Kroppsspråk med mer

Nederst kan du betrakte en tegning, som viser en dame i sin beste alder - akkurat som meg. ;-) Problemet er bare at dama er sliten! Normalt sett ville hun naturligvis vært stæsja fra topp til tå, hatt en rank og fin holdning og puttet på sitt vakreste smil. Definitivt også fått av seg de grønne klærne, som hun ikke kan fordra. Men ikke i dag. Eller skal vi si kveld. Etter jobb og matlaging, klesvask, lekseoppfølging, henting, bringing og en tur på matbutikken for å kjøpe litt næringsmidler, pluss en tur i lekebutikken for å kjøpe en gave, er denne dama som et slakt å regne. Nå skal jeg snart innta horisontalstillingen i sofaen og hvile meg litt. Så håper jeg at natta gjør godt og at jeg våkner opplagt og energirik i morgen tidlig. Da er det onsdag og det betyr fridag for meg - og DA må jeg jo ha litt energi! ;-)

For de som lurer på hvordan det går med nakken min, kan jeg berette at det går veldig opp og ned. Har hatt en ganske grei periode en måneds tid nå, men merker at symptomene begynner å snike seg sterkere på igjen. Ingen overraskelse det. Jeg vet jo at jeg aldri blir bra igjen og at det går i bølgedaler, så lenge jeg lever "normalt" og ikke bare hviler. For meg gir det mye bedre livskvalitet å jobbe litt og være normalt aktiv, med den konsekvens at jeg får tøffe dager og perioder, mot å være i ro det meste av tiden for å forebygge konsekvenser av nakkeskaden. Uansett er det utrolig godt de dagene jeg våkner uten intens smerte og altoverskyggende svimmelhet. De dagene er gull verdt!

Til slutt noen ord om kroppsspråk. Vi jobbet med dette temaet på skolen i dag. Elevene mine trente på å uttrykke seg via kroppsspråket og å tolke andres kroppsspråk. Vi snakket også om hvor lite ordene våre er verdt hvis kroppsspråket viser noe annet. Kom på dette da jeg fant fram tegningen under. Kroppsspråket til denne dama er i alle fall ikke til å ta feil av. ;-)

Meg i kveld! ;-)

 

Nå skal jeg bevege meg mot sofaen... :-D

6 kommentarer

Fabiolita

22.02.2011 kl.21:38

hei hei:)

Så bra at du tar opp dette for elevene dine. Jeg skal vise dette innlegget til min 16 år gamle sønn.... Kroppsspråk har masse å si om en persons førsteinntrykk..

God bedring med nakken og kos deg på fridagen din:)

Klem Fabiolita

Katrine Stensland

23.02.2011 kl.08:31

Så flink du er, som velger å ikke være syk! Jeg mener at det er det eneste fornuftige... at det er utrolig destruktivt for et menneske dersom sykdom blir kjernen i livet.

Dette med kroppsspråk er forresten viktig... det setter seg... blir en vane vi ikke tenker over. Vikig å være bevisst på.

Ha en toppers fridag Hege!

Trine Pernille

23.02.2011 kl.11:17

hahaha for et vakkert bilde ;) Liker holdningen! Får liksom litt lyst til å røske tak i henne og riste henne litt!

Jeg renger med at du ikke ser i nærheten ut søte deg! Så du kan nok ta det med ro ;) Men alle har vel dager hvor man føler at man har utstråling som Ivar bokhylle fra IKEA.

Håper du får en toppers dag :)

Med andre ord

23.02.2011 kl.14:50

Fabiolita: Så fint at du kan benytte innlegget mitt til å snakke/vise sønnen din. Spesielt i ungdomsåra er det vanlig at man viser et negativt kroppsspråk, og da er det jo fint å kunne være oppmerksom på det. Det er jo ikke noe poeng i å gi signaler om at man er "sur" hvis man egentlig ikke er det. :-)

Nakken spiller godt på lag med meg i dag, takk. :-)

Med andre ord

23.02.2011 kl.14:53

Katrine Stensland: For meg ville alternativet uten jobb være en stor psykisk belastning. Jeg trenger å føle at jeg gjør noe av verdi i samfunnet og bidrar. Derfor jobber jeg, selv om det til tider er veldig tøft.

Helt sant at man må jobbe for å bevisstgjøre seg sitt eget kroppsspråk. Det kan fort signalisere noe helt annet enn man vil.

Fridagen min har vært helt fin, takk. :-)

Med andre ord

23.02.2011 kl.14:54

Trine Pernille: Hehe. Takk for morsom og positiv kommentar, søte deg!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits