Adventstiden er i gang!

 

1. desember er en dato jeg hele livet har forbundet med noe magisk! Jeg får varme strømninger gjennom kroppen bare jeg tenker på datoen. ;-) Den bringer med seg så mye spenning og forventning - og kos. Nå er jeg jo voksen (i alle fall i alder!), men at det er noe spesielt med denne datoen - det mener jeg fremdeles. Når 1. søndag i advent faller sammen med 1. desember kan det vel knapt bli bedre!?

Hos oss har vi markert dagen med åpning av første pakke i kalenderen. Som seg hør og bør var det Andrine som var første jente ut. Et par sokker og en liten rull med lakrisdrops var dagens fangst. :-) Vi har spist deilig kalkunmiddag, vi har allerede tent det første lyset, og vi har vært med på den lokale julegrantenningen. Der bidro skolekorpset med julemusikk for å skape god stemning. Dette året var vi også heldige med været. Til tross for litt vind var det klart og fint. Det ble også arrangert fakkeltog og det var utdeling av pepperkaker til de frammøtte. 

Nå har vi begynt å lade opp til barne-TV, som også er helt spesielt i denne førjulstiden (selv om jeg må innrømme at Jul i Svingen ikke har samme klang i mine ører som Jul i Skomakergata har/hadde). Til Barne-TV i dag tar vi fram det lille vi har klart å produsere av julekaker så langt, og så har jeg noen kjøpte pepperkaker og litt dessert på lur til å supplere med. 

 

Under følger noen stemningsbilder fra adventsstarten hjemme hos oss:

 


Det første lyset på adventsfatet er tent.

 


Risboller er en soleklar favoritt blant julegodtet.
De står fristende og klar og venter på å bli puttet i munnene våre. ;-)Andrine overrasket oss voksne med sin egen kalendervri i dag. Hun har laget en lapp for hver dag hvor hun tilbyr tjenester for å lette juleforberedelsene for oss voksne. Veldig fint gjort og rørende for et mammahjerte.
I dag skal hun da altså
"Dekke på boret og av. rydde ut av oppvaskmaskinenhvis det trengs"
Er hun ikke herlig? ♥

 


Mer pynt og dill - helt i min ånd! ;-P

 


...og til slutt et lite snapshot av Anton og Andrine, som var med på julegrantenningen for en times tid siden. For Anton ble det litt "voldsomt". Mye folk og mange hunder gjorde at han giret seg såpass mye opp at jeg fant det best å tusle hjem igjen med han før alt var slutt. Men Andrine holdt ut, gikk i fakkeltog, og møtte på pappaen sin, som også var ute for å "se på livet", så da var alt bare velstand for minstejenta.

 

Har du markert eller skal du markere dagen i dag på noen måte?

Jeg ønsker akkurat deg en fabelaktig adventssøndag! ♥

 
4 kommentarer

Grete

01.12.2013 kl.18:07

Jul i skomakergata var noe helt eget vet du :)) jeg gleder meg til mine store jenter kommer hjem for å bake til jul, det er kos det :))

fruensvilje

01.12.2013 kl.18:31

høres ut som en deilig dag,og vakkert pyntet adventsbord :))klart en slik kalendergave varmer:)nydelige jente.

Vi har vel ikke rukket å markere dagen så veldig,men vi tente det første lys til middag på Leira og nå som vi er innlosjert i Volda igjen har vi tent det første lys her også :))

mimmimor

01.12.2013 kl.22:03

Heisann - jo, enig med deg. Det er noe helt spesielt med 1. advent. Det sparker igang en deilig tid. I år er alle pakker klare før desember, så nå blir det bare nyt framover :)

fabiolita

05.12.2013 kl.21:57

Hei Hege :0)

Enig alltid koselig med 1 advent og hva det fører med,

Selv var det ingen ungdommer hos oss søndagen men vi fikk satt fram adventstaken og lys i vinduene og koste oss med god mat og i pysj faktisk ! Hadde rett og slett en kjæreste dag og avsluttet med håndballkamp og ladet opp til noen uker med mye å gjøre før roen senker seg julehelgen!

God kveld og klemmer til deg!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits