Jippi, det er november!

 

Årets tristeste måned, i manges øyne, er i gang. Vi skriver november og jeg kjenner at jeg synes denne mørke årstida, som forsterket seg ved å stille klokka i helga, er alt annet enn lystig. Av dette lurer du gjerne på hvor jeg vil hen med overskriften til innlegget. Jeg kommer tilbake til det litt lenger ned... Dette skal på ingen måte bli et "Uff-det-er-november-deppeinnlegg!" Jeg lover. ;-)

 

En speilblank novemberdag på Solastranda for noen år tilbake.
Jovisst kan det være fint i november!

 

Jeg minnes noe jeg hørte på radio for en tid tilbake angående temaet november. Der ønsket de seg SMS fra folk som faktisk likte november, på lik linje med Bjørnstjerne Bjørnson som valgte seg april. De fikk ikke mange svarene, men en bonde, som foretrakk november av den grunn at da er onnene over og arbeidet på garden er forholdsvis rolig, ga lyd fra seg. De fikk også svar fra en jeger som syntes november var ei herlig tid. Selv trodde jeg mesteparten av jakta var over nå, men akkurat dette har jeg lite greie på. Bortsett fra disse to enslige herrene var det taust. Jeg vet i alle fall at jeg personlig ville satt alle årets andre 11 måneder på rangeringslista foran november. Nettopp derfor, og for å psyke meg opp fra en mulig dyp bølgedal, hihi, foreslår jeg at vi slår et slag for november i år! Måneden kan heeelt sikkert ha høy kosefaktor, hvis man går inn for det. Tankens kraft er, sammen med naturkreftene, noe av det sterkeste som finnes.

Jeg bruker derfor tankene mine til å bestemme meg for at i år skal november bli riktig så fin.

Jeg skal kose meg med bøker og filmer og god mat og drikke, være sosial og gå på shopping, ta litt bilder i det flotte fotolyset vi kan være heldige å ha i november, plassere meg selv i sofakroken under ullpleddet, lytte til god musikk og bare nyte tilværelsen. Mulig jeg eser litt ut av all denne kosen, men skitt la gå! Eller ikke... Jeg må nok ut på tur også, både for å holde meg sånn noenlunde i form, men også for å lufte min lille hjerteknuser Anton. Det er faktisk ganske deilig å komme seg ut på tur, selv i ruskevær, bare man kler seg passende. Selvfølgelig kan jeg ingenting gjøre med vær eller plikter, men jeg kan gjøre det beste ut av det jeg har råderett over. Akkurat det har jeg tenkt til å gjøre. :-)

Derfor drister jeg meg til å ønske dere alle en herlig

zwani.com myspace graphic comments

 

  

 

10 kommentarer

01.11.2012 kl.11:11

Tusen takk for god novemberhilsen!! Jeg er veldig glad i november :) Snøen kommer, det er snart jul og alle hjerter gleder seg <3

Med andre ord

01.11.2012 kl.11:17

Anonym: Så flott at du har en slik holdning. Da har du det garantert godt med deg selv i den mørke årstida!

ewymarie

01.11.2012 kl.11:28

Godt å lese slike innlegg. Er så fort gjort å se alt det negative og ikke det positive med mørkere dager og kaldere temperatur.

Ønsker deg en fin November. Gøy å se bilde fra Sola stranda-gikk på folkhøgskole i Stavanger et år på medialinja : )

fruensvilje

01.11.2012 kl.12:17

9 november fyller min førstefødte 29 år og det er jo noe å glede seg over :))og jeg har faktisk planer om å begynne med julebaksten,fylle huset med deilige dufter av ferske julekaker:)i dag har jeg ryddet,fyrt i peisen så her er godt og varmt og tent et lys,no sitter jeg med tv på og koser meg med blogg og småstrikk :))så langt er november en fin måned

Grete

01.11.2012 kl.13:11

hehe du prøver å slå et slag for november forstår jeg :)) tja...levende lys, fyr i ovnen, tida før tida, joda kan bli med såvidt på dette jeg også :)

Tove

01.11.2012 kl.13:13

Er så veldig glad for å lese dette innlegget. For meg har november alltid vært "deppe" måneden, den er tung i år også, men i år har jeg bestemt meg for ikke å la det negative ta overhånd, men rett og slett gjøre som du gjøre ting som er hyggelig, komme meg ut osv.

Tove

Med andre ord

01.11.2012 kl.13:20

Sirdalsrypa: Jepp, det er akkurat det jeg prøver på - mest for egen del, siden jeg synes det er en tung, mørk og lang måned, men hvis det kan hjelpe andre er det jo en finfin bonus! ;-)

Med andre ord

01.11.2012 kl.13:20

Tove: Da er vi to - og du har tatt poenget mitt! :-)

dandilion

01.11.2012 kl.14:00

I november er det tid for førjulsforbedelser, noe jeg , host, hark, i grunn har holdt på med en stund ;) Jeg synes det er kjekt å lage ting og da er det greit å ha god tid. Satt et år og niheklet for å bli ferdig med gaver og ble ikke ferdig med alle. Da blir det stress og ikke kos. Jeg koser meg når jeg er kreativ og lager ting og planlegger fram mot jul, og jeg kjenner det gjør godt med sånne aktiviteter når det mørkner ute :) Det er vel min måte å takle mørketida på :)

Anettesbokboble

01.11.2012 kl.20:12

Så flott at du har så mange fine planer denne måneden! Jeg er veldig glad november fordi det er bursdagsmåneden min, og selv om jeg er blitt en voksen dame kiler det litt i magen når den store dagen nærmer seg ;) Stooor klem <3

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits