En skrekkelig helg!

Så er det fredag igjen og de fleste av ukas plikter er tilbakelagte. I kveld kan vi lande i sofaen og ta fram et glass vin hvis vi vil og tulle oss inn i ullteppene mens TV-en får surre og gi oss litt uforpliktende underholdning. Herlig herlig!

I morgen derimot, blir det skrekkelig! Vi er nemlig bedt på Halloweenfest og jeg må svelge en diger kamel. ;-) Det har seg sånn, skjønner du, at jeg er Halloweenmotstander. Jeg mener denne urgamle britiske skikken, som skulle hindre onde ånder å innta hjemmene til folk natt til Allehelgensdagen, har kommet til Norge de senere årene kun med et kommersielt formål. Derfor har jeg i "alle år" sagt at jentene mine ikke får lov å gå og handle kostymer for å bidra til dette. De har fått lov å "gå Halloween" (=gå i nabolaget for å samle godteri), men de har måttet finne kostymene sine blant det vi har tilgjengelig fra før, f.eks. en søppelsekk over kroppen,  tuppert hår og "pyntet" med litt svart sminke. Dette har de godtatt og kost seg med. I år er jentene hos faren og de to eldste ønsker ikke lenger å gå ut for å sikre seg Halloweengodteriet. Minstejenta er invitert på en stor "Hallo Venn"-fest, som et supert alternativ til Halloween. Der er det leker og kos og valgfri utkledning i pene kostymer. Benn og jeg har takket ja til Halloweenfesten med våre nærmeste venner, selvfølgelig har vi det. Problemet er bare at jeg måtte krype til korset og gå i butikken og handle effekter. Akkurat det satt veldig langt inne og jeg begrenset innkjøpet så godt jeg kunne, men det sved allikevel å dra kortet. Eller - rettere sagt - Benn fikk den jobben. Selv snudde jeg meg litt vekk. ;-)

Crazy Weekend 

Hva slags innstilling har du til denne skrekkens helg?
Feirer dere Halloween?

13 kommentarer

anettesbokboble

29.10.2010 kl.18:18

Jeg er helt enig med deg, men har blitt nødt til å jenke meg litt. Jeg ser jo hvor stor glede de har av å kle seg ut og gå ute i det skumle mørket. Godteriene gjør jo at det er ekstra moro og de gleder seg og planlegger i uker i forveien. Så da må jeg bare bøye meg og innse at tidene forandrer seg. Håper du får en knall fest i morgen, gleder meg til bilder ;)

Med andre ord

29.10.2010 kl.18:26

anettesbokboble: Ja, skikken har nok kommet for å bli, og vi må følge med... Trenger imidlertid ikke handle rekvisitter i store hauger for å kunne kose seg litt.

Vi gleder oss til fest og er vi heldige blir det vel et bilde eller to også. ;-)

Creativboligstyling.

29.10.2010 kl.18:49

Så enig med deg! Min datter på 11 kom å sa hun ikke gledet seg til Haloween, hun likte det ikke lenger sa hun( Det tror jeg hun aldri har gjort ;) Hun synes det er skremmende rett og slett :)

Her er det også Hallovenn, noe som er myyye bedre!! Men i byen ( På Odden du som vet hvor det er) Er det invitert til samling for store og små. Pris til beste kostyme, også skal man lete etter hekser og troll. Dette likte min datter svært dårlig, "det tørr jeg ikke", sa hun. Og der er jeg enig, jeg er sååå mørkredd!! HIHI:) Dette er jo en Amerikans skikk som butikkene tjener penger på! Og den har nok kommet for å bli, men det er også frivillig om man vil være med på "feiringen"

Ønsker deg og dere en koselig fredagskveld! Kos dere under ullpleddet! ;P

Klemklem <3

leirabestas

29.10.2010 kl.19:58

Det er noe verken våre barn eller vi voksne har hatt noen tradisjon på,kan ikke huske det var i nabolaget i det hele tatt når barna var små

mimmimor

29.10.2010 kl.20:27

Så dumt at man fanges i hva alle andre gjør. Kjenner det selv, at jeg jenker mer og mer og mer. Her er det allerede kjøpt inn snop. Hun spør så pent om hun kan kjøpe godteri med en edderkopp festet på. Og er det noe håp om en gresskarlykt? Og mamman har vondt for å si nei. Alle andre, vet du... Og så er det en bitte liten meg som synes det er litt moro også, med lys, godteri, stemning... Men ånder og hekser, der betakker jeg meg. Blir sikkert moro på fest, satser på at kamelene er tygd og fordøyd når du ankommer :)

Georgine

29.10.2010 kl.21:47

Vi har nok vokst fra Halloween.

Katrine Stensland

29.10.2010 kl.21:47

Jeg har litt dobbeltmoral her...

Jeg er, som deg, mot denne kommersielle utkledninga og tigginga som handelsstanden legger opp til. Halloween er ingen skikk i Norge, ungene aner ingenting om bakgrunnen for dette, og jeg synes egentlig bare det er teit.

Samtidig elsker jeg merkedager. Halloween er en anledning til å gjøre noe litt spesielt. Så jeg serverer gjerne gresskarpai til familien den dagen, tenner noen svarte lys, eller lager noen effekter til pynt. Venneparty med halloween som tema, ville jeg syntes var kult...

Egentlig er det vel den der "knask eller knep" jeg er imot, ikke selve dagen.

monica73

29.10.2010 kl.21:55

Enig med deg egentlig.Syns det er noe som amerikanerne kan ha for seg selv,men ungene her har gått når de var små,slipper vel det i år vel:)

Klem

MAGMA

29.10.2010 kl.22:36

Jeg har tapt kampen, gitt meg. Kjempet mot i flere år. Nå drar jeg kortet. Djevelhorn, heksehatter og dødningehoder. Hele vennelaget til barna er med. Ble for dumt å være heilt steil.

Ha en flott skrekkelig helg:)

Jona

30.10.2010 kl.13:50

Jeg elsker Halloween jeg! Men jeg er enig i at man ikke må ut og kjøpe dyre kostymer. Man kan kle seg ut med noe man har. Evnt suplere litt med noe som ikke koster all verden. I USA hvor Halloweeeen er kjempe stort, kler de seg ikke ut i bare skumle kostymer. Der er de Barbie, prinsesser, dyr og akkurat hva de vil.

Jeg syns knask eller knep-skikken har tatt over for det å gå julebukk. Ingen her går julebukk lenger, og det syns jeg er synd! Jeg vil jo heller at vi skal holde på de norske tradisjonene, men det er vanskelig ser det ut som.

Det er ikke akseptabelt at de gjør hærverk om folk ikke vil gi noe. Litt uskyldig "knep" er ok, men ikke noe mer. Det er også vanlig i USA at de som ikke vil ha besøk skrur av utelampene, så respekterer man det. Og man kaster ikke egg osv.

Men en Halloween-fest med med venner, DET er jo moro! Man takker jo ikke nei til en unnskyldning for å ha et godt lag ;) Happy Halloween!

Med andre ord

30.10.2010 kl.15:01

Jona: Tusen takk, Jona, for en utfyllende og hyggelig kommentar! Flott å lese litt om hvordan de gjør det i USA. Det har jo du god insideinformasjon om. :-)

Festligheter setter vi jo pris på uansett grunn, ja! ;-) Nærmer seg vel 25 årsjubileum siden vi gikk ut også nå...

Forresten - jeg kommer ikke lenger inn på bloggen din. Veldig dumt, synes jeg, for jeg likte så godt å lese den. Det står bare at man må bli invitert for å kunne vise den.

Ønsker deg ei fortsatt skrekkelig helg, Jona! ;-)

quiltmania

30.10.2010 kl.17:01

Jeg stritter i mot så godt jeg kan! Foreløpig har jeg klart det - tror nok også at jeg måtte svelget en kamel eller to hvis en invitasjon hadde kommet, hi,hi.... Er ikke SÅÅÅ prinsippfast - kan jo ikke gå glipp av en fest.... Dobbeltmoral til tusen!!!!

Ha det skrekkelig moro da ;o)

Fabiolita

31.10.2010 kl.18:48

Hege:)

Enig med deg - er vel heldig da jeg har hatt en gutt og når han var liten(15 år nå) var det ikke tema der vi bodde.Har nok ikke merket noe til det.Synes bare det er for mye Halloween i butikkene...Bra å lese Jona sin komentar på dette.

Håper dere hadde en super kveld i går???

God kveld Hege

klem fabiolita

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits