1-årsfotografering i studio

Å ta bilder av små barn er kanskje det mest krevende jeg gjør i studio. Man er avhengig av så mange faktorer for å lykkes, og å instruere "modellen" verbalt er i alle fall den minst effektive metoden. ;-) Derimot gjelder det å få et tillitsforhold til barnet og skape trygghet. I andre rekke gjelder det å få barnet opptatt av noe, gjerne noe morsomt som får smilet fram. Samtidig skal man ha kontroll på kamerainnstillinger og lyssetting. Dere forstår sikkert at man helst bør ha med seg en assistent til å hjelpe seg, slik at den som fotograferer kan konsentrere seg mest mulig om å ta bilder når øyeblikket er der. Foreldre eller andre som kjenner barnet godt kan være glimrende i så måte! Av og til kan det være hensiktsmessig å ha en liten bestikkelse på lur også. :-)

Forrige uke hadde jeg gleden av å ha to 1-åringer i studio! Den ene prinsessa jeg tok bilde av har jeg fått lov av foreldrene å vise dere noen glimt av. Jeg er ferdig med redigeringen og bildene er levert foreldrene, så nå er det deres tur til å få en liten kikk. Det gjelder å finne rett rekkefølge her. ;-)

Vi tok flere settinger, men i en av settingene synes jeg den lille modellen ble spesielt sjarmerende. Har derfor valgt mag ut 3 bilder fra denne ene settingen med ulike uttrykk på barnet når jeg skulle velge hvilke bilder dere skulle få se.

Here we go...

 


Kul jente i dongri:

Så måtte vi til med litt bestikkelse for å holde humøret oppe. Vi går for rosiner!

...og så putter jeg på et par bilder av sjarmisen i finstasen til slutt:

Tuuusen takk til bedårende Iselin! ♥
Takk også til hennes tålmodige foreldre Maria og Bjørn for god hjelp i studio og ikke minst for tillatelse til å vise noen bilder av prinsessa deres på bloggen min.


9 kommentarer

evaskreaktivetimer

02.12.2010 kl.20:56

Så herlige bilder..;-)

Kjempefine...

Ser ut til at du er flink å fange øyeblikket..

Ha en fin kveld.

Cathrine Nesset - fotografi

02.12.2010 kl.21:00

Herlige bilder :)

leirabestas

02.12.2010 kl.21:01

Skal si du er flink,denne vesle prinsessa var helskjønn:))blir ikke lett å velge bare ett veggbilde her nei

Gunn

02.12.2010 kl.21:06

Nydelig jente maria har ja, og en dyktig fotograf. Helt perfekt, gratulerer med vellykket oppdrag nok en gang.

Maria Rebeccas verden

02.12.2010 kl.22:01

jeg er sååå fornøyd Hege!!!

Du er bare så utrolig flink!! har sett igjennom bildene sikkert 50 ganger!!! Blir vanskelig å velge bilde til julekort samt kun ett til å henge på veggen:)

Du er flink, Iselin var flink og vi andre rundt som hoppa,dansa og lekte titt tei bak ryggen din var også veldig flinke:).. Ganske intenst, men veldig morro!!!

Med andre ord

02.12.2010 kl.22:38

Tusen takk for de fine kommentarene deres.

Maria: Det er jo et samspill som skal fungere mellom fotograf, modell og i dette tilfelle også foreldrene. Jeg er veldig fornøyd når dere er fornøyde. :-)

mimmimor

02.12.2010 kl.23:23

Nyyyydelig unge, dyktig fotograf. Det betenkte uttrykket er bare helskjønt :)

quiltmania

03.12.2010 kl.11:58

jeg ble helt sjarmert i senk av disse bildene. Du er så dyktig!!!!! ;o)

Katrine Stensland

03.12.2010 kl.19:54

Så nydelig ei lita snuppe!! Og uten tvil en dyktig fotograf. Det er så gøy å ha slike bilder. Vi er også superfornøyd med bildene vi har av våre unger fra rundt ettårsdagen. Mange av dem som har havna på veggen, for å si det sånn =)

God helg!!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits