Årets lengste dag


I dag, den 21. juni, er årets lengste dag! Helt nøyaktig snur solen, som vi sier, klokken 19.16. Da er det sommersolverv. Det betyr at det er det tidspunktet på året hvor den nordlige halvkule heller mest mot sola.

Så nå gjelder det å nyte resten av dagen, folkens. Allerede i morgen er det litt mørkere. Heldigvis merker vi det ikke sånn fra dag til dag, men faktum er unektelig at vi går mot mørkere tider. Så kos deg med sene og lyse kvelder, gjerne ispedd et glass god vin og godt selskap hvis du har anledning til det, så lenge du kan!

 

Anna nyter en strålende sommerdag.
♥


Dagens finurlige spørsmål: Er du klar for mørkere tider? ;-)

17 kommentarer

Anette

21.06.2011 kl.14:14

Blir man egentlig klar for mørkere tider? Jeg prøver ikke å tenke på det og blir like overrasket hver august når jeg oppdager at det blir mørkt på kvelden. Her er det jo dagslys hele natta for tia, og det er så deilig. Men det er jo koselig å tenne stearinlys, fyre i ovnen og gjøre det beste og meste ut av høsten :) Som du ser har jeg flyttet bloggen min og skal prøve meg som blogspot'er i allefall i en periode. Er klar for nye utfordringer når det gjelder blogging og tror det kan bli morsomt :) Håper du har lyst til å følge meg videre, jeg kommer i allefall til å følge deg vennen min <3

Med andre ord

21.06.2011 kl.14:23

Anette: Nei, du har nok rett. Jeg blir aldri klar for mørke kvelder. Jeg storkoser meg for hver lys sommerdag vi har, og humøret mitt veksler dessverre med været, uavhengig av årstid.

Gratulerer med ny blogg! Har allerede vært inne og tittet litt. ;-) Det blir så bra! Klart jeg vil følge med deg videre selv om innleggene dine ikke popper opp her på bloggen lenger. Lykke til, flinka!

Mojita

21.06.2011 kl.15:44

Nei nå må du gi deg da, har akkurat sagt farvel til is og snø føler jeg ;)))

Marit

21.06.2011 kl.16:54

Det gidder jeg ikke bruke energi på å tenke på en gang!! Fytterakkeren for et dumt spørsmål da .. nå som vi just er begynt å nyte sommeren. ;o)

Katrine Stensland

21.06.2011 kl.17:40

N E I ! ! ! !

Jeg er klar for sommer!!! Synes det er helt rart at St.Hans er midtsommer... Sommeren har jo så vidt begynt, og kanpt nok det her hos oss.

fruensvilje

21.06.2011 kl.18:40

Nei jeg er virkelig ikke klar for mørkere tider,vi bør no helst få sommer først:))her har det ikke vært mer enn 1 dag med bikinivær til no i sommer.

MissMette

21.06.2011 kl.20:51

Hei Hege :)

Huff, ja du sier noe... Er definitivt ikke klar for mørkere tider, ikke ennå i all fall ;) Syns ikke det var så lenge siden det var mye mørkere og kaldere - det var en lang vinter i år! Så det er best at sommeren kommer for fult med masse sol og varme ღ Ønsker deg en fin kveld videre, stor klem fra Mette

Med andre ord

21.06.2011 kl.21:04

MissMette: Det er vel få eller ingen av oss som er klar for mørkere og kaldere tider, men realiteten er jo av det faktisk blir mørkere. Når det er sagt er det heldigvis stor sjanse for sommer og varme videre. Sommeren har jo bare så vidt begynt i følge kalenderen så vi får krysse fingrene og håpe det stemmer i virkeligheten også! Takk for den fine kommentaren din, Mette.

Med andre ord

21.06.2011 kl.21:05

fruensvilje: 1 sommerdag er da altfor lite! Heldigvis har vi stor sjanse for sommervarme lenge enda i følge kalenderen. :-)

Med andre ord

21.06.2011 kl.21:06

Katrine Stensland: Helt sant! Vi satser på at sommervarmen kommer om litt og varer veldig lenge dette året. I alle fall så lenge som vi lærere har ferie/avspasering. ;-)

Med andre ord

21.06.2011 kl.21:06

midtlivskrise: Flott kommentar! ;-)

Med andre ord

21.06.2011 kl.21:07

Mojita: Enig med deg. i satser på mye sommervarme framover. Det er bare et lite faktum at sola snur. Sommer og varme kan vi uansett få myyyye av framover!

fruensvilje

21.06.2011 kl.22:01

Ja det får jeg inderig håpe.Men merker meg att den virkelige sommervarmen ofte ikke kommer før i juli,august og september

Boggen

22.06.2011 kl.09:50

Det var flott å sitte ved utepeisen i gårkveld, natt og kjenne sommernatta, midtsommernatta. Og i dag å vokne til nydelig sommervær med stille fjord. Nå er det frokost med katten ved siden av og kaffikoppen i nærheten . Kan det bli bedre? Måtte det bli lenge til vinter!

veronica

22.06.2011 kl.10:52

Mørkere tider? Hmm..det var jeg ikke klar over..trodde vi gikk mot lysere tider jeg nå,siden det er sommeren..Rart at vi går mot mørkere tider før sommeren egentlig har begynt..hehe!! Får håpe solen skinner masse snart, begynner å bli mektig lei dette regnet:P Ha en fin dag!! :D

jervveien16

22.06.2011 kl.14:08

Hahaha...for et spørsmål... Er du gal? Nei, selvfølgelig ikke! Vi er IKKE klar for mørkere tider... Vi må jo få noen lyse først..

Anniken

Pearl

23.06.2011 kl.20:50

Vet du, med slike somre som vi har hatt de senere årene så er det nesten like greit at det snur. da vet man hvertfall hva man kan forvente. Slik som været er nå for tida så vet man jo aldri om de varmere klærne kan legges bort for sommeren eller ikke..

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits