Topp tur med dresinsykling

 

i dag vil jeg dele et kjempetips til søndagsutflukt med dere!

På søndag gjorde vi nemlig noe nytt (for oss), spennende, sosialt og sunt på en gang! Etter en deilig tur i Rogaland Arboret med innlagt vaffelpause (som i seg selv er et supert mål for søndagsturen), kjørte vi til Figgjo stasjon for å prøve de gamle dresinsyklene på Ålgårdbanen.

 Hvis du ikke helt vet hva en dresinsykkel er, så er det en slags sykkel som kan frakte gjenstander og personer på selve jernbanelinja. Tidligere ble den ofte brukt i sammenheng med arbeid på jernbanelinjene.

Ålgårdsbanen er nå stengt for ordinær trafikk, men Ålgårdbanens venner tilbyr dresinsykling og besøk på det koselige jernbanemuseet på Figgjo stasjon hver søndag (unntatt i noen vintermåneder).

 

Vi syklet fra Figgjo stasjon til stoppestedet på Ålgård.

 

Nå har vi bodd snart 18 år i området her, men det er første gang vi prøver ut dette kjekke tilbudet... Det falt imidlertid i smak hos både jentene og oss - det var kjempegøy! Og så er det jo fint å få med seg litt historie på kjøpet. :-)

 
Her går det unna!
Selve syklingen tok en drøy halvtime.

Etter syklingen gikk vi inn på det lille jernbanemuseet som er etablert:

(Klikk gjerne på de små bildene for å se dem litt større.)


Vi tok oss også en titt inn i den gamle jernbanevogna, som står utstilt. Den ble fraktet til Norge av tyskerne under krigen, og var i drift helt til utpå 80-tallet:

 Benn tester dingsene ombord! Ikke akkurat iPhone. ;-)Så ikke dette gøy ut?

Ålgårdbanens venner har en nettside, hvor du kan lese mer om det er interessant og/eller om du kunne tenke deg en tur:

Ålgårdbanens venner

Direktelink til info om dresinsykling

 8 kommentarer

quiltmania

15.11.2011 kl.14:49

Morsomt da - gøy med litt aktivitet når en først skal på tur!

Marit

15.11.2011 kl.16:05

Det så kjempekoselig ut. :o)

Creativboligstyling.

15.11.2011 kl.17:06

Så kjempe koselig og morsomt ut! Og ikke minst fine bilder ( tatt av en proff ser jeg)

Fine familien! <3

ha en flott kveld Hege! :)

Klemmer <3

OKBente

15.11.2011 kl.18:33

Takk for tipset! Ditta kan ej tenke mej ein gong...ganske sikker på at anledninga vil by sej. Om ej ikkje flytte tebake te Rogaland so skal ej definitivt på besøk:-)

anette

15.11.2011 kl.18:38

Åh, så koselig! Figgjo stasjon er rett nedenfor søsteren til Jan Frode, så der har vi gått forbi mange ganger. Men vi har aldri vært på jernbanemuseet når jeg tenker meg om, spørs om vi ikke må ta oss en tur dit til sommeren :) Stor klem <3

lulltove

16.11.2011 kl.08:18

Dette så virkelig morsomt ut :) Tror det finnes noe sånt i nærheten av oss også. Supert tips til søndagstur innimellom alle håndballkampene :)

Hildur

16.11.2011 kl.08:46

Det så veldig gøy ut faktisk! :) Skulle ønske det var noe sånt her oppe.. Men har aldri vært togbane i Tromsø :P

Tove

16.11.2011 kl.09:03

Må si dere er flinke til å finne på spennende og orginale ting med barna! Så jo virkelig morsomt ut dette.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits