Et plommeinnlegg


Jeg plantet egenhendig et plommetre for et par år siden. Første året ble jeg overlykkelig da det kom 3 - tre! - plommer. Jeg spiste dem opp helt selv, nesten med en andektig følelse. ;-) I fjor kom det ikke en eneste plomme og skuffelsen var naturlig nok stor. Jeg regnet med at jeg hadde kjøpt katta i sekken,  eller alternativt vurderte jeg å stole på noen "plommekjennere" som kunne fortelle meg at man måtte ha to trær for at de skulle bære frukter. På våren dette året blomstret plommetreet imidlertid noe helt enormt (eller "jøtt", som vi sier på min dialekt). Dermed skulle forutsetningene være tilstede for en god plommehøst. Og gjett om det ble plommer! Vårt bittelille plommetre har kastet av seg hundrevis av plommer og vi spiser plommer nå om dagen til den store gullmedalje. Riktig gode er de også - og søøøøte! Nam nam nam... :-)

Hjertebollen vår står full av plommer så det er bare å forsyne seg så ofte man vil!

Det er ikke store hageflekken vi har her hos oss, men både jentene og jeg synes det er artig å dyrke littegrann så vi kan få oss noen smaksprøver fra egen hage. Vi har ikke mye ar hver sort, men såpass at vi kan få en smak av det vi selv har sådd eller plantet. Det er ikke tvil om at det man dyrker selv har en helt annen og mye bedre smak enn kjøpevarene. I år begrenser utvalget seg til plommer, bjørnebær, jordbær, gulrøtter og tomater. Neste år har jeg lyst til å prøve meg på noen sukkererter, som jeg husker ble så gode fra mamma dyrket dem da jeg var jente.


Akkurat nå er det imidlertid plommer som gjelder, og jeg kom til å tenke på Inger Hagerups koselige vers:

Hvis du eier tusen plommer
kan du leve hele året.
Har du hull i dine lommer,
kan du klø deg selv på låret.

Jeg har hverken tusen plommer
eller hull i mine lommer.
Jeg har bare godt humør
og kan klø meg hvis det klør.


 

 

Et par modne plommer som fremdeles henger på treet.


Nå skal jeg avslutte dette innlegget, sette meg ut litt i kveldssola, ta med meg boka mi - og en håndfull plommer!

PS! Jeg tjuvstarter helga på torsdag dette skoleåret også, så nå er jeg i helgemodus allerede. Heeerlig!!

8 kommentarer

Grete

25.08.2011 kl.20:10

Nei nå ble jeg litt misunnelig her for mine små plommetrær bærer ikke mye frukt i år, men jeg unner deg selvfølgelig både frukten og bokstunden :))

Marit

25.08.2011 kl.20:17

Det så deilig ut! Har også et lite plommetre, men det er noen år siden det var noe særlig på det. Men for noen år siden var det stappfullt av deilige, søte plommer. Akkurat som dine. Kos deg. :o)

25.08.2011 kl.20:22

Nammi;) Det såg jo kjempe godt ut!:-) Nyt kvellsolå!;-)

dandilion

25.08.2011 kl.20:25

Kos deg med plommer og kveldsstund :) God helg! Jobb i morgen for min del og så er det helg. Kjekt å være i gang igjen :)

fruensvilje

25.08.2011 kl.21:34

dette såg godt ut,er det opal dere har?vanligvis tar det 3-4 år før ett tred begynner å gi avling så neste år blir det sansynligvis enda mere:))kos deg med plommene,mine er ikke modne ennå men dei kommer nok fort tenker eg

synnovesyr

25.08.2011 kl.22:15

Heldige deg...har et plommetre som vanligvis gir masse plommer men i år er det ikke en eneste plomme på det! Koselig vers av Inger Hagerup:)

monica73

25.08.2011 kl.22:26

Det så godt ut.Jeg plantet plommetre i år,her er det ingen plommer,men får håpe til neste år da.Flotte bilder:)

Nyt helgen.

Monica

jervveien16

28.08.2011 kl.13:55

Åh...norske plommer...og atpåtil fra egen hage. Du snakker om toppen av lykke. Epletreet som vi plantet i fjor blomstret som bare det, men ingen epler kom.. Blomstene og bladene var plutselig spist opp av noen småkryp.. Det var da som bare pokker...

Den teksten brukte jeg til mine første og eneste klimpringer på gitar. Eksamen i 8 kl i musikk. Kan tro jeg øvde og øvde...

Anniken

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits