Julesysler

 

Jeg velger å kalle aktivitetene om dagen for "julesysler" og ikke "julestress", men saken er at uansett hvordan man vrir på det så fyker dagene av vgårde og jeg har dessverre ikke rukket å oppdatere bloggleserne mine på en hel uke. Dere har rett og slett vært nedprioritert, men jeg ser jo av lesertallene at dere er trofaste mot meg likevel, og det takker jeg varmt for. :-)

Av utførte "sysler" nevnes i fleng; Julegavehandling, julegavepakking, sending av julepost, baking, litt julevask - men mest julerydding, julekonserter, juleavslutninger, juleinnkjøp, julepynting... Juleditt og juledatt! Selvfølgelig blir det også satt av tid til julekos. Senest i går var Andrine og jeg på kino og så Reisen til Julestjernen, og du verden - for en koselig film! Når jeg er på jobb, går det i jul der også. Alle som jobber i barneskolen før jul vet hva jeg snakker om. ;-) Og kanskje, men bare kanskje, kan dere andre innbilde dere hva vi holder på med! Med 28 forventningsfulle 7-åringer er man i alle fall garantert høyt aktivitetsnivå og mengder av julestemning... ;-)

Nå lakker det og lir mot høytiden, og godt er det. Snart kan skuldrene senke seg og man kan nyte alt som har kommet ut av "syslene". Når julegudstjenesten er over og Sølvguttene synger julen inn, mens de levende lysene er nytent og det dufter godt av julemat og andre juledufter i hver en krok - DA senker freden seg helt inn i mitt aller innerste. Jeg ser fram til jeg kommer så langt!

I mellomtiden kan jeg jo dele noen snapshots fra uka som har gått. Kameraet har tatt alle julesyslene med knusende ro og fått ladet godt opp til jul(!), men noen mobilbilder har det blitt.

 

 

 

Pepperkakebaking er jo obligatorisk. ;-) I år designet vi vårt eget hus, skjærte ut og pyntet etter beste evne. De røde flekkene i sirklene på pepperkakedeigen er bringebærdrops som smelter og blir til "glassvinduer" i huset.

 

 
 Det kom enorme snømengder på kort tid. Sammen med sterk vind førte det til at mange veier, og til og med kjøpesentre, måtte stenge. Bildet under viser hvordan campingvogna så ut da Benn reiste ut for å måke den. Dette er et veldig uvan lig syn på vanligvis snøfattige Jæren:
Alle julegavene har vi fått handlet inn, og Andrine koser seg gjerne med innpakkingen:

 

Innimellom alt som skjer er det godt "å puste på ei stund":Vi har også fått med oss litt sosialt. kollega av Benn inviterte hele avdelingen til egenfanget hummer og adventskos. Vi hadde en knallkjekk kveld og spiste den nydeligste hummer (i tillegg til fantastisk torskesuppe (som verten hadde fisket samme dag), og en ubeskrivelig god dessert):


Dette var første gang jeg fikk servert hummer slik at jeg måtte renske den selv. Det bød på litt utfordringer for ei innlandskrabbe som meg... Trodde visst at det bare var å putte den rett i munnen, jeg! ;-)

 

Det var faktisk alt som hadde kommet med på bilder denne uka, så da har jeg ikke mer å vise. Resten får bli opp til fantasien, eller noe sånt! ;-)

 


 

 Nå håper jeg du nyter innspurten fram mot jul og tar deg tid til det som er aller viktigst, nemlig å kose deg med de du bryr deg om!

Vi blogges. ♥


8 kommentarer

fruensvilje

20.12.2012 kl.12:21

Så koselige bilder,ja du kan godt kalle dette for julekos,for det er jo det det er,å gjøre hyggelige ting sammens med familien.

Åsmelte bringebærdrops inn i pepperkakehuset har jeg aldrig sett før,det var jo helt genialt :))og råstilig pepperkakehus.

Siden barna våre er godt voksne nå så må nok jeg stå for kakebakingen alene,men godt jeg slipper å spise alt alene også hi hi den jobben får mine voksne barn hjelpe meg med :))

Det er virkelig julestemning hos dere med all den snøen,ikke som her hvor noen av neste års planter har missforstått og begynt å spire no.

Ønsker deg en deilig og fin dag

Grete

20.12.2012 kl.12:22

Det nærmer seg jul med stormskritt ja, men ikke noe stress sant ;0) førjulskos gir julekos, og det som ikke blir gjort har ingen vondt av ! Bare en dag igjen nå så kan du senke skuldrene helt og ta FERIE :))

Artig med de glassvinduene dine, det skal jammen meg jeg prøve meg på et år også, så takk for tipset ! og den hummeren, mmm nam nam :)

Anette

20.12.2012 kl.16:32

Tusen takk for det nydelige julekortet vi fikk i dag :) Og nå har jeg kost meg og tittet på bildene dine her, jammen har dere det koselig <3 Hos oss er det også julesysler og ikke julestress. Er fortsatt litt rusken i systemet etter influensaen sist uke, så vi tar alt litt pø om pø og koser oss underveis. Heldigvis er det ingen som har mast om å bake pepperkaker enda, så jeg satser på at mine søte "små" ikke kommer på det denne julen. Huffameg, det hørtes fælt ut, men mine evner som pepperkakebaker er altså bare ikke tilstede - selv med ferdig pepperkakedeig fra Rema :) Men havreflarn skal Kristian bake pluss koke tunge sammen med papsen, og Ingrid og jeg har fått i ærefull oppgave å lage oreokake og brownies til julaften, så baking blir det lell. Kos dere så fantastisk masse i julesnøen. Her er det fortsatt strålende himmel og ikke et snøfnugg så langt øyet rekker. Tusen juleklemmer fra oss til dere <3 PS I juni blir det en liten Figgjo-tur på meg - håper vi blir så lenge at jeg får anledning til et lite kafebesøk sammen med deg :)

ernashus

20.12.2012 kl.19:19

Kjempekoselige bilder av julesyslene i ditt hjem. Og så mye snø dere har, skikkelig fin julestemning. Kos dere masse med siste del av julesyslene og ha en riktig fin kveld! Klem :-)

Krisdine's blogg

20.12.2012 kl.20:00

Så fint pepperkakehus dere hadde. :-) Så koselig med litt julesysler

Olgamors Finurligheter

20.12.2012 kl.22:16

Stilig hus dere har! Og så morsomt at dere tar dere tid til å lage det og vise det frem. Har ikke kommet så lang ennå, men satser på jul likevel.

Kos dere videre i adventstida, dette blir gøy!

synnovesyr

21.12.2012 kl.00:39

Først må jeg bare få skryte av det flotte peppekakehuset,nydelig er det.Ja en del styr blir nå rett før jul og jeg har heller ikke hatt tid til så mye blogging. Masse fine bilder som alltid.Ha en fin førjulstid:)

OKBente

21.12.2012 kl.07:08

Artigt og fint pepperkakehus:-) Snøen e vel vekke no, men tenke det va skikkelig kos so lenge det varte. I morgå skal ej lage meir pepperkake, kan ikkje gå julehelga i møte uten. Kos dokke fortsatt i dagane fram te jul og i jula:-) Klem

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits