Reklame i posten


Jeg er av de som har valgt å beholde reklamen i postkassa mi. Kall meg miljøfiendtlig om det får deg til å føle deg vel, men jeg har tatt et valg som jeg står for. Jeg benytter meg nemlig av reklamen som flittig dumper ned i postkassa. Ta matreklamene, for eksempel. Ikke det at jeg farter land og strand rundt for å kjøpe en kilo ost på tilbud, men hvis jeg allikevel er i nærheten av den aktuelle butikken, stikker jeg innom og handler. Dette er det jo penger å spare på. Enkelte matvaregrupper er det mulig å hamstre, og da gjør jeg gjerne det hvis det er et godt tilbud. Er det kort holdbarhetstid er det bare å legge produktet i fryseboksen og ta det opp ved behov. Fordelene ved å handle på tilbud er opplagte. Nå kan det sies at man kan finne de samme tilbudene på nett eller i avisen, og det kan man nok også. For meg er det likevel en grei måte å titte i postkassereklamen.

Inspirasjon kan man også få rett i postkassa! Nå tenker jeg ikke først og fremst på mat (selv om middagstips ikke er å forakte), men heller interiør og hage, for å nevne noe. Det hender jeg får ideer til små prosjekter som er på et nivå som jeg kan mestre selv(!) og gjerne til en overkommelig pris også.

Ja, jeg innrømmer at jeg faktisk liker reklamen!

I dag var det likevel litt i overkant fullt i postkassa. Sammen med avisen, et par brev (som faktisk ikke var regninger!) og magasinet Utdanning (for oss lærere) lå det 17 reklamer! S.Y.T.T.E.N stykk. (Dette til tross for at all den "vanlige" matreklamen og hint kom allerede på mandag og i går.) Da skal det noe til å skille seg ut i mengden. Det er faktisk begrenst med tid man har kapasitet til å benytte til studie av hver enkelt av dem. ;-)

 

Dagens reklame.


 

Jeg håper effekten av pengene bedriftene bruker på å reklamere for sine produkter vurderes nøye. For det er klart at denne ukentlige masseproduksjonen koster. Til syvende og sist er det vi forbrukere som betaler. Et tips til utsenderne av reklame er å skrenke inn på markedsføringen og heller senke prisene generelt. Det vil komme oss forbrukere til gode! Jeg er overbevist om at jungeltelegrafen om et slikt tiltak vil være vel så effektivt som reklamebladene som raskt havner i søpla i alle fall.

Nå havner også hele bunten min rett i søpla, til miljøforkjempernes fortvilelse. :-P Før det kom så langt rakk jeg å få litt ny inspirasjon og noen tips om et par butikker i nabokommunene som jeg fikk lyst til å avlegge et besøk ved leilighet. Så helt forgjeves er det ikke, for meg personlig. Om effekten er verdt pengene og miljøproblemtikken er et annet og muligens viktigere spørsmål.

Så hva synes du: Reklame i posten - kjekt og nyttig eller unødvendig og miljøskadelig?
 

7 kommentarer

Mojita

21.09.2011 kl.13:45

Hi hi, må innrømme at jeg har Postens merke med "NEI TAKK" på mi postkasse. Men ved å abonnere på lokalavisen så følger det med reklame inni denne. Det er ikke ofte jeg leser disse, de går som regel i resirkuleringskassa som finnes ombord på båten jeg benytter til jobb. Det jeg ikke vet har jeg ikke vondt av tenker jeg, og sparer shoppingtur og penger.

Jorunn

21.09.2011 kl.14:35

Jeg bruker ulike nettjenester hvor jeg finner all reklamen jeg trenger - og MYE mer. Og så sparer jeg miljøet for tonnevis med papir. For - det er jo ikke til å stikke under en stol at det meste av det som tidligere dumpet ned i postkassa bare ikke var interessant.

Har også e-avis. Men vil ikke si at jeg lever i et papirløst samfunn - det flyter over alt.

Handler man klær kan de finne på å stikke en katalog i posen til meg.

Sentrene i byen jeg bor i bryr seg ikke om at jeg ikke vil ha reklame, så deres reklame kommer ofte i kassa mi likevel. Så da får jeg fylt opp papiravfallsdunken utenfor huset hver gang likevel...

Så, nei - jeg er ikke fan av papirsøppel :)

fruensvilje

21.09.2011 kl.18:03

Her i huset tenker vi som deg:))det var mandags reklamehaug som gav meg julegavetipset som jeg benyttet i dag også:)men klart enkelte sender ut reklame annenhver dag og akkurat det burde ikke være nødvendig

venkesstrikk

21.09.2011 kl.18:54

Reklame er griet, men i perioder har jeg litt for lite tid til å lese den og da tenker jeg ofte at jeg burde sagt STOPP, men enn så lenge så dumper den ned her også i bøtter og spann

MissMette

22.09.2011 kl.00:03

Hei Hege :)

Herlig innlegg! - jeg syns det samme som deg og får også reklame i posten. Jeg bruker den flittig og går igjennom alt før det kastes i papirkurven :) Særlig tilbudsavisene for matbutikkene går jeg gjennom, både for inspirasjon til bilder, og tilbudene de har. Jeg handler (prøver i alle fall) en gang i uken, og bor på en liten plass, så da stikker jeg innom alle butikkene og kjøper tilbudsvarer - Resten handler jeg på Rema 1000... Tror vi sparer mange tusen kroner i løpet av året på dette... Så helt forgjeves er det ikke, ikke for min del - men det andre spørsmålet ditt: Om effekten er verdt pengene og miljøproblemtikken er et annet viktig spørsmål - der tror jeg ikke at jeg skal bevege meg inn på nå - vet alt for lite om denne saken til å uttale meg :) Ønsker deg en fortsatt fin uke, og helg som snart kommer.... Klem fra Mette :)

Geir

22.09.2011 kl.07:54

Jeg har reklame i postkassa, ser gjennom den, men ikke ofte jeg bruker tilbudene. At jeg har reklame er at det skaper tross alt arbeidsplasser, noen skal lage, noen trykke, noen putte dem i postkassa og noen skal kjøre dem vekk. Mange arbeidsplasser det i et land med stor arbeidsledighet det. Ha en fin reklamedag :)

jervveien16

22.09.2011 kl.14:10

Noe av reklamen er ren inspirasjon for meg mens annet havner direkte i søplekassen. Jeg vil ikke si fra meg retten til å motta reklame i posten jeg heller. Liker å sitte ved kjøkkenbordet og bla igjennom. Jeg må si at noen av leverandørene har flotte flyers med inspirasjon. Jeg blir fristet til å kjøpe både det ene og det andre. Senteravisene er helt klart mine favoritter. Som den shopperen jeg er så finner jeg mye inspirasjon der.

Miljø...tja..kunne sikkert ha spart litt regnskog..., men det skal sies at jeg har blitt langt mer digital. Også når det gjelder reklame. Allikevel må det sies at Kamille i papirformat er en fryd i seg selv. Det blir ikke det samme å lese de samme artiklene fra pc'en... Litt gammeldags må jeg også få lov til å være ;)

Anniken

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits