Et lite sømprosjekt


Min sømutdannede mor har nok mang en gang klødd seg i hodet og vridd seg i fortvilelse over sin eneste datters manglende kompetanse bak symaskinen. For å si det sånn så er det mye enklere for meg å overlate mine små eller større prosjekter til min mamma, som er ei superdyktig og -effektiv sydame. Siden hun bor omlag 60 mil unna meg og jeg faktisk har symaskin, hender det imidlertid at jeg setter meg tilrette og trykker foten lett mot pedalen mens jeg holder tunga rett i munnen og styrer mine uerfarne hender etter beste evne. Som nå i helga!

Vi har omsider fått handlet en liten møbelgruppe til å ha stående i en overbygd krok av terrassen. Gruppa var passe stor, passe dyr (les: billig!), og passe fin. Da slo vi til! Problemet var bare at den hadde så stygge puter. Da var gode råd dyre, men jeg vurderte i et øyeblikks (over)mot jobben med å sy nye trekk som overkommelig og satte i gang...

Nå står gruppa fin og klar til bruk, og putene har nysydde trekk - sydd av meg! *stolt* Hehe. Det var (selvfølgelig) mer jobb enn jeg hadde trodd, men jeg kom i mål og er fornøyd med resultatet. Med det flotte værvarselet for påsken kan det fort bli noen timers testing av møblene de kommende dagene også!


Her skal dere få se:

Ny sittegruppe med puter sydd i dongristoff.


Slik så putene ut før jeg gikk løs på dem.


Utstyret er klart...


Det sys!
Når det gjelder festeanordning på putene valgte jeg i samråd med mamma å bytte ut glidelåsene med borrelåser - fungerer kjempefint og er enklere å få til for amatører som meg. :-D
(Bildene av meg er tatt av BP.)


Detaljer.
Jeg klarte jo ikke dy meg fra å sy et hjerte på hver pute.

Vel, her kan du se, mamma: Jeg kan når jeg vil! ;-)

 22 kommentarer

venkesstrikk

18.04.2011 kl.18:28

Hehe, greit å vise sin mor at en kan og fint ble det også. det er nok ikke mange som har dongerihjerteputer på utemøblene sine :)

Marit

18.04.2011 kl.19:00

Så gøy! Misunner alle dere som kan sy jeg .. tenk å bare sette seg ned og bare skape noe nytt liksom. Åhh .. Har også en sofa med sånne kjipe puter. En diger en på 3 x 3 meter. Men tror ikke det blir verken dongeristoff eller hjerter der i gården nei. Må nok bare pynte med noen puter hist og her. :o)

Creativboligstyling.

18.04.2011 kl.19:13

Wow!!! Så flink du er Hege!!

Det ble kjempe stilig til møblene, og slitesterkt også :) Søtt med hjerter, det skapte litt kontrast.

Håper du koser deg masse i disse dager, vi koser oss hjemme i år. Altså..ingen hytte påske ;)

Godt å være hjemme nå når all snøen er borte og man har følelsen av sommer på terrassen :) Deilig!!

Kos deg masse Hege mor, god klem fra en bloggvenninne som er glad for å ha nettop deg som bloggvenn :DD <3

fruensvilje

18.04.2011 kl.19:14

Kjempeflinke var du,det neste blir vel puter i ryggen:))det fikser du elegant.

Bra at BP foreviget deg på film,ser ut til att du faktisk koser deg:)

Trine Pernille

18.04.2011 kl.19:44

For en make-over!! Det ble utrolig stilig! Du er flnk!

MissMette

18.04.2011 kl.22:19

Hei Hege :)

Så slink du er, dette vet ikke jeg om jeg hadde satt meg ned og gjort :D

Syns det ble knallstilig med dongeritrekk, og så søt med hjerte på ღ

Håper sola kommer frem og skinner på deg slik at du kan nyte dagene

på terrassen i påsken :) Fortsatt god påske til deg, klem fra Mette

mimmimor

18.04.2011 kl.22:56

Det der var bra! Du har god grunn til å være stolt. Likte hjertedetaljen, for ikke å snakke om den matchende duken. Nå kan du sole deg i glansen noen år - rent bokstavelig talt :)

missM

19.04.2011 kl.10:15

Må bare si wow, jeg er imponert. Mangler noen sygener selv, og har litt lyst til å prøve å få tak i noen slike gener, for det ser litt kjekt ut å kunne sy. Disse putene fikk hvertfall nytt og flott liv. Dette blir herlig å bruke i påskesola :)

Consuming

19.04.2011 kl.11:18

Oi, oi oi, det ble jo kjempelekkert! Du har absolutt all grunn til å være stolt! :-)

jervveien16

19.04.2011 kl.13:40

Nei, nå har hun blitt syerske også nå... Du må slutte med å imponere med slikt håndarbeide, det setter oss andre i dårlig lys :P Veldig bra jobbet Hege og jeg er sikker på at modern puster lettet ut når hun ser at det er håp for deg. Tror vi har noe av de samme putene og gruppen. Kjøpte den på Plantasjen i fjor. Putene skal skiftes ut, men det spørs om jeg kommer til å blåse støv av symaskinen min...

Anniken

Mayse

20.04.2011 kl.15:17

Kjempebra Hege!!!! Selvfølgelig er jeg stolt av deg nå. Det er det jeg alltid har sagt, du kan når du vil. Ønsker en god påske til dere alle fem!

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:07

venkesstrikk: Det gjelder å vise at man duger en gang i blant, ja. Tusen takk!

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:08

midtlivskrise: Kan og kan, fru Blom. Jeg prøver i hvert fall, ellers blir det i alle fall ikke noe... ;-) Tusen takk for fine ord!

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:09

Creativboligstyling.: Takk skal du ha. Gøy du likte det jeg har stelt til.

Jeg håper du koser deg hjemme og nyter fine dager i sola. Titter innom bloggen din om litt. ;-)

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:10

fruensvilje: Du har helt rett - jeg koste meg da jeg sydde. Syntes riktignok det tok litt lang tid, men jeg er ikke så veldig tålmodig av meg. :-P

Tusen takk for fine ord!

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:11

Trine Pernille: Tusen takk skal du ha for fine ord som varmer akkurat som påskesola)!

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:13

MissMette: Tusen takk for fine ord og koselig kommentar. Jeg blir glad for rosen, men er samtidig ydmyk i forhold til at dette absolutt ikke er noe mesterverk.

Jeg koser meg veldig i sola og har noen flotte påskedager! Håper det gjelder for deg også, selv om jeg har forstått at været ikke er like godt oppe hos dere. Kos deg med det du har rådighet over, du!

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:14

mimmimor: Jeg soler meg i glansen bokstavelig talt, ja! Kjekt at det falt i smak, men som jeg skrev over her er det absolutt ikke noe mesterverk.

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:15

missM: I dag har vi brukt et par timer i stolene våre mens sola har varmet oss, så putene er i aller høyeste grad tatt i bruk. Tusen takk for de fine ordene dine - de varmer (på linje med sola)!

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:15

Consuming: Tusen takk!

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:17

jervveien16: Noen syerske blir jeg aldri, kjære deg, men jeg synes jo det er moro å skape noe av og til. Imponerende er det ikke, men det ble mye bedre enn det var. Gruppen kjøpte vi på Hageland. Jeg har sett den på Plantasjen og den er ikke helt ulik, men vi endte nå opp med denne...

Hmmm... Hvis jeg blåser en varm, god vestavind over til deg, så skal du se symaskinen din dukker fra allikevel! ;-)

Med andre ord

21.04.2011 kl.22:24

Mayse: Jeg kan når jeg MÅ, heter det. Hehe. Takk skal du ha!

God påske til deg og Carlos også. Vi snakkes nok!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits