Finn et strå og træ dom på

 

I de korte, hektiske sommerukene vi er inne i er det mye som skal skje. Vi har skapt oss forventninger gjennom en lang vinter som skal settes i live når vi endelig har sommeren her.

For min del forbinder jeg sommeren med sol (jeg venter desperat!), grilling, tilbringe mye tid ute, snuse inn deilige sommerdufter, plukke markblomster, ha god tid til å være sammen med familien og gjøre kjekke ting sammen, som å gå på kafé, spise is og ikke minst spise norske jordbær. Spise norske jordbær ofte. Spise norske jordbær ofte uten å tenke på prisen. ;-) Jordbærsesongen er jo så kort, så den må nytes til fulle. Så nå går det altså i jordbær i heimen om dagen... ;-)

 

I dag har jeg kjøpt kilovis med jordbær - store, saftige og søte jordbær. Vi har spist jordbærene som de er, vi har spist dem med vanilijesaus og vi har spist dem som rørt syltetøy. Jeg har nemlig sikret det kommende årets forsyning av jordbærsyltetøy i dag og puttet glass på glass av rørte herligheter i fryseren. Føler meg som en god husmor for en gangs skyld (og nyter følelsen fram til jeg våkner i morgen og dagslyset minner meg på alt jeg burde gjort). ;-) Vet jo at det blir satt pris på når syltetøyet kommer på bordet utover høsten og vinteren...

Nå er det bare en ting som mangler, nemlig å træ bærene på et strå, som Prøysen skrev så fint om i visa si om gærne jinter. Det blir vel ei råd med det også. Det er nemlig noe jeg har for vane å sysle med når jeg kommer på sommerferie til Hurdal. Ingen plass er vel markjordbærene søtere og bedre enn i min barndoms bygd! ;-) Vi reiser østover om et par uker. Gleder meg stort til å træ de små bærene i veikanten på strå for så å ta dem av igjen og putte dem rett i munnen i neste øyeblikk. :-) Da fullbyrdes jordbærsesongen for min del. ;-)Stikkord:

4 kommentarer

I gode og onde dager!

19.07.2013 kl.09:08

I gamle dager var jeg med min farmor og plukket markjordbær. Hun lærte meg å tre dem på strå lenge før den visen ble aktuell.

Grete

19.07.2013 kl.13:16

Træ dom på ja :)) i bedet mitt utmed vægen er det faktisk markjordbær :)) Så du har vokst opp på Hurdal ? jeg har vokst opp på Toten, så itte alt for langt unna med andre ord :) God tur østover :))

Med andre ord

13.08.2013 kl.13:47

Grete: Heisann! Ja, jeg har bodd hele oppveksten i Hurdal. Mormoren min er fra Toten, så jeg er litt kjent noen steder der også. Har også arvet bunaden hennes, en Vestopplandsbunad, som jeg er veldig glad i. Mormor var fra Skreia. Hvor på Toten er du fra?

Grete

13.08.2013 kl.19:55

Jeg har vokst opp på Kapp, gikk på ungdomsskolen på Skreia :)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits