Advent


ADVENT

For et herlig ord! Bare ved smake litt på det kommer forventningene stigende... Dette ordet betyr ikke vente(tid), som mange tror, men ankomst. Det er selvfølgelig Jesu ankomst til jorda vi snakker om, men i våre tradisjoner forbinder vi gjerne adventstida med ventetida fram mot jul.

I dag har jeg gjort klar adventslysene og dandert litt pynt på et fat. Lysene er selvfølgelig lilla, adventsfargen og min desiderte yndlingsfarge. I fjor kjøpte jeg sinktall til å pynte lysene med, og disse er plukket fram fra loftet og festet på lysene, som nå er klare til å tennes for å hjelpe oss med nedtellingen i ukene fram mot jul.


Adventslysene står klare!

 

Det første lys vi tenner...

Ellers tenker jeg at adventstida bør bringe med seg mye glede og forventing. Det er nok uunngåelig med litt stress og kav, men jeg prøver å si til meg selv at jeg ikke skal styre for mye og heller fokusere på opplevelsene og stemningen sammen med familien. Tida vil vise om jeg lykkes! ;-) Jeg er i alle fall klar med adventskalenderen til jentene, endel julegaver er i boks og julekortene ligger klare til å postes. Ikke trenger jeg å planlegge innkjøp av mat eller bake de 7 sortene i år, siden vi skal feire jula med Benns familie i Bodø. Så oddsen for å få en god førjulstid er rimelig god, vil jeg anslå. ;-)

Denne tida på året er det også spesielt trivelig å være lærer i barneskolen. hver morgen møtes jeg av forventingsfulle elever, som er klare til å starte dagen med adventssamling med lystenning, høytlesing og sang. For en utrolig god start på dagen!

Jeg kjenner jeg gleder meg til tente adventslys- og stjerner, adventskalender, adventskos og sosiale lag i adventstida. Denne første adventshelga reiser imidlertid Benn og jeg vekk en liten tur. ;-) Blir godt å koble av litt og bare være oss to.

Jeg ønsker alle der ute ei rikitg god adventshelg! Nyt det som nytes kan. ;-)

9 kommentarer

Katrine Stensland

26.11.2010 kl.19:58

Advent er kjempekoselig! Flott alternativ til mørke, kjedelige november. Nå er det snart tid for stjernen! Min venn STJERNEN! Og masse, masse lilla LYS!!! Og, ja, jeg koser meg =)

mimmimor

26.11.2010 kl.21:12

Så nydelig dette var! Her sliter vi med å finne lilla "interiørting" - tror jeg må legge ut bilde av vårt adventsfat :) Ikke på nær like lekkert, nei. Ønsker deg også en riktig god adventstid.

Anna Elise

26.11.2010 kl.21:20

Så flink du er, Hege! Helt nydelig!!!

Jeg er så utrolig glad i engler og lilla....helt perfekt :-))

anettesbokboble

26.11.2010 kl.21:20

Så nydelige bilder, dette er virkelig en herlig tid. Vi har tatt ned julepynten, og på søndag blir det adventspynting i stor stil. Hele familien skal til pers, og vi gleder oss veldig :) Ha en fantastisk helg, og tusen takk for den koselige kommentaren på bloggen min i dag :) Dagbøker er utrolig morsomme, men jeg lurer av og til på hva som skjer med dem når jeg blir gammel! Kanskje jeg bør kjøpe meg en stor makuleringsmaskin før den tid, he he ;) Kjempestor klem :)

I gode og onde dager!

26.11.2010 kl.21:55

Jeg liker advent. Masse levende lys, gode lukter, forventningen...

bjørg

27.11.2010 kl.08:17

Herlige adventstid! I går var det lukten av nystekte krotakaker som slo i mot en i gangen! Jeg har funnet fram lysa og pynten. Men jeg savner ungene og sangen om morgenen. De forventningsfulle blikka! All sangen og kosen mot jul.Jeg er takknemnlig for at jeg fikk være lærer og oppleve slike stunder!

alana

28.11.2010 kl.21:21

Så nydelig fat! :) Ha en flott søndagskveld! Snart er det desember! :D

Anne

28.11.2010 kl.22:51

Kjempefint adventsfat du har laget i stand! Jeg har stjålet ideen med å la engelene bli med i adventstida. Ellers så regner jeg med at tida fram til jul går fort, jeg har akkurat gjort ferdig adventskalendere til mine to barn. Noen smågaver, ei bok til hver, og konvolutter med diverse opplevelser fram i mot jul.

Hilsen Anne

Med andre ord

29.11.2010 kl.13:51

Tusen takk for alle de koselige kommentarene deres!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits