Hjemmelagde sjokoladeegg

 

Som nevnt har Astrid og jeg prøvd oss på hjemmelagde sjokoladeegg i år.

 

Det er ikke vanskelig - alle kan få det til!Vi startet med å kjøpe en eggform, bestående av 12 halve egg. Vi brukte en fast form (slik de profesjonelle gjør), siden vi kjøpte den av kjente Pascal, som driver Sjokoladeverkstedet i Sandnes (se gjerne linken for inspirasjon og informasjon). Han anbefalte oss denne...

(Et lite tips: Pascal har også sjokoladeutsalg i Sandnes sentrum, hvor man kan kjøpe "verdens beste" sjokolade. Den er vel verdt å teste ut - enten bare for å nyte en bit, eller for å lage nyyydelig kaffe mocca av.)

Årsaken til at de bruker faste former til sjokoladefigurene fremfor silikonformer, er at sjokoladen løsner av seg selv når den står kjølig og man slipper å klemme den ut. Det kan jo medføre at sjokoladen sprekker eller knuser. Dessuten blir sjokoladen utrolig blank og innbydende!

 

Vel... Vi startet med å smelte melkesjokoladen i vannbad. Deretter gjorde vi slik:

 

 

Eggene ble veldig gode og er spist opp for lengst(!), og så er det jo litt stas å lage påskegodtet selv!

 

 

I dag skinner sola og vi skal holde på ute... Jippi!

Ta vare på hverandre og gjør noe kjekt der dere er! ♥

 

Stikkord:

4 kommentarer

synnovesyr

31.03.2012 kl.11:27

Jøss disse eggene så farlig gode ut,og så gøy og lage noe slikt selv:) her ventes det storinnrykk av barn og barnbarn så det blir nok uteaktiviteter her i dag.Ha en flotters dag:)

Grete

31.03.2012 kl.11:53

Disse såg veldig gode ut nam nam og så artig å gjøre noe i lag med unga :))

helgemamma

31.03.2012 kl.18:40

Så flinke dere er, de så skikkelig gode ut!!

Consuming

31.03.2012 kl.20:30

Så lekre, og så flinke dere har vært. Ha en riktig deilig påske! :-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits