trygt og venter på oss til vi reiser oppover igjen i sommer. Da blir det mange fine uker på oss der oppe. Jeg krysser fingrene for at den nordnorske sommeren vil vise seg fra sin beste side i år. :-D

Ellers har begge de to eldste jentene begynt i bijobber, i tillegg til skolen. Det er fint og nyttig å kunne tjene noen egne kroner, og lære seg å forvalte penger. Man får uten tvil et annet forhold til penger man tjener selv, enn som bare "dukker opp". Astrid nærmer seg 18 år, og Anna har nettopp fylt 16. De er begge flotte, gode og pliktoppfyllende jenter, som jeg er superstolt av. Begge har valgt å bo fast hos oss nå. Minstejenta, Andrine (som med sine snart 12 år heller ikke er så liten lenger!), bor fremdeles delt hos faren og hos oss. Hun er ei aktiv jente, som nesten alltid er blid og positiv! Hun er opptatt av sang, synger i kor og elsker å opptre, og liker også å gå på Jazzercise. Egentlig skulle hun ville gått på alt, om det var mulig, men det lar seg jo ikke gjøre. Håndballen ble dermed nedprioritert dette året. Astrid går andre året på studiespesialiserende på videregående, mens Anna også blir å finne på videregående til høsten. Rart det der, ungene vokser til mens man selv er like ung! Haha.

I skrivende stund står gubben ute og maler i den nye hagestua vår, som han har satt opp til oss i vinter. Den gjør at vi kan strekke sesongen og dagene litt lenger. Når det er litt for kaldt til å være helt ute, blir hagestua et godt alternativ framover. Veldig glad for den! Takk, snille mannen min for at du gjør det så fint for oss!

Klarte du å lese hele innlegget? Det var i tilfelle imponerende! I den grad jeg kommer til å fortsette å dele innlegg på bloggen min, skal jeg love å fatte meg mer i korthet og heller ha fokus på bilder. Nå er jeg i alle fall kommet over bøygen med å skrive litt igjen, og så får vi se etter hvert hva det utvikler seg til.

Jeg håper hver og en av dere har gode dager - og vet å verdsette dem!

Vi høres nok! ;-)Stor gjensynsklem fra

HegePS! Bildeopplastingen her på blogg.no er endret "siden sist", så får visst ikke lastet opp noe nå. Hmmm... Jobber med saken...

3 kommentarer

fruensvilje

12.04.2015 kl.17:54

hei på dei ja det var lenge siden sist,faktisk tenkte jeg på deg for ikke lenge siden :) ikke rart du har vært borte siste året,det var trist å lese att også du hadde blitt angrepet av kreft ,men det var ufattelig godt å lese att du har blitt erklert frisk også :)) ja vi hvet ikke hva vi har i vente så vi bør alle sette pris på dei dagane vi har.

Jeg leste hele innlegget jeg ) koselig å lese att jentene dine har det godt og att dere hvet å nyte livet sammen,ønsker dere lykke til som campingturister i nord.Vi kjøpte bobil no og hadde planer om å kjøre nordover i sommer,om det blir det eller om vi forandrer reiseplaner får tiden vise,lettvindt når vi kan sette oss i bilen og ta senga med

anettesbokboble

12.04.2015 kl.18:54

Åh, så fantastisk koselig at du er tilbake på bloggen igjen, ny og fin har den også blitt! Jeg er så glad for at alt er bra med deg og dine, og håper det ikke blir lenge til vi treffes. Vi har ingen umiddelbare planer om Rogalandstur, men om dere tar kystriksveien på neste Nord-Norgestur er dere hjertelig velkommen innom oss ;)

venkesstrikk

12.04.2015 kl.23:41

Så koselig å se deg her. Følger jo med deg på instagram, ser der hvor flott dere har fått det. Blir sjelden jeg også blogger for tiden. Så fint at du er kreftfri. Livet er skjørt og det er viktig å leve i nuet som du sier. Nordnorsk sommer høres flott ut☺

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits