Koselig adventstid for alle?

I dag tennes julestjernene og lysene rundt i de tusen hjem. Det er julegateåpninger og julegrantenninger rundt omkring i det ganske land. Veldig koselig, ikke sant!? Ja, for mange av oss er det nettopp det. Vi må likevel ikke glemme at for mange er advents- og juletida en ensom tid, en tid man gjerne ville forbigått i stillhet - av ulike grunner. Ikke alle har det privilegium å ha noen å dele opplevelsene med, og dermed blir ikke gleden den samme. Kanskje blir det ingen glede i det hele tatt.

For min del er jeg hjemme alene denne første søndagen i advent. Jentene er hos faren sin og min kjære har reist ut på jobb. (Minstejenta mi traff jeg riktignok på nede ved vår lokale julegrantenning, så jeg fikk sagt noen ord til henne og utvekslet noen klemmer. :-))

Adventsfatet med de fire lysene har jeg gjort klart, men jeg har ikke tent det første lyset. Ikke ennå. Jeg kommer nok til å gjøre det - tror jeg - men det gir ikke samme godfølelsen som når familien er sammen og jentene kappes om å få tenne lyset, og forventningen om å få smake på godsakene som er satt fram er stor. ;-) Jeg synes på ingen måte synd på meg selv, det er viktig å presisere. Jeg har en flott familie rundt meg. Vi er bare ikke sammen akkurat i dag. Får likevel en følelse av hvordan det er å sitte alene mens man tenker at "alle andre" koser seg sammen med sine.

 Dette innlegget er ikke ment moralistisk. Jeg kommer ikke til å oppfordre noen til å "ta seg av" de som sitter alene når andre koser seg. Vi voksne klarer å tenke selv, og vurdere hva som kjennes rett for oss. Ville bare dele noen tanker jeg gjorde meg mens jeg satt alene og så på den fine adventsstjerna vår, som Benn satte opp før han reiste.

Jeg håper av hele mitt hjerte at du har det godt med deg selv i kveld, enten du er alene eller sammen med noen du er glad i. ♥

 

6 kommentarer

m. hardy

02.12.2012 kl.18:49

Det er så sant, vi må ikke glemme det.

Ønsker deg og en fin adventstid!

Klem

Grete

02.12.2012 kl.18:58

Å ja, det er nok mange som ikke alltid gleder seg til denne tida. Jeg har også delt mine barn med faren i jula da de var yngre, nå vil de helst være hjemme med meg og det er jo jeg glad for :) men mannen min jobber jo ute og denne jula er det hans tur til å være i nordsjøen!

mimmimor

02.12.2012 kl.19:27

Fint med et slikt fokus! Denne første søndagen i advent sitter dronninga mi alene i Tromsø. Hun ringte akkurat og lurte på om jeg hadde tent lyset her hjemme i Alta, for nå hadde hun tent sitt :) Jeg synes det er fint at hun har lyst til å ta vare på tradisjoner også når hun er alene.

Samtidig har jeg møtt noen mennesker på min vei gjennom livet. Noen synes det er godt å være alene på dager som dette. Godt å ha en ro over dagen. Tenne det første lyset, ordne noe varmt i koppen. Bare være til - alene. Selv er jeg for mye av et selskapsdyr til å finne gleden over dette, spesielt hvis det går over tid. Men en gang i blant er det deilig.

Ønsker deg en strålende kveld, alene med deg selv - og litt selskap av oss andre, også :)

fruensvilje

02.12.2012 kl.23:21

ja nå er dagen til ende og akkurat no sit jeg alene.Vi fikk overaskende mange kuldegrader og tilfeldigheter gjorde att det ble oppdaget frosne og sprukne rør på en skole så vannet randt gjennom klasserommene,så min kjære ble utsendt og ligger på hybelen i Volda i natt.

Men dagen har vært god og jeg har hatt et par til middag som jeg ikke har mødt før :))dei kom fra Ålesund og skulle kjøpe et hjorteslakt av oss,og siden jeg hvet hvor godt det er med mat når jeg er ute og reiser så hadde jeg laget middag til dei kom :)det ble satt stor pris på.

Ønsker deg en riktig god natt da :)

OKBente

04.12.2012 kl.05:20

Bra at du setter ord på det du gjere..! Ikkje tvil om at advent og jula e kos for mange, men for mange e det den mest ensomme tida på året. Mange e også sjuke i tillegg...KJenner det skal verte godt ta turen på kreftsenteret i slutten av veka...godt å få fokus vekk frå pakker,julelys og eksamenspress. Det skal gjere godt å få gi ein klem til nåken som treng ein ekstra:-)

Katrine S.

04.12.2012 kl.21:37

Fine tanker!

Det å være alene kan være så mangt. Fint når man velger det selv, eller det er midlertidig. Kjipt når man ønsker noen å være sammen med. Jeg hadde en fin første adventssøndag jeg, men det blir - som du sier - ikke samme kosen med lystenning og andre tradisjoner om man må ta vare på dem alene. Da koser jeg meg på andre måter jeg, i badekaret med en god bok, kanskje :)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits