Prisen på Coca Cola

At prisen på Coca Cola varierer veldig, er vel noe de fleste Coladrankere blant oss har kjennskap til. Kjøper man 1,5 litersflasker på tilbud i kolonialen kan literprisen fort komme ned i en drøy 5-kroning. Altfor billig for noe så usunt, vil mange hevde. Kjøper du derimot en glassflaske på et bedre utested kan literprisen fort bli 100 kroner, men da får du til gjengjeld litt opplevelse og gourmetfølelse med på kjøpet. Fair enough!

 

 

 

Grunnen til dette innlegget er at jeg satt og kikket gjennom noen gamle bilder. Da fant jeg dette, som brakte fram et artig minne angående prisen på Cola:Bildet viser en maler og hans assistent, som jeg fotograferte mens vi koste oss på en utekafé i Venezia for et par år tilbake. Benn og jeg trasket rundt i en grusomt overfolket by en sommerdag hvor temperaturen vippet over 40 grader pluss. Slitne, utmattede og tørste av temperaturen og folkemassene, falt vi derfor for fristelsen til å ta oss en Cola på en utekafé ved en av de største kanalene. Av en eller annen grunn var det ikke kø til dette stedet, men siden det så riktig trivelig og innbydende ut, så satte vi oss ned. Det gikk ikke lenge før den stivsnippede kelneren kom bort til oss og vi bestilte da altså hver vår Cola. Selv om flaskene som ble servert oss fra blanke fat var små og bare rommet 2 dl, lesket den utrolig godt! Herlig herlig! Ja, herlig var det helt til regningen kom... ;-) Prisen per flaske var på 8 euro. Med rask hoderegning og en kurs på 8 kroner euroen, får man i dette tilfellet en stykkpris for 2 dl brus på 64 kroner, hvilket tilsvarer en literpris på skammelige 320 kroner!

Visst hadde vi råd til og behov for brusen denne sommerdagen. Kjekke bilder fikk vi jo også tatt fra den fine plassen vi satt. :-)  Vi har likevel hatt moro av å minnes denne Colaprisen i ettertid. Jammen vet de å sko seg på tørste turister, disse italienerne. Det er kanskje dette som kalles markedspris? ;-)

6 kommentarer

Katrine Stensland

23.11.2010 kl.22:16

Vet ikke om det er typisk italiensk, men...

Man kan jammen lure noen ganger, på hvorfor noen i det hele tatt handler enkelte steder (ja, bortsett fra naive turister, da). Bare en kaffekopp. Hvor mye koster det å produsere en kopp kaffe liksom? Utsalgsprisen er fort 40 kroner, på det rette (eller gale) stedet...

mimmimor

23.11.2010 kl.22:39

Den der kjenner jeg igjen :) Nå har vi bare vært to somre i Italia, men det er helt klart enkelte steder som bare trekker turistene. Du kan være rimelig sikker på at den beste maten og de beste prisene er der køen er lengst :) Men så kan man jo tenke - hva er vi villige til å betale for god fotoutsikt og romantisk brusdrikking for to :)

Ninaforfatter

24.11.2010 kl.09:13

Jeg har hørt mange som har vært i Venezia si det samme. Prisen på drikke (brus, øl eller kaffe) er svinedyrt på kaféene der turistene traver rundt.... Dette gjelder også Praha.

Noen klager på prisene i Oslo, men alt i alt tror jeg ikke det er så ille der sammenlignet med prisene på andre typiske turiststeder. :-D

Creativboligstyling.

24.11.2010 kl.10:48

På slike steder er sikkert prisen høyere enn ellers. Typisk store attraksjoner.

Men det var jammen mye og forstår du reagerte på det ;)

Jeg drikker ikke cola så hadde sikkert nøyet meg med vann, men det hadde sikkert vært like dyrt også ;))

Ha en fin dag og nyt den rimelige colaen her i Norge! :P

Klemklem<3

Fabiolita

24.11.2010 kl.11:31

Hei hei:)

Tenker at den smakte der og da og at dere har fått en latter/minne for livet!!!

Flott bilde å jeg ser det for meg der dere sitter, hahah

Ha en super fin dag

Klem Fabiolita

bjørg

24.11.2010 kl.12:04

Dette fikk meg til å minnes en tur vi hadde til Venezia en vår. Vi og fant en fin utsiktsplass med en uterestaurant. Nå visste vi at det var dyrt, men vi valgte å betale for et glass hvitvin hver og nyte å sitte å se på folkelivet. Det var faktisk verdt prisen!

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits