En ganske alminnelig "fridag"


Som vel de fleste kjenner til etter hvert, så har jeg en nakkeskade som hemmer meg i hverdagen. Dette medfører at jeg ikke lenger fungerer i full jobb, og har "fri" på onsdager  og fredager (dette skoleåret). I den forbindelse får jeg titt og ofte spørsmål om jeg ikke kjeder meg "når jeg bare er hjemme". Det tenkte jeg å skrive litt om... ;-) Saken er den at jeg aldri kjeder meg, og kan ikke huske at jeg noen gang har gjort det, heller. Hehe. Har alltid mange jern i ilden, og det er bare helsa som begrenser hva jeg kan få til.

På fridagene mine bruker jeg tid på å ta meg inn, slik at jeg kan fungere på jobb den andre dagene. Det betyr jo ikke at jeg ikke gjør noenting, tvert imot, men at jeg styrer med ting i mitt eget tempo og hviler ved behov. Avtaler og møter legger jeg også ofte på disse dagene, slik at jeg ikke trenger å ta fri fra jobb ved behandlinger, legetimer, tannlegetimer eller diverse møter.

 

For å illustrere litt hvordan en alminnelig fridag forløper seg for meg, skal jeg vise en oversikt over gjøremålene mine på en ganske alminnelig fridag, som i dag:

∞ Sove litt lengre enn vanlig (luksus!)
∞ Dusje og stelle meg
∞ Slå på PC-en og få et overblikk over nyheter, blogger og e-post
∞ Vaske, henge opp, brette sammen og rydde vekk klær
∞ Skrive referat fra styremøtet i håndballklubben, samt revidere håndboka
∞ Hente bilder for skolen, som har vært til innramming (jeg holder på med et lite utsmykkingsprosjekt på jobb)
∞ Besøke ei venninne for å hjelpe henne med å skrive sang til datterens konfirmasjon
∞ Overfladisk rydding i heimen (blir aldri ferdig med dette, hihi)
∞ Handle litt (litt nyttig og litt dill)
∞ Lage middag (må snart finne ut hva jeg skal finne på) 
∞ Bestille noen fotoforstørrelser
∞ Trene (styrkeøvelser for nakkeregionen)
∞ Ringe til mamma og snakke litt om morfar, som hadde hatt bursdag i dag
∞ Blogge om dette!

Innimellom disse syslene spiser jeg, leser avisen, hører på radio, strikker litt, skravler litt med BP, kniper av noen visne blader på plantene mine, vanner blomster, svarer på noen meldinger... You name it!

Har jeg overskudd på fridagene mine kan det hende jeg baker litt, lager hjemmelagede  karbonader, rydder i et klesskap eller vasker i kjøkkenskapet, er sosial med ei venninne, tar noen bilder, går en tur, sitter ute i sola (om mulig!), jobber litt med fotoårboka for 2010 eller vasker "et eller annet", f.eks vinduene, som enda ikke har blitt tatt dette året. ;-P Selvfølgelig går det også mye tid til jentene mine, de er førsteprioritet når de ikke er hos faren sin. Noen fridager orker jeg masse, mens andre har jeg så vondt og /eller så svimmel at jeg ikke orker stort annet enn hvile. Da ligger jeg gjerne på sofaen det meste av dagen med ei god bok, et blad, eller PC-en i fanget... Men kjede meg? ALDRI!

11 kommentarer

Creativboligstyling.

06.04.2011 kl.14:15

Et innlegg som jeg også kunne ha skrevet mye om :)

jeg styrer tiden min selv og er min egen sjef, det kan til tider være slitsomt, spesielt når man ikke klarer å si nei.men når kroppen gav beskjed for to år tilbake at jeg måtte roe ned...så gjorde jeg det. Selv om det gikk for langt og jeg ble utbrent. Man lærer mens man lever ;) Og det har jeg gjort. Selv om jeg fortsatt må minne meg selv på å ta det med ro blir det dager som kan være veldig hektiske, da må jeg ta slike dager som i dag...å roe ned. Og da gjør jeg mye i huset, går tur med hunden, besøker en venninne eller bare slapper av. Uke dagene er jammen hektiske nok, og man må ta vare på seg selv. Enten man jobber eller ikke...livet dreier seg ikke bare om å være på jobb fra ni til fire...det dreier seg om MYE mer enn det :DD

Kos deg med fri dagene dine og nyt selskapet med deg selv :)

*klemmer*

Katrine Stensland

06.04.2011 kl.15:27

Hehe... kjenner meg godt igjen i dette. Tror faktisk jeg ville blitt lykkelig om jeg plutselig fant ut at jeg kjedet meg... Kan virkelig ikke huske sist det skjedde =)

Jeg tror desverre alt for ofte selv at jeg har gjort "ingenting" en hel dag... mens sannheten er at lista er nesten like lang som di. Må bli flinkere til å se hva jeg faktisk gjør, jeg...

Gunn

06.04.2011 kl.19:34

Helt enig med Kine. Man trenger ikke ligge i sengen selvom man er for syk til å jobbe. For meg handler det om at jeg må ha muligheten til å kunne legge meg nedpå når jeg har det som vondest. Både når det gjelder kneet mitt og nyrene. Men jeg trives best i hverdagen når jeg er på jobb. Og da er de fridagene man har ekstra herlige.

Jeg har gått mye hjemme de siste årene, og har lært meg å sette pris på det. For bare få år tilbake gikk jeg på veggen om jeg var hjemme. Nå i dag kunne jeg faktisk tenkt meg å bare gått hjemme om økonomien hadde sagt ja. Hørtes ut som dagen din har vært fin..og når man ikke er frisk er det godt å ha slike dager :)) Klem

mimmimor

06.04.2011 kl.19:40

Har en venninne med MS. Hun trengte lang tid på å akseptere at hun ikke kunne jobbe full jobb. Jeg argumenterte med at hun skulle ha samme mulighet for fritid som vi som jobbet full tid. For hennes del brukte hun så mye tid til hvile etter fulle lærerdager at det ble ikke rom for noe annet. Ved å redusere stillingsstørrelsen, kunne hun gjøre som deg - hente seg inn mellom arbeidsøktene og dermed ha ettermiddager og helger åpne til husarbeid, sosialt osv. Tror det er viktig å gjøre en helhetsvurdering av situasjonen, slik du virker å ha gjort.

Som deg kjeder jeg meg aldri. Kan nok savne å ha en å skravle med, eller få lyst til selskap på kino, eller noe sånt. Men kjeder meg ikke :)

Med andre ord

08.04.2011 kl.10:19

Creativboligstyling.: Når helsa sier i fra, har vi bare å lytte. Sånn er det bare. Noe annet ville vært uforsvarlig! Som du skriver så er livet så mye mye mer enn jobb!

Med andre ord

08.04.2011 kl.10:20

Katrine Stensland: Hehe. Ja, "ingenting" kan være så mangt! Klart vi gjør en hel masse hver dag hvis vi bare begynner å tenke etter.

Med andre ord

08.04.2011 kl.10:21

Gunn Berit: Du har så rett! Jeg har jo prioritert å jobbe noen dager i uka, til tross for at jeg blir verre av det, så da må jeg bare ta hensyn til helsetilstanden min og ta meg litt inn når jeg har anledning.

Ja, det er godt å ha slike dager, men jammen trenger man dem også!

Håper formen din er bedre i dag!!

Med andre ord

08.04.2011 kl.10:22

mimmimor: Det er ikke gjort i en fei å akseptere at man aldri blir den man var, at man må ta hensyn til helsetilstanden sin resten av livet, MEN det er mulig. Alternativet er så mye verre! Tusen takk for fyldig og god kommentar. :-)

Maria Rebeccas verden

08.04.2011 kl.21:08

du er så skjønn... likte kommentaren som: å knipe av visne blader fra planten din:) SØTA!! Selvfølgelig er det ikke kjedelig å være 3 barns mor, det kan jeg fint skjønne:)

Med andre ord

11.04.2011 kl.18:00

Maria Rebeccas verden: Fint med litt forståelse... ;-) Tusen takk for fin kommentar!

Lisbeth Pedersen

16.04.2013 kl.08:51

Akkurat oppdaget bloggen din :) snart ferdig å lese gjennom den :) Når helsen sier at vi bør trappe ned i arbeidslivet, så er det langt fra verdens undergang. Jeg var i trafikkulykke for 12 år siden, fikk nakkeskade. Men, "dumme" meg nektet å være syk. Tok omskulering, regnskapsutdannelse på ett år, fort ut i ny jobb. Nakkeskade, full jobb (til tross for anbefalt 50 % ufør) og 3 barn. Inntil 2011 , da måtte de gå gale. Jeg var så sta og egen at senskader og belastningsskader ble nesten verre enn selve skaden. Så i dag er jeg blitt 100% ufør. Men helsen er mye bedre. Begynte å sy vesker, som har hjulpet meg gjennom hverdagen, hvert en terapi. Kjeder meg ikke en eneste dag.

Er det uføret som skal til for at jeg skal bli så smertefri, ja da går jeg gjerne ufør :)

Ønsker deg en strålende dag

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits