Ferie i Bodø


Vi har tilbragt knappe to ferieuker i Benns hjemby Bodø, og vel hjemme sitter vi igjen med usedvanlig mange opplevelser og inntrykk, samt atskillige minner - også på kameraets minnebrikke.

 

Første ettermiddagen i Bodø tok vi turen opp til Ramflåget. for å få et overblikk over byen. Benn peker og viser Anna litt av det Bodø har å by på. Anna finner fram ved hjelp av kikkerten. :-)


Bodø er uten tvil et flott utgangspunkt for en ferie man kan huske lenge, med mengder av opplevelsesmuligheter både i forhold til natur og mer urbane aktiviteter. Vi fikk med oss myyye!

Et stort høydepunkt var fisketurene med storfangst som resultatat. Da de store torskene dukket opp over havflaten fikk "fiskerne" mildt sagt trillrunde øyne. ;-) Stor stas var det etterpå da fisken kom på bordet og dessuten smakte nyyydelig!

Den største torsken vi fikk tas kyndig hånd om av Benns bror, Idar.


Andre høydepunkt var alle turene vi var på. Vi var på vakre Mjelle, med den særegne røde sanden. Vi tilbragte et par supre dager på idylliske Ilsøya. Vi besøkte flotte Annes knallkoselige hytte på Oterstranda og fikk blant mye godt servert vafler stekt på bål (nammi!). Vi hadde stranddag i Geitvågen og fikk litt etterlengtet sol på kroppene våre. Vi var på Skipsholmen og grillet, samt plukket av naturens gaver i form av blåbær, teiebær og noen multer, vakre skjell og konkylier, samt "besteg" toppen av holmen og nøt utsikten. Ellers fant vi tid til - og glede av - å besøke familie og venner i Bodøområdet og på Sør-Arnøy (takk for all gjestfrihet!), beundret Saltstraumen, og fikk plasket, svømt og lekt i Badeland. Innimellom alt dette ble det også mye tid til bare å være sammen, ta et glass vin, spise god mat, spille brettspill, leke med lego, gå turer, shoppe litt, og til og med beundre en av Bodøs landskjendiser - nemlig Pelle Politibil! Det siste var stas for både Andrine og ikke minst undertegnede. ;-) Andrine fikk også omvisning på Politihuset og hilste på en politihund. En stor takk til Idar, som har sin arbeidsplass der, og gjorde dette mulig.

 
Pelle og meg! :-D


Omvisning på Politihuset og kos med en ekte politihund var stas for Andrine. 


Store og små brukte atskillige timer rundt legokassene.


En snartur ute i den lille båten. Ilsøya i bakgrunnen.

 


På jakt etter skatter i fjæra.


Det spilles kinasjakk.


Gutta fant rom for ei lita arbeidsøkt.


Skipsholmen.


Litt grillmat smaker godt når man har en pust i bakken.


Brødrene Brothers!


Oppe ved varden.


Tarzan i sitt ess, mens bærplukkerne under plukker uforstyrret videre. ;-)


♥


Jentene får nydelige bålvafler på Annes flotte hytte.


Anne og Marit steiker vaflene på bål med det gamle vaffeljernet som Anne har arvet etter sin oldemor.


Så kom sola og Idar klatret til topps i trærne, kappet greiner og sørget for at damene fikk sol på kroppen:
Idylliske Oterstranda.


Soldag i Geitvågen.


Is smaker alltid godt i varmen.


Andrine har fanget fisk, som du kan ane i spaden. ;-)


Et glass vin til de voksne i kveldssola på balkongen. :-)


Tur til vakre Mjelle.


Den tøffeste av oss testet badevannet, men det var ikke "voksentemperatur" for bading, akkurat. :-)

Som du skjønner og ser av bildene var oppholdet vellykket fra begynnelse til slutt og det var ikke fritt for at det dukket opp noen tårer da vi skulle ta avskjed med Idar og hans kone Marit, som på en imponerende tålmodig og gjestfri måte huset oss under hele oppholdet. Tusen tusen takk til dere for at dere bidro sterkt til å gjøre ferien vår SÅ fin!


5 kommentarer

mimmimor

15.08.2011 kl.21:59

Snakk om - dere har jo skikkelig gromkoset deg. Skjønner jo at du ikke har hatt tid til blogg :) Så så flott ut!

Consuming

15.08.2011 kl.23:06

Så ut som en veldig flott tur - og så bra at du er tilbake på bloggen igjen! ;-)

fruensvilje

15.08.2011 kl.23:12

dette høres og ser ut som en virkelig ferie,opplevelser som huskes lenge:))takk for titten

Gunn

16.08.2011 kl.23:14

Helt vidunderlig Hege. Med de flotte bildene føler jeg at jeg har vært i Bodø. Nydelig! :) Og jeg ble helt mo når jeg så den herlige mariusgenseren til Andrine. Vakker! :)) Godt å se at dere har kost dere masse!! Jeg har ikke gjort annet enn å jobb-blogge, men har planer om å komme sterkere tilbake :) Klem fra meg!

fabiolita

21.08.2011 kl.11:08

hei hege:)

Flotte bilder av dere alle på ferie, alltid koslig med slike besøker å du tenker tilbake på en flott tid med familien som blir altfor sjelden - så godt man kan mimre med slike flote bilder.

Klem Fabiolita

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits