Bibelen min - en virkelig skatt


Som jeg nevnte for et par dager siden har jeg fotografert den gamle Bibelen, som jeg har arvet etter mine forfedre på Fagerliflaen i Hurdal. Det var søte Anette, bak bloggen Anettesbokboble, som inspirerte meg til slik fotografering. Takk, Anette!

Bibelen er trykket i 1897, så den har jo fått noen år på baken etter hvert. Det synes at den er gammel og tilsynelatende godt brukt, og den er naturlugvis en kjær skatt for meg der den nå står til pryd på en fin plass i stua vår.

Slik ser den gamle Bibelen min ut:


Jeg føler meg heldig og priviligert som har fått lov å arve denne flotte Bibelen!


 

Nå er det jammen søndag kveld allerede og nok ei herlig helg går mot slutten. Vi har benyttet helga godt, med en fin blanding av hagearbeid, avslapping og soling, grilling, en fin spasértur på Hellestøstranda og til og med en liten tur ned på det lokale utestedet her på Hommersåk. Nå er jeg mer enn klar for den nest siste arbeidsuka før en lang lang lang sommerferie venter! (Jeg synes jeg hører dere der ute som mumler noe om å være bjørn om vinteren og lærer om sommeren. Hihi.)

PS! Det strålende sommerværet vi har hatt de siste dagene har gjort at jeg ikke har fått besøkt så mange av bloggene deres. Kommer sterkt tilbake når ehh... HVIS været snur! ;-)

20 kommentarer

Marit

05.06.2011 kl.21:35

Ja da er vi like heldige. For den er nesten lik på min .. :o))

Med andre ord

05.06.2011 kl.21:43

midtlivskrise: Så gøy! Da må du vise den fram på bloggen, du også. :-)

fabiolita

05.06.2011 kl.21:48

Heihei:-)

Det ble fine bilder!! Når det er fint vær er det greit at man ikke titter innom blogger, vi må jo nyte de gode kveldene vi har med familie og venner, tenker jeg?? ;-)

Ha en herlig kveld, Klem KLem Fabiolita

Med andre ord

05.06.2011 kl.21:54

fabiolita: Tusen takk for veldig hyggelig og forståelsesfull kommentar, kjære deg!

venkesstrikk

05.06.2011 kl.21:57

Så nydelig gammel bibel, den har nok mange historier med seg og er fin å fotografere og inneholder masse bra, selv om språket kanskje kan vere litt tungt :)

Med andre ord

05.06.2011 kl.21:59

venkesstrikk: Tusen takk. Ja, språket er tungt og skrifta uvant å lese, men det betyr ingenting i denne sammenhengen. Jeg bruker Bibelen bare til pynt! ;-)

fruensvilje

05.06.2011 kl.22:34

Ett virkelig flott arvestykke og måten du har fotografert den på var virkelig flott og en fin måte å gjøre ære på arvestykket.

Jeg hadde tenkt å spørre om dere tok sommerferie så tidligt i år:))tenkte ikke over at du var lærer

Med andre ord

05.06.2011 kl.22:38

fruensvilje: Så koselig å høre at du likte måten jeg hadde fotografert Bibelen min på. Setter pris på sånt, vet du. :-)

Jeg tar ferie tidlig hvert år, jeg. Sent også, forresten! Hehe.

anettesbokboble

05.06.2011 kl.23:01

Åh, for et fantastisk vakkert innlegg! Jeg blir rent rørt, jeg. Og så er det veldig fint å vite at jeg inspirerte deg til å ta alle disse nydelige bildene! Tusen takk for at du delte dem med oss <3 I dag har vi endelig hatt en deilig sommerdag etter uker med regn og vind. Det gjorde godt for både kropp og sjel! Vi har hatt masse koselige besøk i dag, grillet og nytt det deilige været. Måtte det vare lenge både i sør og i nord :) Ha en deilig sommeruke kjære vennen min :) <3<3<3

MissMette

06.06.2011 kl.00:56

Å så vakkert ღ slike gamle bibler er bare nydelige, og heldig du som har arvet en slik skatt ღ og at den har vært i familien gjør at den virkelig er en skatt... Nydelig vær her i Brønnøysund også ღ gurimalla så utrolig deilig det er når sola titter frem og varmer stakkars kalde kropper, hihi... Ønsker deg en strålende uke som kommer. Stor klem fra Mette :)

fruensvilje

06.06.2011 kl.07:28

Unner deg den ferien:))3 uker er alt for lite for vanlige arbeidere synes eg da,kunne godt hatt en måned

jervveien16

06.06.2011 kl.07:57

Det eneste jeg misunner deg i læreryrket er nok feriene...utover det så holder det å være håndball instruktør noen tilmålte timer i uken :P Flink du Hege!

Nydelige bilder og du er jo bare helt rå på lyssetting ;)

Anniken

mimmimor

06.06.2011 kl.08:58

Der har du et virkelig arvestykke, ja. Nydelig perm på den. Du får bare stelle godt med den, så den varer enda noen generasjoner :)

Med andre ord

06.06.2011 kl.22:20

anettesbokboble: Tuuusen takk for den kjempekoselige kommentaren med fyldig innhold! Som alltid veldig koselig å høre fra deg, ikke minst når tonen er så positiv som nå. :-)

Med andre ord

06.06.2011 kl.22:22

MissMette: Takk skal du ha! Ja, jeg føler meg heldig og priviligert. Den er en sann skatt. :-)

Håper uka som nettopp har startet byr på masse positivitet for din del!

Med andre ord

06.06.2011 kl.22:23

fruensvilje: Jeg mener at alle arbeidstakere burde hatt en lang og god sommerferie å lade batteriene på om sommeren, slik at vi har litt å gå på til høsten. 3 uker, som noen må nøye seg med, er da altfor lite!

Med andre ord

06.06.2011 kl.22:26

jervveien16: Tusen takk, Anniken, for den flotte kommentaren din. Jeg stortrives virkelig i læreryrket, men det er klart det er tøft og utfordrende og vi trenger feriene til fulle. Med det mener jeg ikke at andre arbeidstakere ikke burde hatt lengre ferie, faktisk mener jeg alle burde hatt et par måneders fri når det først er sommer og sol her i landet, slik at vi hadde hatt anledning til skikkelig lading av batteriene. Gudene skal vite at høsten og vinteren er lang og tøff og vi kunne trengt det, ikke minst i forhold til forebygging av sykefravær.

Når det gjelder lyssettingen denne gangen brukte jeg kun dagslys som kom inn gjennom stuevinduet. Det enkle kan ofte være det beste, sies det. Det fungerte i alle fall denne gangen. :-)

Med andre ord

06.06.2011 kl.22:27

mimmimor: Du har rett i at det er viktig å ta vare på den. Normalt sett er den ikke i bruk, men til pynt i stua. Det var bare et unntak i forbindelse med fotograferingen at den ble bladd litt i. Håper ei av døtrene mine vil ha den etterhvert, vet du. :-) Takker så mye for de fine ordene dine.

Katrine Stensland

07.06.2011 kl.18:32

Så stilige bilder!!!!

Det er verdighet over gamle bøker =)

Snapper opp inspirasjon til jeg etterhvert får ei stue til!

Med andre ord

08.06.2011 kl.10:51

Katrine Stensland: Så bra at bildene kunne være til inspirasjon for deg, Katrine!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits