Juni i hagen


Vi skriver 1. juni og sommeren er dermed offisielt sparket i gang! Når man har gått ut og kjent på temperaturen  de siste ukene har det føltes som noe ganske annet, men jeg velger å tro at det er rett før det snur. :-)

I dag tok jeg med meg kameraet en snartur på visitt i hagen, og vi kunne sammen konstatere at den står i fullt flor. Syrinen dufter herlig og er også at syn for øyet. Plommetreets blomster er byttet ut med små, små blivende plommer. Sommerblomstene begynner å gjøre litt ut av seg, og har med andre ord overlevd uker med intenst regn. Steinbedsplantene i muren står frodig og gleder meg, men mange av dem blomstrer allerede på siste verset. Tulipanene strutter av selvtillit og mormors gamle løytnantshjerne er en sikker slager på denne tiden. Faktisk liker jeg synet som møter meg i hagen om dagen!

Med langhelg og fint værvarsel i vente, er det virkelig ikke verst å være meg!
;-)

 

Jeg ønsker dere alle en opplevelsesrik Kr. Himmelfartsdag i morgen, samt ei herlig langhelg til alle som er like heldige som meg!

17 kommentarer

Gunn

01.06.2011 kl.13:22

Ja jeg ser jo at vi har de samme tankene rundt hvilken farge vi liker :) Fantastisk vakkert. Dere er heldige som har så mye fint vær :) I dag skinner sola, men det er meldt dårlig fremover. Men man får kose seg tross alt. Sender en god fridagerklem! :)

Med andre ord

01.06.2011 kl.13:27

Gunn Berit: Hehe, det går mye i lilla, ja! Fint det. ;-) Vi skal vel kanskje ikke klage så mye på været, men faktisk har hele mai vært sur og kald og med mye nedbør dette året, så jeg har knapt vært ute i hagen siden april. Da "bodde" jeg omtrent der, for april var enestående varm og fin. Nå satser vi på en varm og deilig sommer både i Trøndelag og Rogaland!

Gunn

01.06.2011 kl.13:32

Den er jeg med på!! :)

PANORAMA

01.06.2011 kl.13:42

Utrolig flott hage du har med nydelige farger...sommeren er her nå, uansett vær... vi må bare nyte regnet også, plutselig er det sne igjen:) Men klart det er best med sol og varme...:) klem Monica.

Med andre ord

01.06.2011 kl.14:03

PANORAMA: Tusen takk for den fine kommentaren din! Du har rett i at det er viktig å fokusere på at det er sommer, selv om været ikke alltid er som vi ønsker. Vinter vil vi i alle fall ikke ha nå. ;-)

Elise da

01.06.2011 kl.14:42

God sommer! :D Fin start på den.

monica73

01.06.2011 kl.17:20

Så mange flotte blomster.Og kjempe fine bilder.

Blir vel sånn,når man kan dette med foto.

Ha en fin lang helg du også:)

Klem

fruensvilje

01.06.2011 kl.18:02

En vidunderlig hage har du:)er det en vanlig syrin du har?synes det var så store blomster på den aldeles nydelig

mimmimor

01.06.2011 kl.19:48

Så fin collage, men har du virkelig din mormors løytnantshjerne i hagen? Må være et syn :) Nydelige bilder, det må være en flott hage. Bittelitt misunnelig - både på hagen og på langhelga di. Spania lar Kristi Himmelfartsdag forbigå i stillhet :)

Katrine Stensland

01.06.2011 kl.21:05

Misunnelig... på alle som kan plante noe med vekstkode under sju... og littegrann på dem som skal bruke himmelspretten til noe annet enn retting...

helgemamma

02.06.2011 kl.22:52

syriner lukter så utrolig godt. Jeg fyller stua med de når de blomstrer og synes godt de kunne blomstre myyye lenger.... Jeg er som vanlig optimistisk og satser på at i ÅR er året vi får en knallsommer :- )

Med andre ord

03.06.2011 kl.09:33

Elise da: Takk, det samme!

Med andre ord

03.06.2011 kl.09:34

monica73: Det var pent sagt av deg. DU vet, jeg er jo veldig glad i fotografering. Kos deg i helga!

Med andre ord

03.06.2011 kl.09:35

fruensvilje: Tusen takk. Syrinen er ikke det mest alminnelige sorten, men jeg klarer ikke huske navnet på den. Du har rett i at den er litt annerledes. Blomstene er spesielt kraftige og har en dypere varmlilla tone enn på de man oftest ser. Vi flyttet den faktisk med oss fra der vi bodde før fordi vi likte den så godt. :-)

Med andre ord

03.06.2011 kl.09:40

mimmimor: Takk for de fine ordene dine. Alltid koselig å lese det du skriver, både på din egen blogg og som kommentar på min. :-)

Ja, mormor gravde i sin tid opp løytnantshjertet sitt for å gi det til meg. Jeg elsket min mormor over alt og hadde et helt spesielt forhold til henne. Derfor betyr løytnantshjertet mitt veldig mye for meg. Etter at hun ga det til meg har jeg flyttet det flere ganger. Tok det blant annet med meg da vi bygde nytt hus for ti år siden. Nå blomstrer det villig i solveggen og er et syn - i alle fall for meg. Affeksjonsverdien er stor!

Med andre ord

03.06.2011 kl.09:42

Katrine Stensland: Her på Jæren er vi heldige og kan ha planter som ikke er så værbestandige. I fjor vinter fikk vi oss imidlertid en overraskelse, med den tøffeste vinteren på så lang tilbake som det er målt. Da døde en del planeter.

Jeg håper du fikk brukt gårsdagen til litt annet enn arbeid og at du får ei strålende helg!

Med andre ord

03.06.2011 kl.09:43

helgemamma: Ja, syrinene dufter fantastisk! Det hender rett som det er at jeg går ut i hagen og lukter litt. ;-) Det er sjelden jeg har samvittighet til å plukke noen med meg inn - men det hender. :-)

Klart vi satser på en fantastisk sommer!!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits