Arvegods og peoner


På vei hjem fra Hurdal i helga sendte mamma med meg litt arvegods igjen. Me like!

Denne gangen ville hun kvitte seg med en flott stol som hun selv har arvet etter sin tante, samt en gammel rokk og en garnvinne fra gården vi begge er vokst opp på.

Jeg takker naturligvis ikke nei til slike (i mine øyne) skatter, så Benn fikk jobben med å stable gjenstandene i bilen og frakte dem trygt hjem.

Nå står den fine stolen i stua. Som dekorasjon på den har jeg plassert de vakreste peoner, som jeg plukket med meg hjem fra mammas hage, samt en liten brikke i Hardangersøm, som mamma en gang har brodert til meg. Takk, mamma! ♥

 

Den fine stolen med vakre peoner fra mammas hage.Peonene til venstre ♥
Til høyre har jeg plassert Benns gamle kosebamse på ei kiste
som han har arvet etter sine foreldre.
Oversiktsbilde etter fiksing og ordnings. ;-)Rokken og garnvinna har jeg ikke bilde av nå. De er foreløpig plassert på loftet i påvente av at jeg finner ut av hvor de skal plasseres. :-)*

Hva mener du - er slike gamle gjenstander gammelt skrot, eller kan de regnes som dyrebare skatter?

 _____________________________________________________________________

 

Etter en deilig soldag i går er vi nå tilbake til reality - gråvær og lett regn i Sandnes...
Godt det er helg i vente nå så man får et avbrekk fra det "travle" ferielivet! Haha.

 

 

20 kommentarer

Grete

08.07.2011 kl.11:27

Veldig koselig :) Mine skatter står litt rundt forbi, resten av familien kaller det gammelt skrot, men jeg som du legger gode minner i ei garnvinne eller ei kiste, for oss er det skatter :)

Creativboligstyling.

08.07.2011 kl.14:24

ÅÅå så koselig, som du vet så elsker jeg gamle skatter!!De må frem og ikke bort. Men det må også skapes en balanse, less is more. Og her var det akkurat passe, kjempe fint synes jeg! Gamle ting har sjel, de snakker liksom. Nye ting er helt "stille" og kjedelige :D

Og peoner er jo bare det flotteste som finnes...iallefall av blomster! :)) Venter spent på når vår blir stor nok til å blomstre. har en i hagen etter mine besteforeldre, så den skal gå i arv med avlegger etter avlegger ;)

Ha en fin dag søte gode Hege1 :) Klemmer <3

FruGjerdrum

08.07.2011 kl.14:34

super fint , du er heldiggris...

Solblom

08.07.2011 kl.14:45

Gamle gjenstander kan blit til skatter om de havner i de rette hender :) Og disse har tydeligvis funnet sin rette eier - flotte bilder!

Med andre ord

08.07.2011 kl.16:47

Grete: Det er nok slik, som du er inne på, at hvis man legger gode minner i gjenstandene eller er typen til å verdsette dem, blir de til skatter.

Med andre ord

08.07.2011 kl.16:49

Creativboligstyling.: Så gøy at du likte skattene mine. :-) Jeg tror at hvis man har gode minner knyttet til gjenstandene, eller er typen til å verdsette det, så blir det skatter i egne øyne. Artig hvis andre også synes det blir dekorativt. Dessverre er peonene i ferd med å visne nå, etter ei uke til pryd. Vi har også vår egen peon i hagen, men den er litt sær av seg og har ikke villet glede oss med blomstring enda. Det kommer nok!

Tusen takk for den fine kommentaren din i dag også!

Med andre ord

08.07.2011 kl.16:49

FruGjerdrum: Enig! ;-)

Med andre ord

08.07.2011 kl.16:50

Solblom: Det var pent skrevet av deg. Tusen takk!

fruensvilje

08.07.2011 kl.18:24

Synes stolen var fin eg.Det som gir slike gjenstander verdi er minnene synes eg :)og gode minner er dyrbare skatter

Marit

08.07.2011 kl.18:54

Jeg synes du får det til å se ut som skatter i det minste. Selv er jeg ikke så glad i sånne "gamle greier", men har riktignok en gyngestol etter mine besteforeldre, eller enda lengre tilbare. Ikke vet jeg. Men den flytter litt rundtforbi, fra huset til hytta, og akkurat nå er den her på hytta. I stua til og med. Ikke fordi jeg elsker den så veldig høyt, men har ikke hjerte til å kvitte meg med den heller ..

jervveien16

08.07.2011 kl.19:06

Verdifulle skatter uten tvil! Det er jo slike ting man drømmer om å pryde heimen sin med og når det atpåtil bærer på en historie gjennom arv er det ekstra stas å pynte opp med. Det ble riktig så stilfullt med klokken og alt sammen. Og jeg ELSKER peoner...verdens vakreste blomst..

Anniken

mimmimor

08.07.2011 kl.22:19

Det der var flott. Sammensetningen virker perfekt for stolen - den er helt i sitt ess, den :) Du får ikke samstemt rokken også i det tablået? Jeg synes det er flott at gamle ting blir tatt vare på, så lenge de fremdeles er vakre.

venkesstrikk

08.07.2011 kl.23:24

Absolutt en skatt, men jeg er ikke så flink med sånt, men har en svoger som er helt rå på loppemarked, han finner de utroligste skatter

Anita N Kildahl

10.07.2011 kl.15:49

så fint det ble :) Elsker slike gamle skatter, det er fint og så følger det av og tilen historie med dem. <3

Med andre ord

10.07.2011 kl.21:37

fruensvilje: Jeg liker også stolen veldig godt. Ja, gode minner kombinert med en fin gjenstand er fint å ta med seg.

Med andre ord

10.07.2011 kl.21:38

midtlivskrise: Folk er jo forskjellige, og godt er det! Hehe. Noen sparer på gammelt "skrot" fordi man ikke har hjerte til å kvitte seg med det, mens andre anser de samme tingene som gull. ;-)

Med andre ord

10.07.2011 kl.21:39

jervveien16: Peoner er vakkert, ja. Vi har en liiiiten en i hagen, som jeg venter på skal begynne å blomstre. Det blir ikke dette året! Hehe.

Tusen takk for fine ord om tingene mine. :-)

Med andre ord

10.07.2011 kl.21:41

mimmimor: Rokken ville passet utmerket inn sammen med disse tingene, den er helt i samme gata. Problemet er plassmangel. Stua vår er ikke så stor at jeg kan forsvare å plassere for mange unyttige gjenstander der bare for prydens skyld, så jeg må i det minste tenke meg litt om. Du er inne på en god tanke, ingen tvil om det. :-)

Takk for kommentaren!

Med andre ord

10.07.2011 kl.21:54

venkesstrikk: Noen har taket på det med å finne de flotteste ting på loppemarked. De ser hva som er bra i en jungel av skrot. ;-) Slik er ikke jeg, men jeg liker godt å gå på loppemarked allikevel, om ikke annet for å føle på stemningen og smake på vaflene. ;-)

Med andre ord

10.07.2011 kl.21:54

Anita N Kildahl: Takk for din kommentar. Jeg må nok innrømme at jeg er enig med deg. ;-P

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits