Sløser du?

Uten å legge inn verken moral eller alvorspreken i dette innlegget, tenkte jeg å tipse om en "Sløsekalkulator" som DinSide har lansert. Der kan man fylle inn ulike poster etter beste evne for å finne ut hvor mye man bruker på unyttige ting i løpet av et år, såkalt sløsing. Jeg tar ikke standpunkt til om alt på lista faktisk er å betegne som sløsing, jeg syntes bare det var moro å teste dette ut selv, og tenkte kanskje det kunne være moro for dere bloggleserne også. Sløsekalkulatoren finner du her.


Dette kortet kan fort gå varmt! ;-)

Lurer du på hvor stor sløsesummen min ble årlig så kan jeg røpe at den er på anslagsvis høye, men i mine øyne akseptable 45472 kroner årlig. Jeg tenker at det skal være lov å unne seg litt uten å få dårlig samvittighet, men selvfølgelig gjelder her som over alt ellers: Alt med måte!

Veldig moro hvis noen henger seg på og vil dele resultatet med oss i kommentarfeltet. :-)

16 kommentarer

Aksjebloggen

04.11.2010 kl.15:53

Slike kalkulatorer liker jeg :) Jeg er ingen sløser, men finner jo selvsagt alltid forbedringspotensialet, men hey, en skal jo leve litt også ;)

Skulle gjerne sett en lignende kalkulator for tid, det er noe jeg synes er veldig interessant. For eksempel så utgjør kun en halvtime tv-titting hver dag nesten 5 arbeidsuker (5 dager x 7,5 timer). Hvor mye kunne du fått gjort med for eksempel dine egne mål ved å bruke hele 5 arbeidsuker på dette? Ganske mye vil jeg tro.

Desverre undervurderes det ofte hvor stor elven kan bli med alle de små bekkene.

Mojita

04.11.2010 kl.16:13

Jeg sløser da aldri!!

hm - (kanskje ta en titt på den alikevel ;o))

leirabestas

04.11.2010 kl.16:13

Jeg kom på 12325,kan være litt + eller - her da

quiltmania

04.11.2010 kl.16:21

Puh... var velig spent da jeg tok den testen - resultatet ble kr. 39.511,- I mine øyne så er det ikke sløsing - men det gode liv, he,he.... Liker god mat og god vin jeg....

Trude

04.11.2010 kl.16:46

Vel litt sløsing må det jo bli og jeg sløser ca. 17 000 i året men det kan nok bli mer også tror jeg;-) Nå er det jo litt billigere her da men så spanderer man på seg litt oftere også kanskje av den grunn;-)

Gunn

04.11.2010 kl.17:10

Utifra den her var jeg jo faktisk ikke så ille 35000 kr pr år-hm, men lurer på om jeg lurer meg selv, for jeg er ikke noen økonomisk person, dessverre. Skulle gjerne vært mye flinkere til å unngå impulsshoppingen min

MAGMA

04.11.2010 kl.18:27

Å, den må prøves, skal bare lage en aldri så liten tippekonkurranse i heimen først.... ;) Er en smule bekymret for resultatet, men det kommer jo litt an på hva man kaller for sløsing....

Takk for tipset.

Idunn

04.11.2010 kl.19:52

Jeg sløser tydeligvis 21 633 kr i året, men det er ikke en eneste av de kronene jeg kunne ha tenkt meg å brukt på noe annet ;P Noen gleder må man jo ha her i livet ;D

Creativboligstyling.

05.11.2010 kl.10:43

Føler meg nok litt skyldig her ja...flink til det med å søse. Prøver å være flink..men ikke alltid like lett! ;) Værst er det når man føler at man "fortjener noe" eller at barna og mannen "fortjener noe" Eller når man skal ha besøk, man er ute å reiser, julen og bursdager. da sløser man!! Og plutselig dreier det seg om hele året!

Har du sett på fra Ullared på Tv?? Dit reiser folk kanskje en gang i året og handler. En familie hadde handlet for 60 000 kr !!!!!! :D ... helt utrolig!! Og det så ikke ut som en familie med masse rikdom heller.

men tror de dro dit for å handle det det er stort forbruk på og da sparte de jo også inn en del...men 60 000!! Det måtte da være litt sløsing der også vil jeg tro! ?

Vi lever i et land med masse goder og rikdom. I går så jeg Hvem kan slå Åmodt og Kjus. Der sløset de slik med mat at jeg nesten ble litt kvalm, vi har jo fattigdom her i landet også!

Blir trist når jeg tenker på de som ikke gleder seg til jul...nettop fordi enkelt ikke har råd til julegaver ol. Trist!

Så dette var et bra innlegg Hege, satte igang masse tanker ( Im a big thinker! )

Vi bør iallefall alle tenke over hvor mye vi bruker...unødvendig. Og jeg er en av dem;)

Ha en fin fredag kjære deg! Tusen takk for alle de koselige kommentarene du legger igjen hos meg, som sagt før...de varmer..MASSE!!! :O)

God klem til ei varm, god, snill og kjærlig jente! :) <3

jervveien16

05.11.2010 kl.11:39

Jeg sløser...det viste kalkulatoren med klare tall... Det største sløseriet la jeg igjen på brus og godteri... Åh, så deilig det er å leve... Det er noe med at man står opp hver bidige morgen alt for tidlig, reiser på jobb og prøver å gjøre noe fornuftig før man vender hjem igjen for å bytte arbeidsplass...husvasken venter... Litt må det faktisk være lov til å sløse. Litt må jeg ha igjen for å være flink jente...

De siste flaskene jeg "kastet" ga jeg til en fyr som rotet i søplekassene utenfor jobben. Sammen med noen småmynter som lå i bilen. Sa strengt til han at de skulle brukes på mat og ikke noe annet! Får håpe han gjorde det...

Anniken

Jona

05.11.2010 kl.18:05

Morsom test!

I følge den kalkulatoren sløser jeg 57.815 kr pr år. Det eneste jeg kunne tenke meg å kutte ned på er shopping. (Nå regnet vel jeg med all shopping som ikke er mat da) Hvis ikke jeg skulle sløse bort de pengen, da hadde jo ikke livet vært verdt å leve da... Ingen brus, ingen godter, ingen shopping, ingen musikk, ingen kino, ingen konserter, ingenting...? Ja, ja! Godt vi sløser med glede da :D

God helg, Hege ;)

missM

06.11.2010 kl.19:30

Var litt morsom den der, jeg kom på 28000. Det var egentlig ikke så ille synes jeg. og som du sier man skal kose seg litt :)

Pearl

06.11.2010 kl.20:01

Sv: heia! Jeg er så treg på nett for tida! Ja, jeg skjønner nå hvor ulikt man virkelig kan oppleve keisersnitt! Synes selve operasjonen var like fæl nå som sist, men det er vel fordi jeg ikke liker at jeg blir skjært i hehe...

Takk for koselig kommentar!

Og takk for tipset på innlegget :)

Georgine

07.11.2010 kl.12:34

Har prøvd den tidligere. SKumle greier, men litt skal man jo unne seg da.

alana

08.11.2010 kl.21:00

Uff, jaja. Den kalkulatoren sier at jeg sløser for 42.266 kroner i året. Jeg tror det ikke er helt korrekt med tanke på taxiturer, hurtigmat og "kultursløsing", men impulsshopping tar nok de summene også ja. Men så er det hva som er min oppfatning av "impulsshopping" og hvordan det skal telles. Dersom jeg kjøper en ny kåpe når det er to-tre år siden jeg sist kjøpte en, er det da impulsshopping? Hmm..

Det her er en så vanskelig balanse; skal man nyte livet eller skal man spare? Jeg prøver så hardt jeg kan om dagen å ikke bruke for mye, jeg har lovet meg selv å spare rundt 8000 i månededen frem til vi tar over leiligheten, etter det går alt det bort i lån ;)

Jeg føler at jeg har råd til å "sløse" bort 42 000 i året, men jeg kan vel være litt flinkere og kanskje bruke noen av pengene på å hjelpe andre. Vil også få skyte inn at noe av dette er med på å bygge opp min egen selvtillit, og da er det vel ikke sløsing?

Ha en flott kveld!! :)

Fabiolita

08.11.2010 kl.22:59

Hege:)

Du har fått en Award!!!!

Flott innlegg - tør ikke sjekke hva jeg sløser!!!!

Natti natt klem Fabiolita

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits