Bokstaver, ord og setninger

 

Gi meg en bokstav og jeg omfavner deg gjerne! ;-)

Jeg er nok godt over gjennomsnittet interessert i bokstaver, ord, og sammensetninger av sådanne til fine fraser eller finurlige ordspill. Som norsklærer arbeider jeg med språket til daglig. Jeg liker å uttrykke meg skriftlig og muntlig og blir i fyr og flamme over å komme på eller komme over "noe nytt", en fin frase, et ordspill, en tørr vits eller fint utformede bokstaver for eksempel i form av en vakker font (skrifttype). Kall meg gjerne sær. Det tar jeg bare som et kompliment. ;-)

Med bakgrunn i dette er det vel ingen overraskelse at jeg er stor fan av skilt- og bokstavmoten innen interiør. Jeg googler meg fram til mye inspirasjon og ideer til hvordan man kan bruke språket på nye og alternative måter.

Bokstavputene jeg blogget om her om dagen er et eksempel. Perfekt, spør du meg! ;-) Puta på bildet under er et annet:

 

 

Bildet er lånt fra www.everythingbegins.com

 

 

Etter NRK's synstesttabbe for noen uker tilbake, ble jeg inspirert til å lage lignende oppsett selv, men da gjerne med litt søtere ord enn NRK's fjortisforkortelser. ;-) Denne kan godt ende opp i ei lita ramme i bildehylla når den "nye" loftstua vår snart står klar:

 

 

 

Veldig enkelt kan du skrive inn en hvilken som helst tekst på samme måte med valgfri font for å få stilen du ønsker. Programmet jeg har brukt er Word! Hehe. Det enkle er ofte det beste. :-) Man kan selvfølgelig benytte et hvilket som helst fotoprogram på samme måte.

Selvsagt finnes det mye fint å få kjøpt for oss som er glad i spåket; alt fra putene over, til skilt og pyntebokstaver. Jeg liker myyye av dette og finner stadig nye fristelser. Allikevel er det litt ekstra stas når man kommer på noe kreativt selv, ikke minst når det både er billig og enkelt å få til.

 

  

Avslutter dette innlegget med en tørr vits, helt i min gate. Hihi.

 

 -Vet du hvor bøndene helst vil bosette seg? - I Meråker!

 

 Stikkord:

7 kommentarer

Katrine Stensland

31.01.2012 kl.15:48

*Fnis* - fantastisk vits !!

Er ellers enig i at det er gøy med bokstaver og ord - selvsagt - selv om jeg ikke helt har kastet meg på skilt & bokstav - moten innen interiør. Kanskje jeg må tenke litt mer på det, jeg som også pusser opp loft.

vestlandsfrue

31.01.2012 kl.16:51

Det er mye fint interiør med bokstaver og ord, ja.

I gode og onde dager!

31.01.2012 kl.17:05

Jeg liker også slik tekst. Det får meg til å tenke...

fruensvilje

31.01.2012 kl.17:40

Det må iallefall være inspirerande å ha deg som norsklærer:))

ingen tvil om att språk og bokstaver er spennende

Camillainteriør

31.01.2012 kl.18:26

Likte den puta veldig godt! :D

OKBente

31.01.2012 kl.18:57

Hei, knallbra vits! :-) Norsklærar...ja då skjønne ej korfor det e litt hardt å slå dej i Wordfeud... :-)

ernashus

31.01.2012 kl.19:22

Jeg elsker også lek med ord og ordspill. Korte tekster som sier mye og skaper refleksjon er best. :-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits