Førjulshelg uten stress

 

BP og jeg har ei etterlengtet helg alene sammen, med bare kos på programmet. Han har vært på reise denne uka, men kom hjem til meg torsdag kveld. Denne helga koser vi oss som bare det!

 

En suss på kinnet til min kjære! ♥
Foto: Andrine

 

I går slappet vi av hjemme med god mat og TV-titting. Vi fikk med oss både Idolfinalen og semifinalen i håndball-VM, hvor Norge jo tok seg lett til finale. Imponerende av jentene og trivelig underholdning for oss.

I dag har vi vært på kosetur i Sandnes sentrum uten lang liste over ting vi måtte, så vi tittet bare litt i butikkene, men mest av alt følte vi på den fine julestemningen, hørte på levende julemusikk i gågata, drakk kaffe mocca på kafé og nøt et par timer uten stress. Veldig koselig var det. :-)

Nå ser vi fram til kveldens julebord sammen med de superkjekke vennene våre! Vi er så priviligerte at Anne-Kristin og Bjørn har gjort det til tradisjon å invitere oss alle hjem til seg før jul til nydelig julemat og sosialt samvær. Der mangler det ikke på noe, verken av vått eller tørt, eller fantastisk julestemning i godt lag. Denne festen har blitt et av årets desiderte høydepunkt.

En annen tradisjon som finner sted i dag, er julegrøten i gata vår. Hvert år samles vi til grøt og drøs (rogalandsk for småprat) i garasjen til en snill nabo som stiller garasjen til disposisjon. Etter grøt og leggetid for de minste fortsetter vi voksne gjerne laget uten barn og grøt, men gjerne med ei juleøl eller ei vinflaske. ;-) I år blir det ingen grøt på oss, men kanskje stikker vi bortom en liten tur før vi inntar finstsen, sånn bare for å si hei og hilse på naboene.

Jeg elsker juletradisjoner og julekos, men jeg liker virkelig ikke julestress. Satser derfor på mest av førstnevnte nå den siste adventsuka før jula ringes inn.

Oppfordrer dere leserne mine også til å nyte dagene framover, og stresse mindre... Leste nemlig en liten oppvekker i går: De gode minnene fra barndommens jul er ofte det koselige man hadde sammen med familien sin, ikke om badet eller kjøkkenskapene var skinnende reine. Det er verdt å huske på, synes jeg, i forhold til å skape gode minner for jentene mine. Derfor lover jeg meg selv å ta meg tid til å kose meg sammen med dem til uka. Ingen er tjent med et skinnende rent hus og ei utslitt mor når jula er over oss om temmelig nøyaktig ei uke!

 10 kommentarer

TrollmorDesign - Grete

17.12.2011 kl.17:10

Helt enig, ikke noe stress, bare kos :)) skal innrømme jeg kjente et bittelite stikk av stress da jeg såg datoen og ikke kan finne julegardinene, men men har noen dager å gå på ennå hihi

Kos dere i kveld, kjekt med slike juletradisjoner :))

Katrine Stensland

17.12.2011 kl.17:10

Så sant, så sant. Du er flink, som klarer å kose deg, og nyte dagene.

Prøver jeg også, men jeg lager meg alltid så mye jobb før jul. Ikke hjemme, men på skolen. Retter og retter... Halvårsvurdere... Planlegger juleball... Her hjemme kommer jula, uansett hvordan det ser ut, eller hvor mange kakeslag det er i boksen. Jobbnissen min derimot, han er litt vel streng, synes jeg.

Med andre ord

17.12.2011 kl.17:15

TrollmorDesign: Vi stresser nok de fleste av oss innimellom, og det er faktisk en del ting man må gjøre før jul, men det er viktig å ikke BARE stresse. Det er ved å kose seg man skaper minner. :-)

Med andre ord

17.12.2011 kl.17:16

Katrine Stensland: Jeg har hatt mine dager med stress, jeg også, tro ikke annet. Det ER faktisk ganske mye man bare må få gjort før jul, både på jobb og hjemme. Derfor er det viktig å sette av tid til å kose seg. Det er jo på den måten man skaper de gode minnene! Prøv du også. ;-)

helgemamma

17.12.2011 kl.17:52

Det hørtes ut som noen virkelig gode juletradisjoner. Og jeg er så enig i det med å ikke stresse!! Vi må jo huske på at våre mødre tross alt ofte hadde husarbeid og vasking som fulltidsjobb... Det viktigste er å kose seg!! Jeg har hatt julegaveshopping med de to minste og en dag med elsdtejenta. Da gikk vi på cafe, ruslet rundt og hadde kjempefine juleforberedelser!! Kos dere i kveld!!

Solkro

17.12.2011 kl.20:27

Det er så kjekt å høre at andre tar det med ro jeg synes mange stresser rundt som duracell kaniner selv er jeg ikke så nøye bare det er vanlig rent gjør ingen stor rengjøring her i gården.

Kakebakingen er kos og pynt likedan. Gode tradisjoner er der vi husker best og har mest glede av.

Håper dere har en trivelig lørdagskveld:)

mimmimor

17.12.2011 kl.20:42

Uff, i år blir jeg nok en sånn skinnende-ren-husmor og ikke en kos-husmor. Har akkurat vasket meg inn i ei leilighet, skal i morgen vaske meg ut av ei anna og regner med litt vask i Alta-heimen. Puh. Men tror jammen jeg skal finne litt rom for kos, ja :)

fruensvilje

17.12.2011 kl.22:34

Så godt å lese att flere nyter dagene før jul til kos og ikke bare arbeid:))helt enig med der her,vaske kan en gjøre etter jul når dagene blir lysere og vi får tilbake sola.

Likte godt bilde av deg og BP:)

venkesstrikk

17.12.2011 kl.22:54

Helt enig, stress ødelegger. Det viktigste er å kose seg. Nå mangler bare elstejenta her i huset før vi er fulltallige til jul. Nyt alle koslige aktiviteter

synnovesyr

18.12.2011 kl.01:23

Høres ut som en skikkelig kosehelg:)og jeg er helt enig,kos er viktigere enn et skinnende rent hus.Fint bilde:)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits