Lyssetting til fotooppdrag - behind the scenes...

 

I disse dager er det intens fotovirksomhet på jobb. Jeg har fått i oppdrag å ta bilde av alle klassene på skolen, samt personalet. Som forberedelse til dette må oppsettet og lyssettingen på plass i forkant. Jeg fikk med meg Benn og Anna til dette i går kveld, og jeg synes testbildene er såpass beskrivende og en smule artige i seg selv at jeg fikk lyst til å dele noen av dem her på bloggen... Klassebildene er naturligvis ikke bloggmateriale.

 

 


Den eksterne belysningen ved fotograferingen må fungere slik at både lyse og mørke partier på bildet avgir tegning. Når blitzene er satt opp på stativer med softbokser eller paraplyer foran må styrken i dem og avstanden til motivene testes ut, for å oppnå et godt og ønsket lys i bildene. Her er Anna og Benn testpersoner og har både lyse og mørke detaljer på og med seg. De forflyttet seg på ulike posisjoner på benkene, siden oppsett skal fungere på omlag 50 mennesker samtidig. På dette bildet er paraplyen Benn holder for lys. Lyset må justeres!

 


Fremdeles for lyst...


 


Her kan du se (hvis skjermen din gjengir lyset korrekt) at paraplyen i midten avgir tilstrekkelig med tegning, men den som Benn holder til høyre er fremdeles for lys.
Litt mer justering måtte til...

 


Anna fant ut at hun kunne jo posere littegrann med den ene paraplyen, mens Benns ark fortsatt er i lyseste laget.

 


Til slutt ble vi fornøyde, men da hadde vi visst krøpet både høyt og lavt... ;-)

 

Selv lot jeg meg overtale av Anna til å posere med en paraply på krakken, jeg også. Haha. Hun ville nemlig ta bilde av meg:

 

Helt til slutt et utsnitt av bildet over som Anna poserte så koselig på:

Vi ser her tegning i både de svarte og hvite detaljene, altså er lyset ok. Ellers er det viktig i lyssetting at man unngår harde skygger, som ved direkte blitzlys. En enkelt, ekstern blitz, gjerne påført en enkel paraply eller liten softboks, er mange ganger bedre og gir et utall kreative muligheter, både med lys og mørk bakgrunn. I mange sammenhenger er det aller best å benytte seg av det naturlige lyset, men trenger man hjelpelys er det altså viktig å unngå direkte blitzlys rett forfra. Da blir lyset hardt og motivet oppleves som flatt. Jepp, jeg vet at dette er for spesielt interesserte! ;-)

 

I dag har jeg tatt 10 klassebilder, og det kan jeg love dere er veldig intenst! Lyset fungerte heldigvis utmerket og elevene var flinke og greie, så resultatet har blitt bra. :-) I morgen er det på'an igjen... Bildene skal for øvrig brukes til et jubileumshefte, som jeg holder på å skrive i forbindelse med 25 årsjubileet til Kyrkjevollen skole, hvor jeg er så heldig å jobbe. Jubileet er rett om hjørnet og det samme er deadline for heftet "mitt"... Hjelp! ;-)

 

Foto er moro!

 

 
Stikkord:

6 kommentarer

ewymarie

22.10.2012 kl.19:41

Så artig med paraply: ) Med ditt talent vil nok fotograferingen gå som en lek siden du er så godt forberedt : )

venkesstrikk

22.10.2012 kl.19:41

Stas å få et sånt oppdrag. Du er flink :-)

Tove

22.10.2012 kl.19:59

Så heldig skolen din er som har et slikt talent da. Og så fint for deg så får du brukt hobbyen din skikkelig. Ønsker deg lykke til. Sikker på at det blir kjempebra.

fruensvilje

22.10.2012 kl.21:18

her har dere virkelig hatt det gøy ser eg :))morsome bilder.

Kan tenke meg att et slikt oppdrag er krevende,men du er superflink så da så

22.10.2012 kl.21:46

Du er kjempeflink å fotografere. Vi har god erfarng med det. Fint at du får brukt det.

quiltmania

24.10.2012 kl.18:09

Synes disse bildene var utrolig artige - og fin forklaring i tillegg.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits