Aviser i påsken - et hjertesukk

 

Noen ganger er bloggen god å ha for å skrive av seg irritasjon, frustrasjon eller grums. Når jeg vanligvis holder en positiv tone her på bloggen, tillater jeg meg selv noen ganger, som i dag, å komme med et hjertesukk. :-)

Saken gjelder avisabonnement i påsken generelt, og i dag, påskeaften, spesielt.

Vi abonnerer på Stavanger Aftenblad og har glede av å bruke litt tid på å bla gjennom og lese litt i avisen daglig. I påsken, derimot, kommer det ingen avis. De ansatte har (velfortjent) påskeferie. Abonnementsprisen reduseres ikke, hvilket betyr at det tilsynelatende er oss trofaste abonnenter som sponser lønnen deres disse helligdagene. Dette synes jeg er litt surt, men til å leve med.

Det som virkelig provoserer meg, er at de ansatte likevel klarer å snekre sammen en fersk nyhetsavis til i dag, på påskeaften, men at denne ikke distribueres til oss abonnentene, men selges som løssalg i butikkene. Går man til innkjøp av den avisen har man, så vidt jeg kan bedømme, i realiteten betalt for den to ganger; Først når man betaler abonnementet, og deretter når man kjøper avisen i butikken!

Mest sannsynlig finnes det et finurlig regnestykke eller en avtale som forsvarer denne praksisen, men det endrer ikke mitt syn på at dette føles nærmest som lureri. Hvis noen av mine blogglesere har kjennskap til bakgrunnen for denne praksisen, vil jeg være takknemlig for å høre fra dere.

Poenget her er selvfølgelig ikke pengene jeg "taper", men prinsippet. Man selger vel ikke en vare to ganger? Om det er greit i følge et eller annet avtaleverk, er det ikke moralsk rett i mine øyne.

Venter spent på reaksjonene deres...

 

 



Imens ønsker jeg alle en solfyllt og deilig påskeaften!



 





11 kommentarer

dandilion

07.04.2012 kl.11:11

Snakket litt om det her, mulig prisen på abonnementet ville vært en annen om avis i dag var inkludert. Vi abonnerer ikke. En annen tanke.... Diverse månedskort til buss koster det samme året rundt, i hvert fall i vår region, hva da når det er sommerruter og lite busser som går? Da betaler man samme pris for et dårligere tilbud. Nå har ikke dette noe med avis å gjøre, men sommerpris på buss kunne vært en fin ting ;) Synes å huske at da jeg var i Hamar i fjor hadde de sommerpris på bussen pga sommerruter. Da kjøpte jeg enkeltbillett. Dette ble en liten avsporing, men er litt i samme lei likevel.

Lene

07.04.2012 kl.13:33

Enig med deg der hege. Det er det samme i bodø også, merkelig at mann må betale 2 ganger.

Må i tilegg få si at det er en fryd å lese bloggen din. Vi er fremdeles på hytta, bloggen min er ikke oppdatert, har så dårlige signal her at jeg får ikke lastet opp bilder. Vidre god påske til dere, å det gledes her til å fortsatt lese denne herlige bloggen. Klem til dere

fruensvilje

07.04.2012 kl.14:45

hmmm her skjønner jeg godt din frustrasjon.Har du ringt avisen og spurt hvorfor det er slik:?det ville jeg gjort lykke til

synnovesyr

07.04.2012 kl.18:17

Dette har jeg ærlig talt ikke tenkt på,men du har jo helt rett,dette blir jo galt,klart dere skulle ha hatt avisen uten og måtte betale den en gang til.Kunne vært moro og hørt hva tanken bak dette er.

venkesstrikk

07.04.2012 kl.19:57

Akkurat sånn gjør Sunnmørsposten det også, veldig irriterende synes jeg også, men de har vel en måte å forklare det på om en spør. God påske til deg :-)

Med andre ord

08.04.2012 kl.18:08

venkesstrikk: Jeg sendte link til innlegget til avisen og de svarte meg med at prisen for påskeaften var trukket ut fra abonnementet. (Da kan de jo heller øke de andre dagene, så det går opp i opp!) De skrev også at de ikke klarte å distribuert avisen på påskeaften, noe jeg finner merkelig. Andre yrkesgrupper må jo på jobb denne dagen, så jeg vet ikke hva som skal være så spesielt med avisbudene.
Fortsatt god påske til deg!

Med andre ord

08.04.2012 kl.18:09

synnovesyr: Jeg sendte link til innlegget til avisen og de svarte meg med at prisen for påskeaften var trukket ut fra abonnementet. (Da kan de jo heller øke de andre dagene, så det går opp i opp!) De skrev også at de ikke klarte å distribuert avisen på påskeaften, noe jeg finner merkelig. Andre yrkesgrupper må jo på jobb denne dagen, så jeg vet ikke hva som skal være så spesielt med avisbudene.
Fortsatt god påske til deg!

Med andre ord

08.04.2012 kl.18:09

fruensvilje: Jeg sendte link til innlegget til avisen og de svarte meg med at prisen for påskeaften var trukket ut fra abonnementet. (Da kan de jo heller øke de andre dagene, så det går opp i opp!) De skrev også at de ikke klarte å distribuert avisen på påskeaften, noe jeg finner merkelig. Andre yrkesgrupper må jo på jobb denne dagen, så jeg vet ikke hva som skal være så spesielt med avisbudene.
Fortsatt god påske til deg!

Med andre ord

08.04.2012 kl.18:10

Lene: Tusen takk for fin kommentar! Jeg gleder meg til du oppdaterer bloggen igjen. Har vel litt av hvert på hjertet nå som du har vært borte en stund?
Fortsatt god påske til deg!

Med andre ord

08.04.2012 kl.18:11

dandilion: Hmmm... Ditt eksempel hadde nok vært enda mer likt om bussen gikk om sommeren, men at man måtte betale en gang til for å komme med? ;-) Uansett, irriterende når den sterke part kan gjøre som de vil med oss forbrukerne...
Fortsatt god påske til deg!

Frode

21.03.2016 kl.07:19

Det skulle vel bare mangle at ikke avisbud skulle ha fri påskeaften, de jobber jo tross alt 6 netter pr uke Hilsen fra avisbud i Telemark

Med andre ord

21.03.2016 kl.10:18

Frode: Enig! Hvis du har lest innlegget, så ser du at jeg skriver at de ansatte som har ferie, fortjener det og at det er vefortjent. Det jeg reagerte på i dette innlegget, som er 4 år gammelt(!), er at avisen faktisk blir produsert, så folk er på jobb, men at vi må betale avisen to ganger, først gjennom abonnementet, deretter kjøpt som løssalg, fordi den ikke distribueres. Om budene har fri, kunne et alternativ være at abonnentene fikk en verdikupong på en avis, som vi kunne hente i butikken. Ingen er vel interessert i å betale et produkt dobbelt opp? Ønsker deg ei fin påske, og håper du har fri! ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

45, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits