2. søndag i advent

I dag har vi bakt pepperkaker! Det er en tradisjon hos oss, som i de fleste hjem med barn, vil jeg anta. Hos oss er pepperkakene populære, men jeg har inntrykk av at det er prosessen med å bake dem som er det viktigste. Under bakingen koser vi oss og synger julesanger og lager spennende pepperkakefigurer. I år har jeg kjøpt noen nye former også, og spesielt puslespill- og håndformen var populære, sammen med et dobbelt hjerte. Tror de syntes det var litt spennende med noe nytt i tillegg til de tradisjonelle formene. Den deilige duften av stekte pepperkaker fylte rommet og sikkert mesteparten av huset.
Vi merket at nå nærmer jula seg på alvor!
Vi har også kost oss med pinnekjøtt på denne andre søndagen i advent. Jentene elsker det, og siden de ikke har anledning til å gå fra julebord til julebord for å meske seg med den deilige julematen slik vi voksne har anledning til, blir det stor stas når jeg setter julematen fram til middag. Jentene spiser utrooolig masse, det er herlig å se. :-)Det andre lys vi tenner,
da kan vi bedre se -
vi venter på at Gud vår far
skal gi sinn sønn hit ned!


I kveld har vi tent det andre lyset på adventsfatet, selvfølgelig, og vi har sett på Månetoppen sammen. Da vanket det også smaksprøver fra bakingen!

Nå har roen inntatt huset og jeg har tid til litt blogging. Vi har ei travel uke i vente med veldig mye som skal skje... Isolert sett er hver ting veldig trivelig, men når det hoper seg opp med aktiviteter som det har lett for rett oppunder jul, kan det lett bli i meste laget, synes jeg. Skal bli godt med juleferie etterhvert nå. :-)7 kommentarer

leirabestas

05.12.2010 kl.22:07

Du vilken snill mamma du er ,har virkelig aldrig tenk en slik tanke att barna ikke får gleden av julebordets glede.Godt att du tenker litt ekstra på dem:))

Gunn

05.12.2010 kl.22:07

Så kos :)) Vi har baking på aktivitetskalenderen i morra :) Gleder meg masse til det-julemusikk, og baking med de små og gode venner :))) Herlig! Det kan bli mye ja, så man må bare prøve å henge seg på. Alltid godt på kvelden på lille julaften synes jeg-da senker roen seg og man kjenner den herlige gleden over jula! :)

harmonica

05.12.2010 kl.22:33

Så hyggelig aktivitet sammen!

Det var en god tanke, det at ungene ikke får vært på julebord, så lager du heller julemenyer hjemme. Lurt. Selv har vi hatt ribbe i dag, og ungene digget det ;-)

MissMette

05.12.2010 kl.22:52

♥ så koselig og nydelig adventstake, klem fra Mette

mimmimor

05.12.2010 kl.23:01

Noen som koser seg, ser jeg. Gøy med baking sammen med unger - det bringer minner å se bildene :)

I gode og onde dager!

05.12.2010 kl.23:14

Det beste er å gjøre noe sammen. Gode minner dette.

Julianne - FOTOBLOGG

06.12.2010 kl.15:12

Så koselig! :-) pepperkaker er alltid gøy uansett hvor gammel eller ung du er! ;-) lagde selv pepperkakehus her for noen uker siden med noen venner var kanon! Og julematen her i hus har vi spist litt av, og gleder meg bare mer og mer til jul nå! :-)

ha en fin advents tid.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits