Arne & Carlos

 

Jeg har klart å skaffe meg et eksemplar av strikkeboka "Julekuler" av de eksentriske gutta Arne & Carlos. Som mange vet strikker de julekuler av ullgarn med tradisjonelle, norske mønstre. Disse synes jeg er så koselige. :-)

Dette var fjorårets slager, og i år har de også utviklet en kolleksjon med strikkedukker og -klær. Både julekulene og dukkene finnes som egne bøker:

 

 

La meg si det sånn: Jeg er på langt nær noen håndarbeidsdame, og de aller fleste strikkeprosjektene jeg har startet på har endt før siste maske er strikket. Synd, men sant. Det er mye enklere å be mammaen min strikke til oss, for hun er en kløpper med strikkepinnene og strikker gjerne på bestilling. Jeg har ymtet frampå om disse julekulene også, men jeg er veldig usikker på om hun har lyttet - og i alle fall handlet. ;-) Derfor har jeg en plan om å starte julekuleproduksjon selv! Ja, ikke masseproduksjon altså, misforstå meg ikke, men kanskje kanskje i alle fall én! Hehehe.

Etter å ha sett på mønstrene og oppskriften virker oppdraget å være overkommelig, men man vet jo aldri... Følg med hvis du vil vite hvordan dette går! ;-)

Har du prøvd deg på å strikke disse julekulene? Eller i det minste: Liker du dem?

 

Ønsker alle en produktiv novemberdag! :-)Stikkord:

15 kommentarer

quiltmania

16.11.2011 kl.11:06

Har ikke prøvd meg på disse kulene - men synes de er ganske kule (!) Morsomt at strikking er in igjen også. Tror ikke de er så kompliserte å strikke så du kommer sikkert i mål med disse. Lykke til - jeg venter i spenning.... ;o)

With Lov3

16.11.2011 kl.11:43

Disse kulene er kjempe fine :) Jeg stod å siklet på boken i butikken for litt siden fordi den var nedsatt, men siden jeg nettop har kjøpt to andre strikkebøker får jeg vente med det hehe Du greier å gjøre ferdig disse kulene fordi de er så små og søte :) Heier på deg ;)

lulltove

16.11.2011 kl.11:47

Jeg bare ELSKER Arne & Carlos. De er så kule :) Har et par strikkegensere derfra. Kjempefine. De har bidratt til at norske strikketradisjoner er trendy og favner en større gruppe enn det vanligvis har gjort. Må kanskje ta en titt på bøkene :)

ewymarie

16.11.2011 kl.12:04

Er nok ingen kløpper å strikke. Men har sett noen strikke de i hvitt og grått. Det ble flott : ) Lykke til med strikkingen : )

fruensvilje

16.11.2011 kl.12:42

Jeg liker kulene godt men har ikke gitt meg ut på strikkingen nei.Hadde store planer i fjord om å kjøpe på julemessa,der låg jo en fin liten haug,måtte bare gå runden rundt i lokalet først,skulle ikke gjort det for innen jeg kom tilbake var alle kulene borte:(

Ønsker deg lykke til med prosjektet,blir artig å se om du fulfører:))

OKBente

16.11.2011 kl.15:47

Du minner mej om mej sjøl...angående strikking:-) Stau pau!

Solveig

16.11.2011 kl.18:35

Jeppedalsjentene (les tantene og kusinene) prøvde seg på julekulene sist år. Jeg kan avsløre at produksjonen varierte stort. Jeg tror Beate laget to eller tre på den tiden jeg klarte en, usikker på hvor mange Guro kan ta frem til jul i år. Jeg fikk også med meg et foredrag med gutta før jul sist år, fantastisk moro og innspirerende. Lykke til med kulene!

mormor

16.11.2011 kl.19:47

Lykke til med strikkinga Hege! Jeg er sikker på at du klarer det. Som du veit så er jeg fulltidsopptatt med Mariusgensere/luer/pulsvarmere/puter/vesker osv. Marius har tatt helt av iår. Gleder meg til julemessa vår til helga!

venkesstrikk

16.11.2011 kl.21:39

Vi får nå følge med hverandre vi da og se hvem som får strikket en. Jeg har et par oppdrag jeg må bli ferdig med først, men så er planen der, men vi får se

Consuming

17.11.2011 kl.00:15

Spennende. Har vurdert å prøve selv også, men er veldig enig med deg i at det er mye lettere å bestille fra de strikkekyndige racerne i slekta. Masse lykke til i hvertfall, følger med i spenning. :-)

eljos

17.11.2011 kl.22:42

Jo da jeg har strikket julekuler i år. Hadde veldig lyst i fjor, men det ble bare med tanken. Det er slett ikke så vanskelig. Men nå har jeg fått dilla på å strikke puter!! I tykt garn.

eljos

17.11.2011 kl.22:45

Må skrive litt til, med den andre bloggadressen min, ser at du har reiser på tapetet også. Nå skal vi snart reise til Lanzarote, og jeg har med meg mye garn, og selvfølgelig fotoapparat, men er nok ikke så avansert som du er. Jeg ønsker meg nytt fotoapparat.

Med andre ord

18.11.2011 kl.13:35

Solveig: Så gøy og sosialt det hørtes ut, Solveig. :-) Dere er så flinke, alle sammen! Nå har jeg kommet i mål med min første, og det var faktisk ikke vanskeligere enn at det gikk helt greit. :-)

Med andre ord

18.11.2011 kl.13:38

eljos: Så gøy, da! Strikkeputer i tykt garn er jo forholdsvis raskt å strikke og så blir det jo så fiiiint. :-)

Med andre ord

18.11.2011 kl.13:40

eljos: Da må du har riktig god tur til de varmere strøk, og så får du være kreativ og produktiv med strikkepinnene og kameraet! ;-)

Tusen takk for de fine kommentarene dine, forresten!!

PS! Kanskje det kan vanke nytt kamera på deg til jul - ja hvis du har vært snill jente i år, altså. ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits