Pass på


Jeg har ingen intensjon om å lure dere i dag, kjære leser! Tvert imot. Siden vi skriver 1. april, er det fort gjort å gå på limpinnen, så jeg tenkte bare å minne om det faktum at akkurat i dag er det lurt å være litt ekstra på vakt. ;-)

Det er en lang tradisjon som ligger bak fenomenet aprilsnarr. Tradisjonen slik vi kjenner den her i Norden har sitt utspring fra Frankrike helt tilbake til 1500-tallet. Dagen er gjerne markert med spøker utført på venner og kjente. Populært er det også å sende folk ut på lureærend, der målet er å gjøre den godtroende forlegen når spøken blir avslørt. Vi har vel alle hørt spøker som å ta med ei bøtte og gå på polet for å "hjelpe" til med å bli kvitt overflødig fludium, eller mulighetene for å få andre varer gratis bare ved å ringe et gitt telefonnummer. Danskene ble forresten lurt i dag til å tro at Drillo skulle overta landslaget. Det falt nok ikke helt i smak. ;-) Dette er bare noen eksempler på aprilsspøker, som folk går på.

Så pass på - ikke la deg lure i dag!

 

Selv pleier jeg å være forberedt og meeeget skeptisk, men man skal aldri si aldri. En vakker (1. aprils)dag kan det godt være jeg går i baret, jeg også. Hihi.

Fortell meg gjerne om du har en god historie på lur om du selv eller noen du kjenner har gått grundig på limpinnen 1. april.


Ønsker dere alle en lur dag!

Her i huset forberedes bursdagsfeiringen som Anna skal ha i kveld. Det blir gøy!

 

7 kommentarer

Trine Pernille

01.04.2011 kl.08:42

Jeg blir alltid lurt av sånne småting denne dagen, så jeg kommer nok til å gå fem på opptil flere ganger ;)

mimmimor

01.04.2011 kl.09:05

Jeg lar meg stadig liste ut i den fasinerende narreverdenen... Den beste var vel sønnen min. Tror han var bare fire eller fem da han kom stormende inn i stua og sa at det kokte over på kjøkkenet. Jeg stormet opp - på tross av at jeg ikke hadde satt noe på kok og det heller ikke var den tiden på dagen... Han lo så han hikstet og fikk så vidt fram sitt "aprilsnarr" :)

Marit

01.04.2011 kl.09:50

Pleier ikke bli lurt jeg. Ikke fordi jeg er så glup at jeg skjønner lureriet, men fordi ingen forsøker seg .. Mamma'n min hadde forresten bursdag 1. april. Men det er jo lenge siden ho var blant oss. Likevel .. jeg har nå tenkt å kjøpe noen blomster til ho, som skal stå i stua mi og pynte opp. :o)

I gode og onde dager!

01.04.2011 kl.10:04

Jeg skal ikke snakke med noen, ikke lese aviser, ikke se på TV...

fruensvilje

01.04.2011 kl.10:15

God morgen.Godt du minnet meg på dette:))skal ha det i bakhode når min kjære kommer hjem,hi hi.Ønsker deg ellers en nydelig fin dag
Det var kjempekoselig hos Anna i kveld! Hadde det veldig gøy :]

Kjempefin blogg du har, Hege!

jervveien16

02.04.2011 kl.00:18

Liker aprilspøker så lenge det ikke er jeg som går på de... Noen er gode, mens andre går litt vel langt syntes jeg... Det blir litt sånn som "Luringen" på P4 hvis du har fått med deg det? Noen ganger er det morsomt, andre ganger blir det nesten litt pinlig dumt...

Bursdagforberedelser her i huset, minsten fyller 2 år i morgen og det må vi feire. Håper feiringen av Anna gikk etter planen :)

Anniken

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits