Denne fisken spiser barn

 

Denne noe snodige, tvetydige overskriften leste jeg i en artikkel på nettet nå i ferien - jeg mener den sto på VG nett. Dessverre klarer jeg ikke å google meg tilbake til den, men poenget er uansett verdt et innlegg, mener jeg.

 Overskriften jeg snakker om er altså:

 

"Denne fisken spiser barn."Mitt spørsmål blir da: Hvem spiser hvem? ;-)


En noe humoristisk tolkning av overskriften er at det er fisken som spiser barn, hvilket vel er lite ønskelig!? ;-) Det norske språket er jammen finurlig. Ikke lett å skulle lære seg det, vil jeg tro, når subjektet og objektet spiller oss et puss som i dette tilfellet.

 

  

For øvrig kan det jo nevnes at artikkelen var ment som tips til foreldre som sliter med å få barna sine til å spise fisk. Det ble tipset om fiskesorter og tilberedningsmåter som motiverer barna til å like fisk. Selv har jeg tre fiskeelskende døtre, noe jeg har oppnådd ved å selv like- og snakke positivt om fisk, samt servere fisk forholdsvis ofte. Hos oss er det kamp om det største fiskestykket ved middagsbordet. ;-)

Hvis foreldrene uttrykker at fiskemiddag er "bra greier" og snakker positivt om det, er jeg nokså sikker på at barna vil kjenne det på samme måten. Unntak finnes naturligvis, misforstå meg ikke. Poenget er at hvis man ønsker at barna skal like noe, kan det være smart å gå foran som et godt eksempel. Dette er på ingen måte noe nytt, og gjelder i oppdragelse og pedagogikk generelt. Det var bare overskriften jeg bet meg merke i som fikk meg til å taste litt i vei her... ;-)

 

 

De to eldste jentene forsøkte seg på å fiske sin egen fiskemiddag. ;-)
(Arkivbilde fra 2005)


 

Er du glad i fisk? Hva med barna - har de fått samme syn på fisk som deg?

 Stikkord:

7 kommentarer

Marit

31.07.2012 kl.22:50

Hehe .. ja, jeg så den der overskriften jeg også. Morsom greie.

Jeg spiser vel så mye fisk som kjøttmiddager. Har fått smaken på sushi nå, etter mange år som jeg var overbevist om at jeg ikke kunne ha de ekle greiene der. Men Gud så godt det er!!

Mine barn, som jo er temmelig voksne nå da, elsker fisk! Og det har de gjort hele livet. De liker til og med makrell i tomat, selv om mora aldri har klart verken smaken eller lukten av den der. Var nesten så jeg måtte brekke meg da ungene var små og jeg måtte smøre maten deres. Men jeg har aldri latt vær å servere barna mine ting jeg egentlig ikke liker selv, som yoghurt f.eks. Det er jo slett ikke sikkert ungene har samme smak som foreldrene .. ;o)

synnovesyr

31.07.2012 kl.23:21

Stusset litt over overskriften ja:) hos oss er det uavgjort når det gjelder og like fisk,to elsker det og to hater det:) selv er jeg kjempeglad i fisk og velger ofte det i stede for kjøtt:)

Grete

01.08.2012 kl.06:48

hehe ja jeg lurte også på hvem om spiser hvem :))

Er forøvrig helt enig med deg for etter mange dårlige og til dels traumatiske opplevelser som barn med påtvugne fiskemiddager ble jeg en "fiskehater" med det resultat at jeg ikke serverte fisk til mine egne barn og snakket negativt om fisk ( serverte såvidt fiskeboller/fiskepinner ) og resultatet ble at mi yngste fortsatt ikke liker skikkelig fisk :(

fruensvilje

01.08.2012 kl.08:36

Ja så feil kan en lese,der burde nok vært et komma i setningen:)

Jeg er oppvokst med fisk 4 dager i uken somme dager 5 ,som barn vart jeg ikke så glad i fisk kanskje fordi vi offtast hadde salt fisk med stor SALT.

No er jeg veldig glad i fisk og velger ofte det også når vi er ute og spiser.Barna våre spiser fisk alle sammen 2 av dem liker det og 2 av dem spiser det fordi di må:))her i huset har jeg aldrig laget alternativer så middagane har alle tider blitt spist opp:))

Anne

02.08.2012 kl.14:13

.... hos oss er det som hos deg - unga elsker fisk til middag! Særlig "rød fisk".

Ninaforfatter

02.08.2012 kl.19:10

Hehe, artig! :-) Opplever ofte disse avisoverskriftene som finurlige, men denne var jo komisk.

Jeg vokste opp med en fiskeglad bestefar, og jeg spiste mye fisk i oppveksten. Steinbit, kolje og makrell er favorittene mine.

Dessverre var gubben min en innlandsmann som hatet fisk, og barna hør hørt mer på hans negative innspill enn mine positive kommentarer. De spiser fiskepinner og/eller fiskepudding en gang i uka...

jervveien16

03.08.2012 kl.19:57

Haha...for en flott overskrift :P Jeg trodde først det var en fisk som spiste barn :P

Dagens delikatesse var seibiff. Ungene spiser det med stor iver og vet ikke bedre enn at det smaker godt :P

Anniken

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits