Vårjevndøgn og (mangel på) vårtegn

 

I dag kan vi markere vårjevndøgn. Det er den dagen hvor dag og natt er like lange. Dette er likt over hele verden. Presis kl. 12.02 i dag var verden i denne tilstanden. Dette betyr at framover vil dagene hos oss være lenger enn nettene.

 

Det er betraktelig lysere nå, både om kveldene og om morgenene. Etter neste helg (natt til 1. påskedag), da klokka stilles igjen, vil kveldene bli enda lysere. Herlig! Det er vår på kalenderen og i døgnrytmen, men hvor blir det av vårtegnene? Vi legger bak oss en spesielt kald (men snøfattig) vinter i vårt distrikt. På denne tida av året pleier de første løkblomstene for lengst å ha sett dagens lys. Disse bildene tok jeg i hagen vår 2. mars i fjor:

 

Dette året er det så kaldt både i lufta og i bakken at våren er forsinket. I skrivende stund snør det litt ute. Nå gjelder det å være tålmodig, en egenskap jeg er i liten besittelse av. ;-) Det som er sikkert er at våren kommer i år også. ;-) Spørsmålet er bare når!?

Er det vårtegn å spore der du bor?
Stikkord:

3 kommentarer

fruensvilje

20.03.2013 kl.16:42

våren er nok litt forsinket hos dei fleste tenker eg,men litt vårtegn er det da hos oss :))snøklokkene har begynt å titte frem,syrinen står med grønne knopper og rabarbra røde hoder,både gressløk og luftløk kommer no så jeg skal ikke klage :))himmelen er blå og sola skinner,bare jeg friskner ennå mer til etter turen skal jeg ut og se om det har forandret seg medan vi var på tur :))

Med andre ord

20.03.2013 kl.17:40

fruensvilje: Neida, vi skal nok ikke klage. Jeg er bare så lei av kulda og ønsker meg litt varme på kroppen. Det har jo du fått en god dose av i det siste, så du har gjerne ikke samme behovet som oss andre, frosne nordboerne der... ;-)

fruensvilje

20.03.2013 kl.18:08

ser jo frem til milde vårdager,fikk en liten teft av det i dag når jeg gikk ut og hentet litt ved til å holde varmen inne med :))

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits