Prisen på bensin


Det er ikke så veldig ofte jeg skriver om prisnivå her på bloggen min. Markedet rår og vi forbrukere innfinner oss. Sånn er det. Vi kan klage på prisen på enkelte produkter og det er fra tid til annen et lite "opprør" eller kampanjer i befolkningen mot prisveksten enten generelt, eller spesielt i forhold til en enkelt vare. Etter en stund bruker slikt å roe seg uten at vi forbrukere har oppnådd noe som helst. Av erfaring ønsker jeg derfor ikke annet med dette innlegget enn å uttale meg om bensinprisen, som nå går over alle støvleskaft, etter min oppfatning. Med en pumpepris i ettermiddag på kr. 14.31(!) på vår lokale bensinstasjon, kan man begynne å lure på hva som skjer. Vi bor forholdsvis sentralt og i Norges oljefylke, Rogaland. Det er merkelig at Norge skal ha verdens dyreste bensin og at fylket hvor oljen tas i land har bensinpriser som er blant landets dyreste.

Kan den høye prisen motiveres med at vi dermed kjører mindre - altså en bevisst politikk? Selv påvirkes jeg ikke av bensinprisen når jeg vurderer behovet for en kjøretur. Jeg betaler bensinen og kjører, noen turer er nødvendige, mens andre er fritidspreget.

Jeg orker ikke komme inn på diskusjonen om hva som er nødvendig kjøring og hvor bensinprisen bør ligge for å "hjelpe" de som virkelig er avhengige av bilen, men samtidig begrense kjøringen og dermed skåne miljøet tilsvarende. Det blir for omfattende og det er svært vanskelig å enes om noe sånt. Derimot lurer jeg på:

* Hvor går din smertegrense for hva som er greit å betale for 1 liter bensin?
* Kjører du mindre når prisen er høy?
* Har du opplevd høyere bensinpris enn vår (kr. 14,31 pr. liter)?

Det er lenge siden denne nedlagte bensinstasjonen i Mosjøen opererte med pumpepriser folk reagerte på!

GOD HELG, FOLKENS!
Tror snart jeg skal ta meg et glass vin, jeg, så slipper jeg i alle fall å kjøre bil i kveld. ;-)13 kommentarer

jervveien16

11.03.2011 kl.18:32

Jeg kjører ikke noe mindre selv om prisen på drivstoff er høy. Derimot fyller jeg ikke tanken full i håp om at prisen skal synke til neste gang jeg må fylle. Alltid billigst i helgene, så jeg prøver å fylle da. Prisen for drivstoff er på smertegrensen... Siden du ikke vil inn på diskusjonen om dette er akseptabelt i et rikt olje land så får jeg la være ;)

Anniken

quiltmania

11.03.2011 kl.18:59

1. smertegrensen er nådd - men den forskyver seg vel.....ettersom prisen øker...

2. tja... gjør vel egentlig det... småturer som man kan spasere isteden for å kjøre (bor jo i en liten by med små avstander - det meste er innen 3 km.)

3. Nei - sist jeg fylte var prisen 13,84 det var dyrt nok.

Jeg har nå natt meg et glass vin og skal IKKE kjøre - penger spart ???? hi,hi....

Ha en trivelig helg

Marit

11.03.2011 kl.19:13

Her har prisen ligget rett under 14 kroner literen en stund, 13,84 og deromkring. Vi har diesel, men det er jo ikke så mye mer lukrativt det heller. Vi kjører like mye/lite uansett hva prisen på drivstoffet er. Tenker ikke så mye over det, og fyller full tank når det behøves.

Synes det er verre om sommeren når tanken på båten skal fylles. Det er henimot 1800 kroner for hver fylling og det går vel 5-6 tanker i løpet av en sesong. Minst. Men vi kjører vel ikke akkurat mindre der heller pga. høye bensinpriser ..

Jeg har ikke tatt noe vin, for jeg skal hente dattera når ho er ferdig på jobb på Sørlandssenteret kl. 21. Derfra går nemlig siste buss til byen 20.45! Merkelig når det er så mange som jobber der som skal hjem rett etterpå. Burde de ikke forskjøvet den siste bussen en halvtime .. Men Herregud hvem gidder vel å tenke på forbrukerne, sjåføren skal sikkert hjem og ta seg ei pils før kvelden er omme.

Georgine

11.03.2011 kl.19:22

Har ikke noe valg må bruke bilen uansett. Betalte 14.45 for literen i dag. Synes synd på de som er avhengig av bilen i jobben, slik som selgere og slikt de må jo kjøre uansett.

Jostein

11.03.2011 kl.19:59

Bensinprisane Er høge ja og eg vil sei at smerte grensa er nådd (mi var på 12.00) men har eigentleg slutta å bry meg. For eg har funne ut at bensin er gamaldags og ar me brude ha konvertert til elektriske bilar for lenge sidan. Så i den forstand så kan dei øke til kva dei vil. OG det kjem dei til å gjera og med tanke på kva som skjer i dei landa som enda har olja. og me finne ikkje noko sers med ny olja heller så de minkar.
Men ein ting skal du veta, og det er at det ikkje er markedet som rår. Det er faktisk me forbrukarar som rår og har makta over prisane om me vil. Problemet er berre at me er blitt ås avhengig av visse produkt at det er vanskeleg å "ikkje kjøpa det" for å bruka makta du har.

Pearl

11.03.2011 kl.21:14

Bensinprisene er horrible! Prisen blir høyere og høyere og man skulle vel tro det ble kompensert med lavere kollektivpriser, slik at vi ville valgt mer kollektiv. Men kollektivprisene er like stive som frosne fiskepinner de også. Æsj, jeg blir så irritert at jeg får avslutte innlegget..

Katrine Stensland

12.03.2011 kl.08:50

Jeg er ikke engang sikker på hva bensinen koster for tiden jeg... Jeg bor langt ute i gokk, og er helt avhengig av bil titt og ofte. Må fylle, og kjøre, uansett pris. Men er enig i at det ikke henger helt i hop... oljelandet Norge, liksom...

Med andre ord

12.03.2011 kl.16:59

jervveien16: Jeg/vi fyller også i helgene. Er nok mange i vår bås.

Betyr smertegrensa di at hvis bensinen blir dyrere når så slutter du å fylle? Jeg tror de fleste av oss fyller uansett, jeg, men mulig vi vurderer behovet for kjøreturen mer hvis bensinprisen kommer opp i f.eks. 20 kroner literen.

Jeg tror jeg aner hva du vil fram til, selv om du sier at du lar være å komme inn på en diskusjon. ;-)

Med andre ord

12.03.2011 kl.17:00

quiltmania: Vindrikking er jammen en fin måte å spare penger på! ;-)

Jeg tror ikke smertegrensen er nådd for folk flest. Vi fyller, betaler og kjører nærmest uansett pris, er min påstand.

Med andre ord

12.03.2011 kl.17:01

Georgine: Hårreisende pris du forteller om! Dessvere fyller og kjører vi uansett og da får markedet rå. Prisen blir deretter: Skyhøy!

Med andre ord

12.03.2011 kl.17:02

josteinzg: Interessante synspunkt du har. Betyr dette at du har slutta å kjøre bil etter at prisen oversteg 12 kroner literen?

Med andre ord

12.03.2011 kl.17:03

Pearl: Hehe. Artig å lese kommentaren din!

Lavere kollektivpriser OG et reellt kollektivtilbud ville hjulpet noe, men slik er ikke realiteten, dessverre. Skjønner godt irritasjonen din. Godt du avsluttet da. ;-)

Med andre ord

12.03.2011 kl.17:04

Katrine Stensland: Det er rett og slett for ille!! Takk for synspunkt.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits