Sove andre steder


Hvis jeg tenker tilbake til jeg var lita jenta, var det stor stas å sove alle andre steder enn hjemme. Jeg likte veldig godt å sove hos mormor, mammas tanter, i telt eller hos venninner. Spesielt godt husker jeg da venninna mi, Berit, og jeg rodde over Hurdalsjøen med grillmat og telt ombord. Vi var ikke så gamle og følte oss både flinke og stolte da vi la i land og fikset bål, satte opp telt - og koste oss. Hvorvidt vi sov godt i teltet minnes jeg derimot ikke. ;-)

I voksen alder har jeg funnet ut av jeg trives aller best i min egen seng. Det betyr på ingen måte at jeg ikke liker reising, tvert imot, men jeg foretrekker å sove hjemme så fremt jeg kan. Lite slår det å våkne opp (uten vekkeklokke) i sin egen seng. Med BP under dyna sammen med meg kan jeg ikke ha det bedre. ;-)

Nå er jentene mine i en alder da det er stas å sove overalt annet enn i sin egen seng. De sover på hverandres rom, bytter senger, sover hos venner - you name it! Alt for å unngå å sove alene i sin egen seng. :-) I påsken valgte de to yngste å rigge seg til i den lille lekehytta vi har i hagen. De blåste opp luftmadrass, rullet ut soveposene og la seg godt tilrette. Litt kaldt hadde det blitt utpå natta, men stas hadde det uansett vært. Med hver sin venninne på overnattingsbesøk en annen påskedag var påsken fullkommen. Søtt... :-)

Andrine og Anna er strålende fornøyde med å få lov til å tilbringe natta i lekehytta.


Har du noen minner fra å "sove andre steder" - stas eller skummelt?


I dag har jeg fri og planlegger minst mulig aktivitet. Ja, i alle fall hvis jeg ser bort fra solkremsmøring, lesing, lytting til radio, skravling og grilling på terrassen! ;-D
Life is good!

 

16 kommentarer

Katrine Stensland

29.04.2011 kl.08:52

Jeg syntes lenge det var litt skummelt å sove borte... nesten så lenge at jeg bikket til "egen seng er best"... Men jeg elsker å dra på tur da =)

Søte jentene dine! Min eldste nærmer seg nok denne alderen nå =)

Marit

29.04.2011 kl.08:58

Jeg var vel som de fleste andre, synes det var spennende og gøy å sove hos venninner, i telt, i lekehytta på hytta. Men jeg hadde nå noen foreldre som ikke så helt vitsen med denne "bortesovinga". Når venninnene bodde rett rundt hjørnet så kunne de ikke helt forstå hvorfor jeg ikke bare kunne komme hjem når natta kom snikende. Har ikke så mange minner om overnattingsbesøk jeg, selv om jeg innimellom fikk lov .. Men tenkt å snyte meg for den gleden da!!!

Fine jenter ja, savner litt den tia da mine var "små". Det gikk veldig fort liksom ..

Ha en fin dag. :o)

quiltmania

29.04.2011 kl.09:00

Jeg var et engstelig lite barn så jeg sov ALDRI borte når jeg var liten! Nå elsker jeg å reise - og sover godt de fleste steder - men er alltid glad når jeg kommer hjem og sover i min egen seng ;o)

fruensvilje

29.04.2011 kl.09:06

God morgen.Søtt bilde av småjentene dine.Å ja jeg har mange minner om mine overnattinger i barndommen:))dei var ikke få nei så sånn sett var jeg vel som barn flest.Alikavel minnast jeg spesielt 1 tur,jeg fikk være med venninna mi på speiderhytta til overnatting,jeg var ikke speider men det gjorde ingenting.Vi var bare noen få jenter og ingen ville sove alene:)så da tok vi alle sengane og sette dei sammen i en gruppe på stuegulvet,der ble vi liggande og se på småmusene som pilte over gulvet,redd?nei vi syntes dei var søte vi

I gode og onde dager!

29.04.2011 kl.10:36

Merkelig nok har jeg alltid foretrekt min egen seng. Den er utrolig god når jeg kommer hjem etter å ha vært borte.

Creativboligstyling.

29.04.2011 kl.11:10

Hehe jaa dette husker jeg! :D

Likte det å sove på andre steder enn i min egen seng, på terrassen , i telt, på rommet til søsteren min eller hos venninner :))

Men nå foretrekker jeg sengen, selv om den er vanskelig å sove i til tider også, iallefall i natt...huff da måtte jeg stå opp å sove på sofaen...etter å ha lest i en time. Fra 03.00 til 04.00 men våknet halv sju og tuslet i seng...så litt trøtt og øm i ryggen i dag ;)

Så søtt å se jentene i lekestuen...de så ut til å glede seg stort til å sove der inne! :)) Vi pusser opp vår, så ikke umulig det blir noen overnattinger der iløpet av sommeren :)

Ha en fin dag, kos deg m solen, boka og radio. Jeg følger med på kongelig bryllup i dag :)

Klemmer ***

Idunn

29.04.2011 kl.15:40

Jeg bodde nærmest til bestevenninnen min da jeg var mindre. Vi pleide med jevne mellomrom å slå opp telt i kjelleren (ja, i kjelleren) og sove der. Det var stas. Nå gjør jeg alt jeg kan for å komme meg hjem til kvelds, for senga mi er best i verden ;)

29.04.2011 kl.20:08

Jeg likte også å sove borte. Det gjelder også mine barn, men de liker også å ha overnattingsbesøk, så opp gjennom tidene har det vært ganske folksomt her, men koselig

mimmimor

29.04.2011 kl.22:07

Minnes ikke at jeg sov særlig borte hos noen. Hadde/har fremdeles en hjertevenninne. Tror vi overnattet hos hverandre, men kan ikke huske det. Synd, for slik du beskriver det må det ha vært rene himmelriket :O)

Med andre ord

29.04.2011 kl.22:47

midtlivskrise: Foreldre ser sjelden "vits" i å sove hos hverandre når man kan være sammen hele dagen, men opplevelsen med å sovne og våkne sammen skaper noe helt spesielt. Det prøver jeg å huske tilbake på når mine egne barn nå ber om å sove sammen med vennene sine i tide og utide. ;-)

Med andre ord

29.04.2011 kl.22:48

quiltmania: Er det ikke godt vi er forskjellige og at det er rom for oss alle. Godt du har blitt kvitt engstelsen i voksen alder da. ;-)

Med andre ord

29.04.2011 kl.22:49

fruensvilje: Så kreative dere var! Det hørtes veldig kjekt og sosialt ut. Tøffe var dere også som ikke ble redd musene.

Med andre ord

29.04.2011 kl.22:52

Creativboligstyling.: Takker så mye. Jeg har hatt en strålende dag i sola - og titta litt bortom TV og bryllup innimellom solstrålene.

Det å være gravid er ikke alltid en dans på roser. Mitt siste svangerskap var snarere tvert imot, og det å sove om natta er jo ofte et problem, spesielt på slutten. heldigvis er det forbigående og belønningen er ubeskrivelig. Jeg håper du får en god natt nå og mange gode dager og netter framover. Uten mat og drikke duger helten ikke, heter det seg, men uten tilstrekkelig med søvn er man ikke spesielt dugelig heller. :-)

kLeM KlEm

Med andre ord

29.04.2011 kl.22:53

Idunn: Det er rart og fint hvordan man kan forandre seg fra barn til voksen.

Veldig koselig å høre fra deg igjen! Håper livet smiler pent til deg. :-)

Med andre ord

29.04.2011 kl.22:54

Anonym: Ja visst er det koselig med åpent hus og mange barn. Vi prøver også å si ja til besøk så sant det passer og det medføerer ofte bonusbarn i helgene.

Med andre ord

29.04.2011 kl.22:56

Katrine Stensland: Vi er forskjellige og kan jo også forandre oss etter hvert som vi vokser opp, og det er jo litt av sjarmen med mennesker, nemlig vår særegenhet.

Tipper den "store" gutten din snart er klar for overnattingsbesøk, ja. :-) Bare å glede seg for dere alle! ;-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits