Fotballcupen og lojalitet


Det er tid for en meningsytring igjen! Hihi. Med fare for å erte på meg noen (les: store deler av Sandnes' befolkning), tar jeg sjansen på å uttale meg om en kamp i cupens 3. runde, nemlig Viking mot Sandnes/Ulf. For de som ikke har lokalgeografien for Rogaland i friskt minne, kan jeg opplyse at dette blir et lokaloppgjør mellom Norges fjerde og åttende største by, som atpåtil er nabobyer. Dette burde innby til stort lokalt engasjement, der innbyggerne i hver sin by heier fram sin bys lag. Slik er det ikke! I vårt distrikt er det bare et fotballag som "gjelder", nemlig Viking. Rett nok er Viking storebror og spiller i Eliteserien, men Sandnes/Ulf representerer en stor by. Til tross for at laget ligger i divisjonen under sin storebror i nord, burde Sandnesbuen kjenne sin besøkelsestid og leite fram litt engasjement for å støtte opp om laget, mener jeg. Realiteten er at størsteparten av Sandnes' befolkning støtter Viking i tykt og tynt. Jeg skjønner ikke logikken. Visst er Viking en større klubb med bedre prestasjoner å vise til over tid, men Sandnes/Ulf vil aldri kunne måle seg med VIking hvis ikke byens egen befolkning støtter opp, eventuelt møter opp på kamper, men aller viktigst at de holder med bylaget sitt. Spsonsorkronene er det hard kamp om, og hvilket lag trekker det lengste strået, tror du? Svaret gir seg selv. Med sviktende publikumstall vil Sandnesklubbens budsjett forbli skrantent, og muligheten for å bygge opp en toppklubb vil i realiteten være svært vanskelig, for ikke å si umulig. Veldig synd, da det er liten tvil om at det er potensiale for å skape en toppklubb i Sandnes, som kan skilte med en enorm befolkningsvekst og som foreløpig huser om lag 65000 innbyggere.

På bakgrunn i argumentasjonen i dette innlegget vil jeg oppfordre befolkningen i Sandnes om å støtte opp om laget sitt i den spennende cupkampen mot Viking i kveld - og i framtiden. :-)

Vet jeg sitter litt i glasshus akkurat nå siden jeg (også) er Vålerengafan, men pytt... ;-) Det hindrer meg uansett ikke i å støtte opp om laget i vår kjære by!

 
Heia Sandnes/Ulf!

 

3 kommentarer

Hilde Berge

25.05.2011 kl.14:19

HEIA VIKING <3

Georgine

25.05.2011 kl.20:35

Så bra med engasjement da. Stå på!

Bjørn

26.05.2011 kl.09:01

Du tar for deg mange av de utfordringene som "titt & ofte" blir diskutert i media og blant Sandnesfolk.

Det er jo rart da, at det liksom skal være tvil om folk skal støtte laget som representerer Byen vår. Viking er jo en ting men...hva med alle dem som sitter å "ruger" på by-dels laget sitt og nærmest nekter byen å skape noe sammen?! Den faktoren har passert grensen til tragisk!!!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits