Valg 2011 - er DU klar?

 

Valgkampen er på sitt mest intense. Partipolitikerne gjør sitt ytterste for å vinne vår gunst, både ved å benytte seg av talekunsten, overtalelsesevner, og også ved å dele ut effekter som roser, ballonger, pins, klistremerker - eller nystekte vafler for den saks skyld. Politikere flest er kjent for å smøre godt på i sitt såkalte valgflesk, alt for å sanke flest mulig stemmer og dermed størst mulig innflytelse på hverdagen din og min. Innleide artister som underholder oss er også blitt mer vanlig her til lands. Alt dette koster naturligvis penger. Myyye penger.

Jeg går som oftest rett forbi valgbodene og takker høflig nei hvis politikerne henvender seg direkte til meg. Jeg har stemt på samme parti i mange år, og vil nok regnes som en lojal og lite påvirkelig velger.

I går ble jeg tipset om ei nettside hvor man ved å svare på 20 spørsmål kunne få vite hvilket lokalt parti som jobber mest for det jeg er opptatt av. Dette ble jeg interessert i og satte i gang. Resultatet ble ikke helt som ventet, selv om de "røde partiene" kom nederst på statistikken. Det var i høyeste grad ventet. Hehe. Mitt faste parti ligger imidlertid ikke i toppskiktet. Så nå lurer jeg på om jeg skal stemme som jeg "alltid" har gjort eller om jeg skal gjøre en vri. Hmmm...

Det er enda noen dager til valget, så jeg trenger ikke bestemme meg umiddelbart, men ja - jeg har fått litt å tenke på.

Hvis du vil sjekke ut hvilket parti som er mest på lag med deg, uavhengig av gratisartikler og valgflesk i forkant av valget, finner du den såkalte "Valgomaten" ved å klikke her. Lykke til!

For de ekstra nysgjerrige viser jeg mitt Valgomatresultat under. ;-) 

Godt valg!

 9 kommentarer

jervveien16

07.09.2011 kl.14:32

Jeg har også tatt et par tester. Blandt annet partitesten.no. Og som jeg trodde så er det på tide å skifte retning og farge i år ;)

Anniken

Med andre ord

07.09.2011 kl.15:05

jervveien16: Greit å være åpen for forandring hvis man har grodd litt fast. Godt valg, Anniken!

Grete

07.09.2011 kl.15:10

Jeg har også tatt den testen og den stemte helt for meg.

De tre partiene som jeg ligger nærmest lå på topp på testen min, ikke uventet, og jeg er som de beste eplene nemlig av det rødgrønne slaget :)) men alltids kjekt med noen blå druer sånn strødd innimellom på fruktfatet altså :)

kommunevalg for meg handler forøvrig mer om person og hvem som gjorde best innsats de 4 foregående år, så denne gang har jeg stemt forskjellig parti på kommune og fylke !

Med andre ord

07.09.2011 kl.15:15

Grete: Så fint du skrev med passende metaforer. Klart vi kan være uenig politisk. Enig i at ved kommunevalg har de lokale politikerne mye å si, like mye som hvilket parti de tilhører.

fruensvilje

07.09.2011 kl.17:05

takk for tipset:))jeg tok testen og fikk det partiet jeg stemte på til anbefaling:)

Tove

07.09.2011 kl.17:41

Har prøvd fire forskjellige valgomater, fikk fire forskjellige partier,og bare ett av dem stemte alså med mitt parti. Så de er vel kanskje ikke helt til å stole på. Men morro er det likevel.

Grattis med innlegg på side2, nå troner vi side om side du! må jo være 40+ uken eller noe nå. he...he...

Lykke til med valget.

dandilion

07.09.2011 kl.21:16

Hmm... Tror jeg skal teste ut den "Valgomaten". Jeg ser jeg må stemme innen fredag kl 23.59 om jeg skal stemme på nett. Må bare finne ut hvilket parti jeg skal stemme på, det samme som tidligere eller noe annet.

synnovesyr

08.09.2011 kl.00:08

Har ikke tatt noe test men vet helt klart hvem parti som får min stemme,har ei datter som er ap-politiker og et sted har hun det jo fra:):) men det viktigste er at folk bruker stemmeretten sin.Vi er heldige som bor i et land som Norge der alle er med på å bestemme,det må vi lære ungdommene våre så de forstår viktigheten av og sette seg inn i de forskjellige partier og hva som er viktige for dem.Godt valg:)

missM

08.09.2011 kl.14:18

Tok den samme testen selv, og fik kpensjonistpartiet på første, Haha, jaja. Men partiet jeg egentgli hadde tenkt å stemme kom på andre. Så det blir nok det jeg kommer til å stemme på...

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits