Adventskalender av drivved

 

Denne uka har (også) bare flydd avgårde. Vips så har det blitt fredag igjen. Heeerlig!

I år har jeg, med hjelp av Benn, laget adventskalender av drivved til jentene. Har plukket med meg litt drivved fra turene vi har gått langs jærkysten, og kalenderen ble til ved å sette veden sammen til et tre, og feste ei stjerne i toppen - altså et helt enkelt diy-prosjekt. :-)

Med pakkene festet til treet, er kalenderen nå klar til advent:


 

Jentene bytter på å åpne pakker, slik at de får tredje hver dag. Det får jammen holde! ;-) I tillegg har de fått Flaxkalendere av faren, så det er ikke synd på dem.

Jeg har registrert at det i ulike media har blitt diskutert opp og i mente hvorvidt hjemmelagde adventskalendere er sunt for barna. For min del synes jeg det er koselig å stelle den i stand. Når jentene får pakke tredje hver dag og innholdet stort sett er "fornuftig" og med ei rimelig økonomisk ramme, synes jeg det er enkelt å forsvare den. En pakkekalender kan fint bidra til forventning og glede hos jentene uten at lommeboka til mor og far lider merkbart av den grunn. Hos oss ligger det garantert ikke merkeklær til tusenvis av kroner i pakkene. ;-)

...

I morgen er det tid for adventspynting hos oss. Dessuten er rommet til Anna klart til maling. Benn har sparklet og maskert der oppe, så får Anna og jeg svinge penselen. Søndag er det, tradisjonen tro, klart for julegrantenning. Innimellom hadde jeg håpet å komme i gang med litt julebakst, men vi får se... Har nemlig julebord på planen både i kveld og i morgen kveld, så som du skjønner har vi mange jern i ilden. Aller først skal det sminkes, stæsjes og kles opp - jeg skal nemlig på julebord med mine suverene kolleger om bare kort tid! :-D

13 kommentarer

venkesstrikk

29.11.2013 kl.17:23

Denne var flott og helt enig, ingen tar skade av små nyttige ting til advent:-)

bentemay

29.11.2013 kl.17:27

Kjempefin adventskalender :-D

fruensvilje

29.11.2013 kl.17:46

dette var en skikkelig kreativ og fin adventskalender,helt etter min smak :))det er koselig for barna å åpne en luke hver dag fram mot jul,men jeg gjorde som dere og lot dem åpne hver sin dag og det var dei godt fornøgde med.

Jeg synes media blåser litt for mye opp det som burde være privat og opp til hver og en familie hvordan dei vil ha det,og har en bare råd til den billige til 10 kr med sjokolade i så bør det også være like svært synes iallefall jeg

Med andre ord

29.11.2013 kl.17:53

venkesstrikk: Godt å høre at jeg ikke blir "svartmalt" av å stelle i stand en koselig kalender til jentene mine. ;-)
Riktig god helg, Venke!

Med andre ord

29.11.2013 kl.17:54

bentemay: Tusen takk!

Med andre ord

29.11.2013 kl.17:55

fruensvilje: Ja, det er en privat ting hvordan man vil at adventstiden skal være, men mange mener jo mangt om mye, og man ønsker jo ikke å tråkke noen på tærne. Det viktige er å finne en løsning som passer for seg, og så får man ha respekt for at andre tenker og gjør annerledes.
Ønsker deg riktig god helg, Connie!

synnovesyr

29.11.2013 kl.18:29

Dette var en fin og kreativ kalender. Små fornuftige gaver er koslig for unga,som du sier behøver ikke det bli så dyrt

Marit

29.11.2013 kl.19:23

Kjempefint! Jeg har veldig sansen for dine DIY-prosjekter. Dessverre er jeg ikke helt der selv. Rekker liksom ikke sånne ting .. eller mulig det er evnen som ikke strekker til ...

Kos deg på julebord - og god helg til dere. :o)

Her er det ingen igjen hjemme som skal ha julekalender. Litt trist når ungene blir så store. Og litt vanskelig å lage en der de skal dele pakkene når alle tre bor på forskjellige plassser. Selv om jeg har alle i en gåavstand innen 15 minutter. Jeg er heldig sånn. <3

Grete

29.11.2013 kl.21:24

Så flott denne var da :)) Jeg lagde også kalendergaver til jentene mine, alt fra en og en brikke i et puslespill til ting vi skulle lage julepynt av + pluss en og annen karamell da ;0) og på julaften, ny glitrende strømpebukse :)) bare kos og nødvendige ting med andre ord :)

Med andre ord

30.11.2013 kl.17:16

Grete: Høres veldig koselig og fint ut. Nå er jo jentene dine store, så de får kanskje ikke kalender lenger? Her i huset har de ytret at de aldri kommer til å bli for store for den slags. Vi får nå se hvor lenge mor holder koken i så måte... ;-)
Håper du har en finfin lørdag med syslene dine!

Med andre ord

30.11.2013 kl.17:19

Marit: Mine jenter har ytret at de aldri kommer til å bli for store for kalender, så vi får bare se hvor lenge hu mor holder koken. ;-)
Ja, det er et privilegium å ha foreldre/barn i nærheten. Det er ingen selvfølge.
Nå er vi da altså snart klar for julebord nummer to denne helga, og takk takk - vi skal nok kose oss! Håper du også har en finfin lørdag!
Tusen takk forresten for fine ord om mine små prosjekter. Jeg er ingen kløpper på det, men tenker at hvis jeg skal få til noe av alt som popper opp av ideer i hodet mitt så er det jo bare å sette igang og prøve. Ikke alt som blir like vellykket... ;-)

Med andre ord

30.11.2013 kl.17:21

synnovesyr: Tusen takk. Nei, det er ikke prisen det kommer an på hvorvidt kalenderen blir en suksess eller ikke. Jeg håper å formidle noe positivt med førjulstida som jentene mine kan lære seg, og ta med seg videre i livet. SÅ vil framtida se om jeg lykkes.
Ønsker deg en finfin lørdagskveld, Synnøve!

Grete

30.11.2013 kl.20:39

nei nå har de blitt for store, synes jeg hehe men eldstejenta lurte fælt på i fjor hvorfor ho ikke fikk !! og da var ho 20 år :))

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits