Reise til Eilat

 

Så har jeg fått satt meg ned for å dele bilder fra Eilia i Israel med dere.

Vi går rett på sak! ;-)


Vi landet i Jordan og gikk over grensa til Israel - en omstendelig og tidkrevende prosess. Sikkereheten står i høysetet, kan man si. Det gikk 3 timer med til diverse scanninger og kontroller. Litt annerledes enn å krysse svenskegrensa. ;-)

Dette flotte hotellet ventet oss da vi kom fram:
Hotellet vårt i bakgrunnen. Det lå helt inntil kanalen.

Hvis vi sto på hotellet og så denne veien, så det slik ut:

Så benyttet vi anledningen til litt skyggelek, hehe:
Fint og stort rom fikk vi også, med fungerende aircondition og dusj, samt balkong med knallutsikt!Utsikten. :-)


Vi tilbaragte mye tid i sola (selvfølgelig). Temperaturen i lufta lå på rundt 30 grader, og rundt 25 grader i havet:


Hengekøya var suveren til å "chill'n" i. ;-)

Et forfriskende bad i bassenget:...og i Rødehavet:
Det var rent, innbydende og lekkert overalt. Det liker vi. :-)

På strandpromenaden. Frodig og flott!

Mat må man ha! Her er det tid for lunsj:
...og Coca Cola på hebraisk. ;-)


En dag vi gikk tur, kom vi over den kule kiosken i "ødemarken". Der hadde de det utroligste!
Vi nøyde oss med hver vår is:
På kveldene ble det litt shopping. Det har jeg lite blider fra, men en kveld vi gikk til et shoppingområde for de innfødte, en smule utenfor turiststrøkene, hadde vi med kamera. Det strøket var ikke av de mest fasjonable, men shopping ble det jo likevel! Hihi. Titt på disse omgivelsene:


Kjøpesenteret er det som lyser bak. En søppelkontainer og piggtråd fungerer fint som "fasade".

Se så glad man kan bli for å få seg en "Smurfe-is":
Kulturelle som vi er, kremt, gikk vi på kunstgalleri:


Masse fisk på kunstmuseet, både ute og inne.


Kiss me! ♥

Fisk er et symbol på Eilat, som jo er kjent for et fantastisk liv under vann. Mange reiser til dette området i Rødehavet for å snorkle eller dykke. Vi nøyde oss med å gå på et undervannsobservatorium. Der kunne vi betrakte dyrelivet og korallene uten å bli våte. Hihi. Imponerende er ordet jeg vil benytte. Det blir ikke gode bilder av å fotografere livet under vann gjennom glass, men her er i alle fall et par eksempler på hva vi så. Og merk: Dette er IKKE et akvarium, men virkelig liv under vann:Everything godd comes to an end... Det gjaldt også ferien vår, og her sitter jeg  på en kobinert kafé og suvenirbutikk på grenseovergangen tilbake Jordan på vei hjem:
Bye bye, Israel:

Vi kommer veldig gjerne tilbake! ♥

 

 

Stikkord:

9 kommentarer

fruensvilje

06.11.2011 kl.16:11

du kan det med å friste:))denne ferien såg bare helt vidunderlig ut:))og med 2 flotte fotografer så blir det jo flotte bilder også:)takk for titten fra en fantastisk tur

Tove

06.11.2011 kl.16:24

FANTASTISK. Du vet å friste med de flotte bildene dine du.

monica

06.11.2011 kl.18:03

Wow,ser ut som dere har hatt en kjempe tur.Så fint det var der og masse flotte bilder:)

Monica

Grete

06.11.2011 kl.19:01

Den hengekøya kunne jeg gjerne hatt :)) og så nydelige fisker da, skulle ha lært seg å dykke kanskje. Mange flotte bilder fra en fin ferie :)

Gunn

06.11.2011 kl.20:49

Åååå så fint det så ut. Ganske likt Egypt, men mye mye bedre bademuligheter :) Flotte strender og deilige omgivelser. Sukk....drømte meg litt bort jeg nå...er det varmt der hele året? Og var det ett dyrt reisemål?

Med andre ord

06.11.2011 kl.20:57

Gunn Berit: Har ikke vært i Egypt selv, men har hørt at befolkningen der kan være litt pågående og at hygienen ikke alltid er den beste. Israel er nok mye av det samme, men mangler (heldigvis) de to punktene jeg påpekte.

Jepp, Eilat er Israels sørspiss, med et fantastisk klima - sommer året rundt, lav og behagelig luftfuktighet (man blir ikke klam) og minimalt med nedbør (29 mm på årsbasis!).

Stranda var litt grus/småstein, men det er det eneste jeg har å utsette på reisemålet, som var helt FANTASTISK!

Pris er jo relativt, man får som regel det man betaler for. Vi betalte 15000 for hotell, fly og transfer. Da var det inklusiv executive rom, som innebar stort rom vendt mot havet med balkong OG fri tilgang til VIP-loungen hvor de serverte fritt av drikke, forfriskninger og småretter helt til kl. 23. Stor og flott frokost inkludert. Hotellet var knallbra! man kan selvfølgelig finne billigere reisemål, men vi valgte å unne oss litt ekstra denne gangen.

Reisetida er 5,5 timer fra Gardermoen og Eilat ligger på samme bredde grad som f.eks. Kanariøyene, så det blir hipp som happ.

Kan absolutt anbefale Eilat som reisemål og vi reiser gjerne tilbake!!

Gunn

06.11.2011 kl.21:03

Herlig!! Da vet vi at vi skal ta med dette landet i betraktning ved neste ferieplanlegging. For det hørtes helt topp ut!!

Jeg personlig likte ikke Egypt noe spesielt. Av de grunner du nevner, og mangel på strender...pluss at maten ikke smakte noe i det hele tatt...:( Men man koser seg jo på tur samme hva. Vi elsker jo Tyrkia-tross litt mas fra de som jobber der. Vi har lært oss å overse det litt-og synes det er så mange fordeler at vi velger å overse det som er dumt. :)) Men alltid gøy å høre om nye reisemål. Og Hellas kan det virke som man bør styre unna en stund...:)

Tusen takk for masse god informasjon-og fantastisk å høre at dere koste dere så masse-du fortjente det garantert!! :) Klem

Trine Pernille

06.11.2011 kl.23:08

Det ser ut til at dere hadde en fantastisk tur :) Det ser så herlig ut med sol og varme!

hobbystua

06.11.2011 kl.23:54

Åååå dette så bare helt herlig ut,og med all inclusive så blir det en avslappende ferie også:) Dette så fristende ut til og prøve en gang,,for Egypt er ikke fengende lenger etter all uroen i landet,,. Men er jo flotte strender og fine hotell i Egypt også,,hvis en går litt opp i priser. Men dette her må jeg garantert si fristet veldig:)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits