Den dagen jeg ble født

I det siste har jeg kommet over 2 nettsider hvor jeg kan finne ulike opplysninger om dagen (og året) jeg ble født. Sånt synes jeg er interessant, vet du!

På disse sidene fant jeg generelle opplysninger om for eksempel astrologi og hvem som har navnedag på min bursdag, men også mer og mindre nyttige faktaopplysninger som omhandler dagen (og året) jeg ble født.

Den ene nettsiden er denne. Det er en tjeneste via sol.no's barnesider. Her kan du søke opp din egen eller andres fødselsdato hvis du er interessert i det. Jeg for min del kunne blant annet lese at kronprinsesse Mette-Marit har samme bursdag som meg (som om jeg ikke visste det fra før, hehe) og at hjertet mitt har pumpet om lag 106337 liter blod siden fødselen + mye mye mer! Sjekk ut din dato du også, da vel!

Den andre sida lar deg finne ut hvordan VG's fremside så ut den dagen du ble født. Litt artig å lese om hva som var hovednyhetene akkurat den dagen. For mitt vedkommende fant jeg ut at pilotene i flyselskapet med det daværende navnet Braathens Safe demonstrerte ved hjelp av en såkalt "go slow"-aksjon og at Anita Hegerland var i ferd med å nå listetoppen. ;-) Nyttig informasjon? Vel vel. ;-)  Du kan søke opp forside på VG den dagen DU ble født ved å klikke her.

Liker du sånt? Kanskje er da også denne linken noe for deg. Her kan du søke opp hvor mange som heter det samme som deg og andre mer finurlige opplysninger om navnet ditt. :-)

 10 kommentarer

jervveien16

26.01.2011 kl.14:41

Av en eller annen grunn så finner jeg sånne ting interessante... Morsom og enkel lesning. Når det gjelder navn så har jeg brukt ssb flittig før. Det har vært viktig i jakten på navnet til barna at det ikke er så mange som heter det. Kjedelig når 3 andre i klassen heter det samme..

Skal sette av 7 minutter for meg selv til å få med meg motivasjon innlegget... Her er det kaos rundt meg...

Anniken

Trine Pernille

26.01.2011 kl.14:54

Jeg elsker sånne sider! Jeg sjekket vg's forside den datoen jeg ble født, men den kom ikke som noe sjokk i og med at jeg er født samme dag som Norge vant MGP med "la det svinge". Morsomt å finne litt fakta rundt sin egen dag! Jeg liker også navnelister og andre lister. Kan sitte å søke på familie og venner i timevis! Hehe :)

Allis

26.01.2011 kl.15:29

Heiii...

Ja er så enig med deg. disse sidene var artige og se;-))

Ha en flott dag videre

leirabestas

26.01.2011 kl.17:05

Jikk inn på siden eg og eg e skjelden for mitt navn er connie marie og det er mindre enn 4 i norge som heter det:))tar du bort marie finnes det 842 stk av oss og vi har en kjendis som navnesøster,Connie Francis:))

Med andre ord

26.01.2011 kl.17:32

jervveien16: Jeg er SÅ enig med deg. Mine døtre har navn som vi valgte av flere grunner, men også for oss er det viktig at det er navn som ikke er så vanlige, slik at de enkelt finner sin egen identitet via navnet.

Og ja, slike opplysninger fenger veldig. ;-)

Med andre ord

26.01.2011 kl.17:33

Trine Pernille: Så gøy å ha den datoen som fødselsdag, da! Jeg er jo gammel nok til å huske seieren med stor iver og glede. ;-P

Med andre ord

26.01.2011 kl.17:33

Allis: Godt det er flere av oss! ;-)

Med andre ord

26.01.2011 kl.17:34

leirabestas: Ja, det er interessant å finne ut hvor mange som har samme navn som en selv. Mitt navn, Hege, er jo vanlig, mens min kjære Benn Peter er det "færre enn to" som heter.

leirabestas

26.01.2011 kl.18:38

Synes det er greit å være blant dei skjeldne:))sikkert greit for Benn Peter også,bare ha noe for seg selv:))

Trine Pernille

27.01.2011 kl.18:35

hehe ja det var litt spesielt, for nøyaktig ti år senere vant vi igjen :) Husker mamma satt med meg på fanget og gråt litt da ;)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits