Grusom film

I går var Benn og jeg på premieren av  den nye, norske filmen "Kongen av Bastøy".

Filmen er utrolig sterk og gripende og bringer oss tilbake til et hjem for "utilpassede" gutter på Bastøy. Vi følger handlingen i året 1915, og filmen er basert på virkelige hendelser. Filmen setter oss inn i hvordan guttene som kom til øya måtte gjennom jerndisiplin og straff for å skikkes til "den kristelige og borgerlige godtakbare form". Dette innebar at bestyreren (Stellan Skarsgård) og husfaren (Kristoffer Joner) kunne utøve tilnærmet ubegrenset makt og diktatorisk disiplin overfor guttene. Skuespillerne gjør for øvrig en fremragende og troverdig figur.

Egentlig er mine ord fattige og tomme. Jeg sitter igjen med at jeg har sett en historisk viktig og vellaget film, som ikke vil glemmes fort. Anbefaler alle som har anledning til et lite avbrekk i julestria eller trenger en avkobling fra familieselskapene i jula til å ta seg en kinotur!

Vil du vite mer om filmen før du bestemmer deg for om dette en noe for deg, kan du lese denne anmeldelsen, som nok er hakket bedre enn min. ;-)

Nå skal vi ut og leke julenisse (det vil si å levere julehilsnene våre til gode venner). Deretter er det håndballsemifinale på storskjerm med andre venner. Hei Norge!

5 kommentarer

Katrine Stensland

18.12.2010 kl.18:10

Hørtes ut som en ålreit film. Ja, bortsett fra at jeg ikke tåler sånne sterke historier fra virkeligheten. Griner fra første minutt =/ Skal jammen vurdrere å se den!

Heia Norge!!! Dette går vegen!!

leirabestas

18.12.2010 kl.18:32

Det får bli tv på oss,det er litt for langt å reise for å gå på kino synes eg,men en egen følelse blir det å se en god film på kino det er sikkert.Det var en råbra håndballkamp i dag:)) da heier vi jente frem på siste kampen også.

Tenker det var stas for vennene å få nissebesøk i dag

anettesbokboble

18.12.2010 kl.18:47

Denne filmen skal jeg absolutt se, ja! Men den kommer nok utpå nyåret til Brønnøysund tenker jeg, her har kinoen juleferie :) Knallbra kamp forresten, nå er vi mer en klare for finale i morgen! HEIA NORGE :D

Gunn

18.12.2010 kl.22:40

Denne filmen skal jeg og ida på i morra :) Litt egentid for mor og datter. Ida har gått teaterskole med en av gutta der. Så vi gleder oss litt ekstra. Det blir nok noen tårer og det blir nok tøft-men vi skal bunkre opp med masse snop og satse på at vi klarer oss :)

19.12.2010 kl.21:39

Jeg har hørt en del om denne filmen på radio. Jeg må nok se den, ja.

:-)

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits