Sterk historie

Kreftsyke Ida bak bloggen "Veien" sovnet inn søndag etter å ha kjempet mot sykdommen (og dessverre også mot helsevesenet) siden senvinteren 2009. Jeg har fulgt bloggen hennes lenge og det var en tøff beskjed å få at Ida ikke lenger er blant oss. Som bloggleser var det umulig å ikke involvere seg i denne livsglade jentas ve og vel. VG fulgte henne det siste halvåret og har laget en gripende minidokumentar, som jeg gjerne linker til og anbefaler dere å titte på. Her finner du også en artikkel om tøffe Ida. I tillegg publiserte VG en lang og følelsesladet artikkel i dagens papirutgave.

Bildet er lånt fra Idas blogg. Klikk på bildet for å komme til bloggen hennes.

Ida fikk kreftdiagnosen mens hun ennå var nyforelsket i ham som et år senere ble hennes ektemann. Sammen har de kjempet mot et helsevesen som ikke har gitt Ida den beste, tilgjengelige behandling. Dette må være en voldsom ekstrabelastning som en kreftsyk pasient og dennes pårørende bør skånes for. Jeg håper Idas tilfelle iverksetter en god og konstruktiv prosess som sørger for at hver enkelt pasient framover vil få den aller beste hjelp og oppfølging som er å oppdrive. Noe annet vil være en skam for velferdsstaten.

Jeg lyser fred over Idas minne.

10 kommentarer

Silje

24.10.2010 kl.00:43

Tusen takk for at du tipset om denne bloggen, og saken! Jeg har vært inne og lest og ble dypt rørt!

juppjupp

24.10.2010 kl.01:59

*gråter*

Lest bloggen og synes dette er toppen av det som kan kales tragisk:O(

Kristine

24.10.2010 kl.05:26

Har fulgt bloggen til Ida lenge og har hele tiden forstått hvor frustrert hun og hele familien var med helseNorge og legene. Mye av Idas blogg var om hvordan de kjempet mot det norske helsevesenet og derfor er det viktig at hennes kamp ikke var forgjeves, og at dette tildels total umenneskelige systemet blir forandret.

leirabestas

24.10.2010 kl.09:44

Dette var tragisk.Får håpe att velferds norge får opp øynene ja,norge har råd til å hjelpe sine egne på best mulig måte

I gode og onde dager!

24.10.2010 kl.10:53

Jeg fulgte Regines blogg og gråt og lo med henne. Da det var slutt sørget jeg som om det skulle være en nær venn.

quiltmania

24.10.2010 kl.19:06

Jeg har også fulgt Idas blogg og blir både trist, sint og oppgitt. Skulle være unødvendig å oppleve dette i dagens Norge.

allis

24.10.2010 kl.21:33

Helt forferdelig. Tårene spruter

Fabiolita

25.10.2010 kl.18:49

Hege:)

Det er det vi kaller ordentlig kjærlighet og det er en gripende historie. ta vare på det vi har;)

klem Fabiolita

Pearl

10.05.2011 kl.16:56

Jeg fulgte også henne, herregud, jeg ante ikke at det hadde gått den veien :( Hadde bloggandressen hennes på en annen pc som jeg ikke lenger bruker, og nå endelig fant jeg linken her.

Det er så trist :(

Med andre ord

10.05.2011 kl.22:33

Pearl: En grusom skjebne, ja. Vi må huske å nyte øyeblikkene og leve i nuet. Man vet ingenting om hva som kommer.

Skriv en ny kommentar

Med andre ord

Med andre ord

44, Sandnes

Fornøyd mamma til 3 skjønne jenter på 11, 16 og 17 år, samt dvergschnauzeren Anton, og samboer med min kjære Benn Peter. Livet fylles med aktiviteter som foto, interiør, reiser, lærerjobb, litt trimmings og ikke minst et koselig familieliv. Jeg er positiv, impulsiv, systematisk og en smule kreativ, og dermed spretter det titt og ofte ideer inn i det lille hodet mitt. ;-) Bloggen min vil dreie seg om alt dette, og sikkert enda litt til! Alle fotografiene på bloggen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. Ingen kopiering, takk. :-) Om du vil nå meg på e-post er adressen hege-70@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits