Utilgjengelig skatt

Som veldig mange rundt omkring i landet vårt er jeg spent på selvangivelsen, som angivelig skulle bli lagt ut i går. Erfaringsmessig vet jeg at det kan ta tid før den dukker opp i postkassa mi. Derfor gikk jeg i går morges inn på Altinn for å sjekke om jeg har noen kroner i vente i skatteoppgjøret. Jeg ble møtt av feilmelding på feilmelding - som så mange andre. Systemets kapasitet var sprengt. Dette er fakta som vi nå kjenner til via media.

Det er elendig at vi skriver 2011 og dette skjer. Hvor har de datakyndige tatt utdannelsen sin? ;-) Det bør være fullt mulig å legge opp til et system hvor hensikten med selvbetjening via nettet faktisk blir oppnådd. I motsatt fall får vi gå tilbake til forrige årtusens løsning med å fylle opp kaffekanna og fylle ut selvangivelsen og regne ut skatten vår for hånd, mens svetten renner over tall og papirer i total uorden. Slitsomt var det den gang, men det fungerte i alle fall.


I dag ble det lovet at Altinn igjen skulle fungere som normalt. På P4-nyhetene nå kl. 12 hørte jeg at 60 % av oss nå har fått tilgangen tilbake, mens de resterende fremdeles må vente, dette for å unngå en ny kræsj. I hvilken kategori tror du jeg havnet? ;-)

 

Svaret finner du her:For meg er det ingen krise å vente i spenning noen timer eller dager. Pengene kommer forhåpentligvis når de skal - ja, for jeg regner med det går den veien. *smiiil* Det jeg reagerer på er at det blir lagt opp til et system som virker både fint og flott, MEN som ikke fungerer.

Sånn - da har jeg fått skrevet ut litt frustrasjon og er klar for mer hverdagslige sysler i heimen! ;-)

 10 kommentarer

mimmimor

23.03.2011 kl.12:39

Og jeg sitter her kokrolig og har ikke en gang prøvd å logge meg inn :) Det som kommer, det kommer og eventuelle betalingsfrister er langt fram i tid :)

Men du har absolutt et poeng - vi burde være kommet lenger i dataverdenen enn hva dette viser at vi er. Er det utdanning, nettkapasitet, økonomi eller hva? Dette er i alle fall ikke noe altinn kan være spesielt stolte av...

anettesbokboble

23.03.2011 kl.13:02

Hei sveis, så heldig du er som får igjen! Vi fikk logget oss inn i går kveld og der ventet en fin liten baksmell, det vil si jeg fikk igjen, Frode ble skyldig og dermed ble vi litt i minus. Ikke mange kronene, men nok til at det er litt ergelig. Ja ja, da er det bare å justere litt sånn at det blir triveligere til neste år! Stor klem <3

jervveien16

23.03.2011 kl.13:49

Ingen tilgang til meg heller... Det er bare å vente i spenning. Utrolig irriterende at de ikke klarer å håndtere dette på en bedre måte. Det dukker ikke opp noe papir i postkassen min, kun elektroniske bilag er bestilt. Det betyr at de MÅ få dette systemet opp å gå før jeg kan lese min.

Mitt tips for at serveren ikke skal knele slik som den gjorde i går er at de åpner tilgangen til Alltinn fra kl 04-05 om morgenen og ikke kl 08 når "alle" er tilgjengelige ved en pc ;)

Anniken

Marit

23.03.2011 kl.14:28

Kom inn tidlig i dag morges .. før alle de andre hadde stått opp og forsøkt å komme inn muligens. Men ja, det er merkelig at sånne systemer enda ikke funker som de skal. At det skal så lite til før alt kollapser! Virker nesten som om det ikke er tatt hensyn til at folk faktisk kommer til å logge seg på her ..

bjørg

23.03.2011 kl.15:39

Har ikke sett etter! Håper bare de ikke blir baksmell etter at de satte nye takster på huset.

venkesstrikk

23.03.2011 kl.18:58

Altinn er et elendig system. jeg driver enkeltmannsforetak og er like frustrert hver gang jeg må innom. utrolig at det ikke kan gå an å finne et system som ola normann kan bruke uten å ta mastergrad i det.

Katrine Stensland

23.03.2011 kl.19:00

Jeg hører til de to prosentene av befolkningen som bedagelig driter i hele altinn... Pleier alltid å få igjen, men så lite at det ikke er noe å hoppe i taket for.

Men er ellers veldig enig med deg... har ikke noe til overs for systemer som hadde vært gode dersom de fungerte. Bare flaut, egentlig.

quiltmania

23.03.2011 kl.19:11

Systemet er jo helt "på trynet" så jeg har droppet å prøve. Orker ikke den frustrasjonen med å ikke komme inn. Hadde problemer nok med blogg.no i går kveld, hi,hi...

Anita Kildahl

23.03.2011 kl.21:01

Ikke noe hast for min del. Jeg er spent ja, Rekner med at jeg får igjen... men jeg gidder ikke gå inn og sjekke;-) den kommer når den kommer!

Anita Kildahl

23.03.2011 kl.22:37

Ikke noe hast for min del. Jeg er spent ja, Rekner med at jeg får igjen... men jeg gidder ikke gå inn og sjekke;-) den kommer når den kommer!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits