I'm dreaming of a white Christmas

Bing Crosbys "White Christmas" er en udødelig juleslager, som går som en farsott verden over hver gang julen er i anmarsj. Det er en vakker julesang, ingen tvil om det, og for noen blir det ikke jul før den er spilt. Teksten "I'm dreaming of a white Christmas" forbindes nok med de aller fleste av at man ønsker seg snø til jul. Og snø blir det! I rikelig monn, i alle fall her i Sandnesområdet! I skrivende stund laver det ned og nysnøen legger seg vakkert over landskapet og skaper julestemning de luxe, for de som er opptatt av slikt.Dette skiltet pryder interiørstigen min nå i desember.


I dag hørte jeg et intervju med musikkgeniet Wolfgang Plagge på radio. Han kunne fortelle at "White Christmas" ble tolket på en annerledes måte under andre verdenskrig. En hvit jul betydde da en jul uten krig, en jul med fred i verden. Det hvite skulle også symbolisere det motsatte av rødt (blodet fra de sårede i krigen). Denne vinklingen var ny for meg og gjør denne kjære julesangen viktig i dobbel forstand.

La nå snø være snø, og hvis den kan glede noen med sin tilstedeværelse så er det helt fint, men la oss alle drømme om en hvit, fredelig jul dette året!

 

Bing Crosby: "White Christmas"

.


6 kommentarer

Katrine Stensland

19.12.2010 kl.15:17

Så fint at du sprer julestemning her på blogg =)

Det er så mange vakre julesanger... Den hvite julen gjorde heldigvis sin entrè her også, etter flere uker med barfrost. Nå er det så idyllisk atte!

quiltmania

19.12.2010 kl.17:51

Ble først litt "sur" av overskriften din, hi,hi... for hadde akkurat kommet inn etter å ha vært ute og måket snø og kan ikke si at jeg var drømte om hvit jul når jeg kom inn - var heller litt sur og lei denne snøen. Nå har jeg lyttet til teksten på en ny måte etter din info og er blid og fornøyd igjen. kaffe og julekaker har jeg også kost med med.

Consuming

19.12.2010 kl.19:44

Det var interessant! Visste absolutt ikke at det var den opprinnelige betydningen,men alltid fint å spe på allmennkunnskapen. Jeg er en av de som må høre denne for at det skal bli jul. Introen er helt unik. -Og så må jeg høre Julekveld i skogen med Rolf Just Nilsen... :-) Ha en fin kveld!

leirabestas

19.12.2010 kl.21:09

Denne sangen er helt nydelig.Jeg er ikke fan av snø,men til jul vil jeg ha den:))Det er en stund siden det lavet ned hos oss nå,vi koser oss med snø,blå himmel og kuldegrader,perfekt for en god julestemning:))ønsker deg en fin kveld

Trine Pernille

20.12.2010 kl.08:06

Nei det blir virkelig ikke julestemning uten den sangen :)

sv: Takk det samme søte deg :) Håper du og dine får en fin julefeiring med alt det dere måtte ønske dere :)

mimmimor

21.12.2010 kl.20:54

Jeg hadde gledet meg veldig til å komme hjem til snøen. Hadde bare ikke kalkulert med kulda som følger med :) Men det må nesten være hvitt i jula. Interessant, den betydningen sangen fikk under krigen.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits