Data og internett - før og nå

Er du interessert i data? Selv har jeg vært opptatt av data siden min tidlige ungdom. På ungdomsskolen på 80-tallet fikk jeg det privilegiet å få data som valgfag. Vi programmerte i Basic og følte at vi var laaangt framme teknologisk. ;-) Jeg gikk deretter ei forsøkslinje på videregående som het Allmennfag med EDB, også kalt "datalinja". Vi har nå kommet til slutten av 80-tallet. Du verden hvor fremsynt jeg var! Hehe. Deretter har jeg kost meg og utviklet meg sammen med den teknologiske utviklingen innen feltet, men innrømmer glatt at jeg har falt av lasset innen utviklingen for leeenge siden. Jeg henger ikke med i tetfeltet. Jeg er ikke engang med i feltet. ;-) MEN jeg koser meg med data og har beholdt interessen og muligens litt av forståelsen fra dengang da...


Datainteressert og -engasjert, MeD aNdRe OrD!

I kveld kom jeg over første episode av et program som skulle hjelpe oss til å bli kjent med internett fra 1996. Det er 14 år siden. Etter å ha sett episoden føles det mer som 140 år. Du verden for et antikvarisk program! Det hele er både interessant med tanke på den eksplosive teknologiske utviklingen vi har vært vitne til de seneste årene, men også vanvittig humoristisk for oss i 2010. Jeg anbefaler på det sterkeste alle som er interessert i data til å se på dette klippet, fra NRK Nett-TV:

http://www.nrk.no/nett-tv/arkivert/28887/

For meg var dette gjensynet morsomt, men samtidig tankevekkende i form av at utviklingen går så ufattelig raskt og jeg - jeg henger bare på så godt jeg kan! :-D

Til slutt ønsker jeg meg at du tar deg tid til å skrive noen linjer til meg om datahverdagen din, før og nå. ...og kjenner du deg igjen fra internetts spede start, som vi var vitne til i dette programmet?


13 kommentarer

Katrine Stensland

20.12.2010 kl.16:51

Jeg er IKKE interessert i data. Hverken før eller nå. Jeg er ikke tilstrekkelig nysgjerrig på tekniske ting, til å orke å henge med. Jeg kan kun det jeg må kunne for å gjøre jobben min, og søke relevant informasjon på nett. Har heldigvis flere personlige dataeksperter =)

Marit

20.12.2010 kl.17:06

Er heller ikke så veldig interessert i data. Om du mener oppbyggingen av maskinen, virkeområder og sånn. Men jeg har hatt internett siden starten, og finner fint frem til det jeg skal ha tak i. Er en kløpper på å bestille reiser .. Jeg liker alt som kan fikses over nettet, legetimer, frisørtimer, nettbank. Enkelt og greit!

Jeg er typograf i en avis og jobber med data, når jeg ikke er sykmeldt da. Og jeg kan det jeg jobber med. Veldig godt. Vet hvordan det funker, selv om jeg ikke liker meg i utforsker og sånn om jeg må inn der hvis det er noe galt. Da er dataavdelingen grei å ha!

hobbyting

20.12.2010 kl.17:50

Startet med data da de første hjemmedatmaskinene kom. Vi hadde en Dragon 64 koblet til en tv. Jeg programerte og laget spill på den. Så røk Tven og alle froskene ble grønne. Den første Pc vi hadde var en med gul/svart skjerm. jeg er selvlært på data og har klart det meste selv. Husker da den første pcen hadde 32 mb harddisk.

Allis

20.12.2010 kl.17:59

Måtte le når eg så EDB`en hihi.. har ei venninne som nettopp har slutta og kalle data for EDB,, hehehe... Er nok bare sånn sjøl lært eg og, men vi har hatt data i mange år, men brydde meg ikke om surfing da..

Ha en fin fin dag videre

leirabestas

20.12.2010 kl.18:52

Jeg er helt fersk på data,før jeg begynte å blogge kunne jeg ikke slå på en pc en gang:))Jeg skaffet meg pc i utgangspunkt for å kunne kose meg med bilder som jeg elsker å ta,synes selv jeg har kommet langt på kort tid

Med andre ord

20.12.2010 kl.21:36

Katrine Stensland: Haha. Jeg er også som lærere flest ingen kløpper på tekniske ting. (Data og kamera er derimot et par unntak.) MEN vi klarer oss så godt uansett atte! Det er jo som regel en eller annen figur på enhver skole som kan skifte overheadpærene for oss bare vi smiler litt pent til dem. ;-)

Med andre ord

20.12.2010 kl.21:37

midtlivskrise: På meg høres det ut som du får til en hel masse viktige og kjekke ting helt selv, men en superhelt til å hjelpe en kvinne i nøden skader jo sjelden. ;-)

Med andre ord

20.12.2010 kl.21:38

hobbyting: Herlige minner du beskriver!

Med andre ord

20.12.2010 kl.21:38

Allis: EDB er da er heeelt naturlig ord i mitt vokabular! Hihi.

Med andre ord

20.12.2010 kl.21:39

leirabestas: Da gjør du virkelig raske fremskritt - flinka!

missM

20.12.2010 kl.21:49

Jeg er ikke spesielt interesert i data, men jeg kan vist litt mer en gjennomsnittet. For gjennomsnittet kan for meg uforståelig lite, det er ikke mye data du skal vite om for å kunne litt. Mange ringer meg om "råd", men jeg får ta det som et kompliment ;)

Husker veldig godt dat vi fikk data i vår familie, det var vel på den tiden da du hadde data valgfag ;) Dårlig grafikk, det viste jeg jo ikke da. for det var veldig morro!

Med andre ord

20.12.2010 kl.22:48

missM: Ta det til deg og lev på laurbærene dine, du. Det føles jo godt å kunne være til hjelp samtidig som man behersker noe.

På 80-tallet var vi jo veldig imponert over datamaskinene våre. Ingen visste vel da at grafikken var "dårlig", den var jo helt enestående god etter datidens standard. ;-) Moro å mimre litt!

mimmimor

21.12.2010 kl.21:06

Fikk ikke startet det klippet, men kan se for meg innholdet :) Jeg er visst et par år eldre enn deg, men jeg hadde EDB på videregående. Gikk handelsskolen. På lærerskolen hadde vi også EDB, jobbet på TIKI100-maskiner. De er vel for antikviteter å regne nå. Husker også den stolte følelsen over å kunne programmere. Det var jeg som presenterte gemalen for datamaskinens hemmeligheter - han syntes det var unødvendig kjøp. Men siden har han tatt IT og er en kløpper på data - way foran meg :) Underlig hvordan dette som vi ikke helt visste om hadde livets rett har tatt sånn plass...

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 10, 14 og 16 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits