Fly med SAS vs Norwegian

 

I helga testet jeg ut flyselskapene SAS og Norwegian i forbindelse med en reise. Vi fløy fra Sola, via Gardermoen og til Bodø. Jeg gjorde meg ulike erfaringer og ser at selskapene er forskjellige i forhold til service og tilbud.

 


SAS vs Norwegian - en uformell og subjektiv test

 

Så vidt jeg kan bedømme, er ikke prisen noen stor forskjell mellom selskapene. Nei, grunnen til at vi valgte å fly en vei med Norwegian og en vei med SAS var at de var billigst på hver sin avgang. Dermed er det servicetilbudet som kan avgjøre valget mitt ved neste korsvei.

 

Min opplevelse av de to konkurrerende selskapene ved helgas flyvninger, kan oppsummeres i følgende punkter:


FORDELER MED SAS:

* Gratis frokost ombord.
* Gratis aviser ved ombordstigning.
* Gratis å sende kofferten.
* Gratis å forhåndsbooke sete.

FORDELER MED NORWEGIAN:

* Gratis trådløst internett ombord mens flyet er i lufta.
* Flyene framsto nye og med moderne interiør og løsninger.

 

ULEMPER MED SAS:

* Mangler trådløst nettverk.
* Flyene begynner å bli gamle og slitte.
* Flyet hjem til Sola var en halvtime forsinket søndag kveld, mens Norwegianflyet som skulle landet like etter, landet før oss.

ULEMPER MED NORWEGIAN:

* Forhåndsbooking av sete er avgiftsbelagt.
* Sending av bagasje er avgiftsbelagt.
* Ingen servering overhode på morgenflyet.
* Ingen utdeling av aviser.
* Innsjekkingsautomaten fungerte ikke på Sola. Dette skapte litt kaos for passasjerene.

 

Som du kan se blir i flere tilfeller fordelene ved det ene selskapet til ulemper ved det andre, og vice versa.

Kontakten vi hadde med betjeningen fungerte tilfredsstillende med begge selskap.

  

Så gjenstår det å se hvilke argumenter som veier tyngst neste gang vi skal bestille flybilletter. Sånn jeg føler det umiddelbart, henger Norwegians tilbud om trådløst nett ombord høyt akkurat nå. Det føltes "tøft", samtidig som flyvningen gikk utrolig fort. Jeg fikk til og med blogget ombord, og da merket jeg at jeg satt og smilte for meg selv... ;-)

 

Hvilket flyselskap foretrekker du?

 10 kommentarer

Tove

15.02.2012 kl.15:39

Tusen takk for den greie informasjonen da.

ewymarie

15.02.2012 kl.15:43

Jeg flyr med SAS, men ville nok forsøkt begge selskap. Men Norwegian flyr ikke fra Brussel til Norge. Har jo prøvd Norwegian før, men skulle likt å forsøke nå etter vi fikk Minsten for å se om det er noe forskjell når en reiser med barn.

15.02.2012 kl.15:56

Vi reiste med Norw. sist. Vi betalt sete og mat på forhånd. Bagasje var greitt med de oppgitte 20 kilo. Servisen var god og jeg syns flyene virket bedre, nyere og finere enn SAS.Det kommer vel an på hvilken tur du skal på hva du skal velge. Har vært ganske fornøyd med KLM før.

Linn - Hund, foto og hverdag

15.02.2012 kl.16:20

Sas, uten tvil!

fruensvilje

15.02.2012 kl.18:56

Det lille jeg har vært ute og flydd har jeg likt SAS best ingen tvil om det

venkesstrikk

15.02.2012 kl.19:14

Det er vanskelig å si, men begge har sine begrensninger. På korte flyreiser spiller det egentlig ingen rolle, men det med avgift for bagasje og setereservering så velger jeg stort sett SAS, blir ofte billigst

helgemamma

15.02.2012 kl.22:31

Jeg reiser alltid med det billigste og det er nesten alltid Norwegian... Sas har vel bare matservering på morgenavgangene? Flyr sjeldent lenger enn en times tid, så mat trenger jeg strengt tatt ikke... Fløy med Norwegian til London i sommer med alle ungene, det var MYYE billigere enn sas... Og de har veldig fine nye fly.

Malin

15.02.2012 kl.22:51

Jeg flyr mye med begge selskap. Min mening er at SAS må snarest steppe opp om de skal klare konkuransen.

Ganmmel og slitt flyhpark og personalet....som bærer preg av at de har vært i jobben lenge og ikke er like gald i jobben sin- desverre.

Norwegian er betraktelig bedre, men skal være forsiktig å hente inn merinntekter på for mye ekstra her og ekstra der - gir kjapt dårlig omdømme ( som Ryan air) og kan da lett tape markedsandeler.

Men pr nå leder Norwegian i løpet mot SAS i mine øyne :-)

Henrik

16.02.2012 kl.11:15

Så skal det sies at også SAS er i full gang med å innstallere WIFI ombord.

Even

24.04.2013 kl.19:56

SAS er best ikke noen tvil om de!!!!!!!!:D Prøv selv da!!!!!!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits