Slå et slag for vaffelen

Visste du at i dag, den 25. mars, er "Vaffelens dag"? Denne merkedagen fyller faktisk 700 år og symboliserer skillet mellom vinter og vår.

Her i huset er vi glade i vafler. Veldig glade! Anna, som ikke på langt nær er noen matglad jente, hiver glatt innpå en håndfull vaffelplater. Derfor passer det veldig godt med en egen dagen viet vaflene. For vår del er det da en liten nedtur at det faktisk ikke  blir noen vafler på oss denne dagen. Hehe. Vi skal nemlig hive oss rundt og komme oss av gårde til hytta i Røldal rett etter at jentene kommer fra skolen. Vi satser derimot på hjemmebakte kanelboller og vaniljeboller i bilen, og så kjører vi taco til kvelds når vi kommer fram. Så får heller "Vaffelens dag" bare gli forbi oss uten ei eneste vaffel - denne gangen.

(Bilde: Astrid Hals - Matprat)

 

Har du en god vaffeloppskrift? Det har ikke jeg... Men vaflene mine bruker da å bli spiselige, får jeg høre. Akkurat på det området slumper jeg bare, og "oppskriften" min er da som følger:

♥ Noen egg
♥ Litt sukker
♥ Melk eller annen væske (omlag en liter passer godt til oss 5)
♥ Rømme eller yoghurt fungerer fint som suplement til væsken - man tager hvad man haver
♥ Litt vaniljesukker og kardemomme setter god smak på vaflene
♥ Litt bakepulver (så blir vaflene luftige)
♥ Nok hvetemel til røra blir passe tykk
♥ Litt havregryn, så det blir litt sunt :-)
♥ En dæsj smør så røra ikke fester seg til jernet
Tips! For å sette en ekstra spiss på smaken kan man putte opp i nær sagt hva som helst i røra, for eksempel blåbær.

---> et par minutter i jernet, legg på en dæsj hjemmerørt jordbær og en rømmeklatt, og vips så er det bare å nyte!

Nyyyt fredagen og helga med! Jeg er uten nett i helga og dermed får bloggen seg ei lita pause. :-)

PS! Husk å stille klokka en time fram i morgen natt. :-)

 Stikkord:

9 kommentarer

Gunn

25.03.2011 kl.08:29

Ja se der ja-der hadde vi samme tema-men du var dyktigere og tok med litt historie :)) Du bruker jo å ta med jern ut på bål også du :)) Herlig. Vaflene dine hørtes herlig ut!! God helg og nyt en helg på hytta!!!

Mojita

25.03.2011 kl.08:30

Åjada, her er det flere som elsker vafler. Men var ikke klar over vaffelens dag idag!

Vi har også belgisk vaffeljern slik at vi varierer litt, men stort sett blir det vafler til lunsj hver helg - lørdag eller søndag alt ettersom. Og på våren og sommeren tar vi med oss jernet ut i hagen og steker - kjempekos. Ha en flott tur til Røldal, vi skal pleie våren.

I gode og onde dager!

25.03.2011 kl.08:51

Ha en fin helg...

Trine Pernille

25.03.2011 kl.08:57

oooh og jeg som er så glad i vaffel! Kanskje jeg skal lage sjokoladevafler i dag da. Har smakt det en gang og det var faktisk godt, så jeg får google oppskriften ;) Men spesielt liker jeg symbolikken i overgangen fra vinter til vår. Det er jo en bitter trøst her jeg står å observerer snøstormen utenfor ;)

fruensvilje

25.03.2011 kl.09:17

God morgen.Eg bør vel lage litt vafler i dag da,røra di hørtes god ut,selv tar jeg det også på slump.Du får ønske deg en god gammeldags vaffelgjern så du kan steke vaffler på bål når dere er på hytta,da er det jo bare å ta med litt røre på ei flaske:))

ønsker dere en fin helg med masse kos på hytta.Klem fra connie

M and Dee

25.03.2011 kl.09:17

Vi absolutt elsker vafler, men visste faktisk ikke at den hadde sin egen dag. Så utrolig morsomt :) Og det passer jo også kjempebra som en markering av våren i og med at solen skinner utenfor vinduet akkurat nå! Så nå klarer du kanskje å gjette deg til hva det er vi skal spise når vi kommer hjem?^^

Always and forever -M and Dee

mimmimor

25.03.2011 kl.09:41

Man tar det man har og vips så blir det vaffel! Det kan jeg like - jeg står og måler opp pinlig nøyaktig. Vurderer til og med eggene om de er for store eller for små i forhold til å være to egg... jaja, kanskje ikke så ille, men... Har prøvd solo som væske i vaflene. Det ble godt, det :)

God hyttetur. Blir kanskje billedkavalkade på mandag?

Roger O.Steinbakk

25.03.2011 kl.09:55

Du må husk på at i dag e også "Den store brennevinsdagen" :-) Men kanskje det skal huskes litt senere i dag? http://www.nrk.no/nordland/fylkesleksikon/index.php/Den_store_brennevinsdagen

God Helg

ps. Benn ville kanskje helst vært i Lofoten nu? Både VM i skreifiske og DSB. E jo nesten ett Kinderegg.

Katrine Stensland

26.03.2011 kl.19:17

Vafler er supergodt!!!

Jeg pleier alltid å få servert vafler på fredager, når jeg henter kidsa hos svigermor. Men i går... neida =)

Trøsten får bli at vår familie hyller disse godsakene ofte nok ellers.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits