Passord og koder til frustrasjon

Det er ikke få passord og koder som kreves av en stakkar som skal henge med i dagens samfunn. Vi må opprette passord, glemmer dem like fort som de er tastet inn og antallet er stadig økende. Selv benytter jeg meg av raskt regnet rundt 25 forskjellige nettsteder og påloggingsalgoritmer som krever passord.
 
I tillegg har jeg kode på mobilen, flere på jobben, i minibanken, i tillegg til koffertkode, sykkellåsen og oldemors håndveske. ;-) Alt dette kan være i meste laget å huske på for lille meg...
 
Jeg har også erfart at det ikke alltid er så lett å velge seg passord. Jeg prøver derfor å bruke det samme passordet så ofte det lar seg gjøre i forhold til krav til antall tegn, kobling mellom tall og bokstaver og andre sikkerhetsmessige hensyn man må forholde seg til. Dessverre er det ikke alltid forslagene til passord blir godtatt, og det er visst til frustrasjon for flere enn meg: Se bare her:
 

For kort passord kan skape problemer. ;-)
.
.
Flere enn meg som sliter med å huske alle kodene og passordene?
 
 


 

14 kommentarer

synsvinkler

02.02.2011 kl.20:29

Hehe, fin den der.
Ja, dette med passord synes jeg også er slitsomt.
Som du sier, så er det greit å ha det samme passord på flere steder.
Men noen steder krever de et noe mer inviklet passord, og da er det
fort gjort å skrive det ned på en lapp.
En lapp som garantert forsvinner :)

anettesbokboble

02.02.2011 kl.20:33

Huffameg, ja det er jammen litt av en utfordring! Jeg har ganske like passord på mange ting, sikkert ikke så lurt, men foreløpig har det gått greitt. Og så har jeg små huskeknagger jeg "henger" kodene på, så jeg husker de fleste :)

Consuming

02.02.2011 kl.20:33

Ja gjett. Jeg prøver også å bruke det samme, men det går nesten aldri, siden det stadig er forskjellige krav til antall og type tegn etc. Huff. Og det er vel ingenting som tilsier at det blir færre koder og passord i tiden framover. Hmm, burde tenke ut et system som gjør det lettere å huske... Håper formen er bedre!

jervveien16

02.02.2011 kl.20:49

Haha..der fikk Fru Øverby seg en god latter...

Det er grusomt irriterendes med alle disse passordene... Jeg prøver som deg å ha ett passord som kan brukes på flere steder, men så er det andre steder hvor de krever mer kryptiske forslag... Det værste er passordene på jobben, for de glemmer jeg alltid etter sommer og juleferie..

Anniken

Med andre ord

02.02.2011 kl.20:50

synsvinkler: Hehe. Ja, det skal ikke være enkelt! Takk for fin kommentar.

Med andre ord

02.02.2011 kl.20:51

anettesbokboble: Da er du jammen god, Anette. :-)

Med andre ord

02.02.2011 kl.20:52

Consuming: Et slikt system støtter jeg fullt ut!! Hehe. Formen er bedre, i alle fall god nok til at jeg får litt utløp for dataabstinensene. ;-)

Med andre ord

02.02.2011 kl.20:53

jervveien16: Så BRA at du fikk deg en latter, og så DUMT at disse passordene skal frustrere oss sånn.

juppjupp

02.02.2011 kl.21:21

Blir så glad når jeg ser det er flere enn meg som sliter med å huske passord hit og dit:O))

Vittig tegneserie stripe, lo godt nå:O))

Ha en fin kveld:O))

kozkoz

leirabestas

02.02.2011 kl.21:38

Jepp,har samme der eg kan,dei viktige er pugget og dei som ikke er farlige om familien ser har eg notert i en bok:))

Pearl

02.02.2011 kl.22:03

Ah, jeg må stadig få tilsendt nye passord. Har ikke sjans til å huske alle. Men gjør som deg og prøver å stort sett ha de samme passordene der det går.

Allis

02.02.2011 kl.23:31

Hehehe.. Passord er noe shit!!! arrrg.. er en mester i å glømme det eg og.

Måtte glise av mannen på pc`n hihihi

Ha en flott kveld videre

venkesstrikk

03.02.2011 kl.09:19

En utfordring det der. Det merkelige er plutselig black out på passord som jeg har hatt nesten hele livet, men de dukker som regel opp igjen like fort som de forsvant, verre med de passorda som jeg bruker sjelden

Ninaforfatter

03.02.2011 kl.09:57

Uff, ja, det blir mange koder å holde styr på etterhvert.... Riktignok elsker jeg tall, sudoku osv, men den gangen jeg falt på isen og lå til sengs med kraftig hjernerystelse i et par måneder, glemte jeg bort mange koder og passord.... Da var det bare å starte på nytt... :-)

Stilig vitsestripe! :-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits