Kjerkekretsen skole


Da jeg, for ganske nøyaktig 34 år siden (hjelp!) var klar for min aller første skoledag, var det Kjerkekretsen skole i Hurdal som gjaldt. Her tilbragte jeg 6 av mine beste år, og skaffet meg lærdom, inntrykk og ikke minst minner så mange at ord ikke er tilstrekkelige for å beskrive det. Jeg kjenner med meg selv at jeg stortrivdes på den skolen, veldig mye takket være mine gode medelever og snille "frøken". Jeg husker tiden på barneskolen som en god tid med mange opplevelser, sterkt samhold, små forelskelser, bittesmå konflikter og litt større ablegøyer. Ei herlig tid!

 Siden den gang har mange elever kommet og gått på skolen "min", jeg har til og med vært innom igjen som vikar der før jeg tok lærerutdanningen min. Mye er forandret siden 1977, både med skolebyggene og med pedagogikken (heldigvis). :-) Enkelte av lærerne holder fremdeles stand, men mange er byttet ut (igjen heldigvis!). "Gamleskolen" består imidlertid i samme drakt, urørt i samme gulfarge som dengang. Et og annet malingsstrøk har den muligens fått, men synlige forandringer er det ikke (og jeg legger til et siste heldigvis).

I sommer gikk jentene og jeg tur til denne skolen. Anna og Andrine lekte da i de (for meg) nye lekeapparatene. Astrid satte seg på trappa ved inngangen til "de store" og leste i ei medbragt bok. Selv gikk jeg rundt og snuste inn inntrykkene og kjente at jeg trivdes med å være tilbake. En liten tur opp i et av lekeapparatene ble det jammen på meg også! ;-)

 

I "mammas skolegård"...


Andrine tester en av de "nye" lekene. Den falt i smak!


Moro - men ikke så lett som det ser ut for. ;-)


I disse dager stiller et nytt kull førsteklassinger opp til sin aller første skoledag på trappa foran skolen, like forventningsfulle og spente som vi var. Blant dem er min niese Hanna. Jeg ønsker at Hanna og alle andre førsteklassinger skal få like mange og gode opplevelser på Kjerkekretsen skole som jeg selv fikk!

 

11 kommentarer

venkesstrikk

21.08.2011 kl.12:37

Så artig med gamle minner. Og så er det jo artig for barna å se hvor mor har gått på skole. Mine søsters barn går på skolen der vi tråkket våre barnesko, faktisk så er det en lærerinne der nå som jeg hadde til min søsters fortvilelse...

anette

21.08.2011 kl.13:30

Så koselig å lese om den gamle skolen din, den var jammen gul og fin. I morgen starter skolen her også, og Kristian skal opp i ungdomsskolen som er i byen og ikke her ute på Torgøyene hvor vi bor. På Nordhus-skole der han har gått til nå er det bare 1-7 klasse. En flott skole som vi er veldig fornøyd med. Helt utrolig å tenke på at han har blitt så stor allerede.Og jeg vet ikke hvem som er mest spent av oss egentlig ;) Ønsker deg en deilig søndag, stooor klem <3

fruensvilje

21.08.2011 kl.19:41

så godt å lese att du hadde slike fine år på barneskulen din,det er noe alle barn burde ha.Jeg har både gode og dårlige minner fra mine første skuleår,jeg var desverre en av dem som lett ble plaget og fortsatt er det desverre mange barn som blir det.Jeg håper og ønsker att alle som skal til på skulen no i disse dager vil få det godt:))

helgemamma

21.08.2011 kl.20:34

Rart hvordan det å gå på barndommens stier vekker minner.... Var selv og besøkte min barneskole i fjor sommer..plutselig føltes det så nylig at jeg hadde vært en spent førsteklassing...Med foreldre som skulle ta bilder og ba oss om å blande oss, ikke stå gutter og jenter i hver sin klynge,... liksom..he he...

Med andre ord

21.08.2011 kl.23:10

venkesstrikk: Det er artig, ja. Men Hyyyysj, tenk om læreren leser det du skriver! ;-)

Med andre ord

21.08.2011 kl.23:11

anette: Hehe. Her har jeg masse sommerfugler i magen selv, både på mine egne og jentenes vegne. ;-) Ikke mange timene igjen nå før det braker løs...

Sov godt, min venn!

Med andre ord

21.08.2011 kl.23:14

fruensvilje: Du har rett. Veldig trist å lese at du var en av de som fikk kjenne på det vonde det er å bli plaget. Det er dessverre altfor mange barn som blir plaget på skolen. Det kan ikke tåles og alle vi som er lærere har et stort ansvar og en voldsom oppgave i å ta tak i det. Takk for at du bragte inn dette perspektivet også i kommentaren din. :-)

Med andre ord

21.08.2011 kl.23:15

helgemamma: Man kan huske tilbake til barndommem hvis forholdene ligger tilrette for det, og det kan jo vekke tillive mye rart av minner. ;-) Det å besøke et sted kan bringe fram mange minner, slik det altså har gjort både for deg og meg. Artig tid å tenke tilbake på. :-)

Consuming

22.08.2011 kl.00:15

Er fint med gode minner. Vi har 1. klassing i morgen - veldig spennende. :-) God natt

mimmimor

23.08.2011 kl.21:19

Denne døra var jo bare fantastisk, da! Denne var virkelig et flott eksemplar - så bra at de bevarer eksteriøret på denne måten. Tror vi har godt av at noe ser gammelt og ærverdig ut :)

jervveien16

25.08.2011 kl.12:25

En herlig tid med mange gode minner... og det er virkelig en flott skole med den gamle bygningen i godt behold.

Anniken

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits