Internasjonal lykkedag: Hva gjør deg lykkelig?

 

FN's hovedforsamling har besluttet å markere dagen i dag, 20. mars, som internasjonal dag for lykke.

Jeg har vært inne på det før, det at det etter hvert har blitt en egen dag i året for veldig mye forskjellig. Kanskje er dette positivt, i form av å sette fokus på noe en dag. Man får øynene opp for en gruppe mennesker, et tema eller annet. Samtidig vil det jo være uheldig hvis det blir slik at man nedprioriterer viktige budskap ellers i året, eller at det er så vanlig med dager for ditt og dager for datt at man ikke lenger reagerer på det.

Å sette personlig lykke på dagsordenen er i alle fall en god ting, synes jeg. Jeg er av den oppfatning at man styrer mye selv i forhold til hvordan man har det. Man velger selv hvorvidt man ønsker å fokusere på det som er bra i livet og leve hver dag så godt som man kan, eller om man har problemene, utfordringene, sykdommene eller "vondtene" i fokus, svartmaler situasjonen og graver seg dypere og dypere ned i negative tanker. Jeg har stor tro på at tankens kraft kan bidra sterkt til å skape lykke for den enkelte av oss. Å tenke seg i godt humør er absolutt mulig, mener jeg. Nå er det selvfølgelig ikke svart/hvitt, at man enten er superlykkelig eller svært ulykkelig. Vi har alle nyanser i livene våre, som trekker i den ene eller andre retningen.

Kort fortalt går det ut på å vurdere om glasset er halvfullt eller halvtomt. Til tross for at mange av oss opplever livet som krevende blir det opp til hver enkelt å vurdere om man aktivt vil gjøre det beste ut av dagene eller om man vil sitte passivt og synes synd på seg selv.

 Det er individuelt hva som oppleves som lykke. Den fine illustrasjonen over fant jeg på bloggen Livsgledestedet, og viser stikkord som kan identifiseres med lykke. Jeg tror ingen av oss kan identifisere oss med alle, men jeg er sikker på at alle kan finne et og annet ord i illustrasjonen som minner om situasjoner man har følt seg lykkelig. Kanskje ville du ha fjernet mange av ordene, men lagt til en tilsvarende mengde?

 

 

"Det er aldri for sent å begynne på nytt, aldri for sent å være lykkelig"
Jane Fonda

 

 

Jeg har lyst til å gi deg en liten utfordring på denne lykkens dag:
Kan du skrive 3 stikkord i kommentarfeltet som gjør deg lykkelig?

Lykke til!

Stikkord:

6 kommentarer

fruensvilje

20.03.2013 kl.17:28

3 setninger går greit :))

Lykkelig gift med samme mann gjennom 31 år

4 friske barn og 3 friske barnebarn

God nok helse til å kunne gå i fjellet :))

Med andre ord

20.03.2013 kl.17:38

fruensvilje: Det var fine momenter.

OKBente

20.03.2013 kl.19:15

Dersom ej ikkje skal tenke stort om grunnleggande verdiar som betyr masse for mej, men dagligdagse små ting som e med på skape kvardagslykke for mej;

Kaffi om morgonen, eit slag med Wordfued og ei god treningsøkt:-)

Creativboligstyling.

20.03.2013 kl.19:39

BARNA, MANNEN, VENNER!!

Gode opplevelser, gode samtaler, ferie, god mat, SJOKOLADE, kaffe, en god bok, et fint smil, en varm klem...osv, det er MYE egentlig! Og veldig lurt å fokusere på akkurat det!

Kognitiv tankegang! ;-)

Ha en koselig kveld! <3

Med andre ord

20.03.2013 kl.21:16

OKBente: Høres ut som perfekte lykkeskapere, spør du meg... ;-)

Med andre ord

20.03.2013 kl.21:17

Creativboligstyling.: Totalt enig i det du skriver! <3

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits