Arne & Carlos julekule

 

Som mange fikk med seg, har jeg handlet inn strikkeboka om julekuler fra Arne & Carlos og gått igang med et strikkeprosjekt. Det i seg selv er virkelig ikke hverdagskost!

I mitt forrige innlegg om dette, var jeg veldig spent på om det i det hele tatt ble noen egenstrikket julekule på meg. Stolt kan jeg herved meddele dere at YES, det ble det!!

Bare se her:

 

En fiks ferdig julekule henger på vrihasselgreina i stua -
slett ikke perfekt, men god nok for meg. :-)

For de som får hetta av julepynt før desember,
så kan jeg berolige med at  kula er tatt ned igjen nå.
Den hang kun der i 2 minutter for fotografering. ;-)

 

Så du dette, mamma - jeg kan, jeg også!! *smiiiil*

For å lykkes med kula måtte jeg studere oppskriften nøøøøye og konsentrere meg en hel haug, hehe:Om det blir flere strikkekuler på meg? Det skal vi faktisk ikke se bort fra. ;-)

Da vil jeg imidlertid gjøre et par justeringer... For det første skal jeg kjøpe anbefalt garn, som er tynnere enn restegarnet jeg fant for anledningen. Årsaken er at kula mi ble omtrent så stor som en appelsin! Nå er jo appelsiner til jul i og for seg helt ok, men kanskje ikke i denne sammenhengen. For det andre skal jeg investere i bambuspinner, som foreslått i boka. Strikkemaskene glir nemlig veldig lett av og når man strikker med 5 pinner med så få masker som i toppen og bunnen av kula (3 på hver pinne), skaper det lett unødige problemer for en strikkeamatør som meg...

Vil også benytte anledningen til å ønske mamma lykke til på julemessa i Hurdal i dag. Hun selger masse fint som hun har strikket, sydd og brodert selv. Har du anledning så stikk innom, da vel!

Ønsker dere alle en deilig lørdag, uansett gjøremål!!
 

Stikkord:

10 kommentarer

helgemamma

19.11.2011 kl.10:23

Det er gøy å få til noe selv!! Jeg er superUhandy....men prøve gjør jeg uansett...Og er utrolig stolt av meg selv etterpå selv om resultatet ville fått min gamle formingslærer til å gråte... he he

TrollmorDesign - Grete

19.11.2011 kl.10:35

Så flink du er :)) synes den ble veldig fin jeg :))

Tove

19.11.2011 kl.10:36

Næimen så flink da! Nå fikk jeg nesten lyst til å gjøre det samme. Kanskje jeg skal gå i gang!

solkro

19.11.2011 kl.16:32

Hei

Jeg så disse karene på god morgen tv og har lurt litt på om dette er enkelt jeg er ikke særlig tålmodig av meg men disse er jo håndterbare i størrelse? Den julekulen var jo kjempeflott:)

Mayse

19.11.2011 kl.17:21

Så det ja, det er det jeg sier, du kan hvis du vil!

Julemessa i Hurdal gikk veldig bra. Gleder meg til å fortsette imorgen.

venkesstrikk

19.11.2011 kl.17:23

Du vant, jeg har en del pulsvanter jeg må bli ferdig med først, men jeg er imponert over deg :-)

Jorunn

19.11.2011 kl.20:33

Flink du e! Så bra at du har tatt mot tel dæ og prøvd. 10 poeng førr innsatsen :D

jervveien16

19.11.2011 kl.20:59

Når du får dreisen på dette kan du bare starte opp storproduksjonen og sende en i julegave til meg :P

Lekker Hege, det må jeg si. Har sett oppskriftene og tenkt at det hadde vært noe.. Kanskje jeg må lure modern til å sette i gang med et slikt prosjekt... Kos deg på lørdagskvelden!

Anniken

mimmimor

23.11.2011 kl.19:59

Så fin den ble! Har sett på de kulene og tenkt at det må være noe skikkelig pirkarbeid - liker ikke vottetomler o.l. Syns det er noe herk når de tblir så bitte smått :)

Creativboligstyling.

24.11.2011 kl.06:43

Så flink du er!! Strikking er ikke min greie, klarer det ikke. men misunner dere som gjør det! Disse julekulene er så kuuule, hehe! :))

De har noen på kremmerhuset nå som jeg skal kjøpe. Kun 19 kr og heter Hanne Marit! :))

Ha en super dag!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits